12. 11. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Internetová stránka Forbes.com zverejnila zoznam najlepšie zarábajúcich mužov americkej televízie za obdobie 1. jún 2008 až 1. júl 2009. Na vrchole rebríčka sa ocitol prísny porotca z populárnej šou American Idol a tvorca súťaže America's Got Talent Simon Cowell so zárobkom 75 miliónov amerických dolárov (asi 50 miliónov eur). Päťdesiatročný rodák z Brightonu tak predbehol 63-ročného obchodného magnáta Donalda Trumpa, ktorý sa stal slávnym aj pre svoju reality šou The Apprentice. Ten za sledované obdobie zarobil 50 miliónov amerických. Trojicu "finančne zabezpečených" mužov uzatvára 34-ročný moderátor reality American Idol Ryan Seacrest s 38 miliónmi amerických dolárov (asi 25 miliónov eur). Prvú päticu dopĺňajú herecká hviezda Charlie Sheen s 21 miliónmi amerických dolárov (asi 14 miliónov eur) a komik Steve Carell známy z komediálneho televízneho seriálu The Office, ktorý zarobil "len" 20 miliónov amerických dolárov (asi 13,3 milióna eur). Ako informoval internetový portál Forbes.com, veľa týchto mužov má rozbehnutých viacero súvisiacich projektov. Cowell má svoj vlastný nahrávací label, ktorý zastrešuje speváčku Leonu Lewis aj kuriózny spevácky objav Susan Boyle popri jeho hodnotení v porotcovskom kresle najsledovanejšej americkej šou American Idol. Donald Trump okrem "dolovaniu" z reality šou zarába tiež na vodke, ktorej prepožičal svoje meno (Trump Vodka) či na pánskom oblečení a hodinkách (Donald J. Trump Signature Collection). Zoznam najlepšie zarábajúcich mužov americkej televízie podľa Forbes.com za obdobie jún 2008 - júl 2009: 1. Simon Cowell; 2. Donald Trump; 3. Ryan Seacrest ;4. Charlie Sheen ; 5. Steve Carell ;6. Howie Mandel; 7. Kiefer Sutherland ;8. Jeff Foxworthy ;9. Hugh Laurie ;10. David Caruso .
Bývalý boxerský majster sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii Mike Tyson opäť zamestnal políciu, ktorá potvrdila, že ho v stredu zadržala na medzinárodnom letisku v Los Angeles po tom, ako udrel fotografa. Štyridsaťtriročný "železný Mike" je rovnako ako druhý aktér incidentu, 50-ročný lovec bulvárnych snímok Tony Echevarria, podozrivý z ublíženia na zdraví, ku ktorému malo dôjsť v priestoroch terminálu číslo 7. Údajná obeť Tysonovej povestnej agresivity vypovedala, že ju pästiar raz udrel. Potvrdil to hovorca letiskovej polície Jim Holcomb. Echevarria pri výmene názorov spadol na zem a v nemocnici mu ošetrili tržnú ranu na čele. Tysonova hovorkyňa Tammy Brooková naopak tvrdí, že jej chránenec cestoval s manželkou a desaťročným dieťaťom z Európy do Las Vegas a iba reagoval na agresívne správanie paparazza. "Tieto dve verzie príbehu sa značne rozchádzajú, na zistenie pravdy bude treba viac času. Situáciu videlo veľa svedkov, ich výpovede nám prezradia, ako to bolo," poznamenal Holcomb. Polícia mužov zaistila a následne prepustila. Obaja chcú vzniesť obvinenie z ublíženia na zdraví. Tyson má bohatý register problémov so zákonom, ktoré zatienili fakt, že sa v roku 1986 stal historicky najmladším šampiónom v elitnej superťažkej hmotnostnej kategórii (mal 20 rokov). Začiatok jeho konca nastal v roku 1992, keď bol odsúdený za znásilnenie kráľovnej krásy Desiree Washingtonovej v indianapoliskom hoteli. Svoju vinu popieral, ale odsedel si vo väzení šesť rokov Na trón boxerského kráľa sa dokázal vrátiť, ale potom prišla prehra s Evanderom Holyfieldom v roku 1996 a nepochopiteľný moment v odvete o rok neskôr, keď svojmu súperovi odhryzol kus ucha. V roku 1999 sa znova ocitol za mrežami za napadnutie dvoch osôb po dopravnej nehode. Nasledovalo vyhlásene bankrotu (2003) a koniec kariéry po prehrách s Dannym Williamsom (2004) a Kevinom McBridom (2005). Ďalších 24 hodín strávil vo väzbe v roku 2007, keď v Arizone u neho našli drogy a šoféroval pod vplyvom omamných látok. Vyviazol iba so skúšobnom dobou na tri roky. V máji tohto roku za tragických okolností zomrela jeho štvorročná dcéra, keď sa nešťastne obesila na posilňovacom prístroji.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Britská popová hviezda Sting odsudzuje televízne súťaže hudobných talentov. Podľa neho ozajstné spevácke talenty možno nájsť v kluboch a puboch, a nie v smiešnych televíznych šou.Také televízne formáty ako britský "X Factor" (v iných krajinách Superstar) nie sú nič iné ako televízne karaoke, ktoré hudbu vracajú o desaťročia nazad, povedal londýnskemu večerníku Evening Standard Sting, ktorý ako frontman kultovej kapely "The Police" získal päť Grammy."Žiadnemu z týchto detí to nič neprinesie," myslí si Sting pri pohľade na účastníkov súťaže. "Sú buď Mariah Carey alebo Whitney Houston či Boyzone a nedokážu preukázať pravý, jedinečný rukopis," kritizoval 58-ročný spevák výber piesní v tejto šou.Súčasne vyjadril súcit s kandidátmi: "Budú ponížení, keď vypadnú zo súťaže. Pre mladého človeka je zlé, keď ho vyhodia. Je to celé nezmyselná bublina, ktorá nemá nič spoločné s hudbou."
Copyright © TASR 2009