Na Veľký piatok 10. apríla Jednotka odvysiela o 10:00 v priamom prenose evanjelické Služby Božie a v nedeľu 12. apríla o 10:00 Veľkonočnú svätú omšu z Trnavy a pápežské požehnanie Urbi et Orbi z Námestia sv. Petra vo Vatikáne.
Sviatočné veľkonočné vysielanie umocní v piatok o 20:30 dvojdielny životopisný film o pápežovi Františkovi Volajte ma František. Vyrozpráva ľudský príbeh o tŕnistej ceste Jorgeho Bergoglia, ktorú musel prekonať, kým sa stal pápežom. Štvordielna výpravná filmová séria Karol, človek, ktorý sa stal pápežom približuje životnú cestu charizmatického duchovného vodcu, ktorý okrem pomoci k pádu komunizmu obnovil život cirkvi. Jednotka ho odvysiela 10. až 13. apríla po 15:30.
V sobotu 11. apríla o 20:30 diváci uvidia premiéru rodinného koprodukčného filmu RTVS Uzly a pomaranče. Snímka zachytáva príbeh pätnásťročného Dareka, ktorému sa po smrti matky všetko obrátilo naopak. V jeho živote sa však objavia kone, ktoré ho sprevádzajú nielen počas krásneho obdobia zamilovanosti, ale dovedú ho až na prah dospelosti. Po 22:00 príde na obrazovky romantika s Keirou Knightley a Adamom Levinom vo filme Love song.
Na Veľkonočný pondelok 13. apríla si diváci o 20:30 môžu vychutnať záznam koncertu Mira Žbirku, na ktorom oslávila legenda československej popmusic jubilejných 40 rokov pôsobenia na hudobnej scéne.
Jednotka každý deň popoludní prinesie obľúbené rozprávky bratov Grimmovcov, ale tiež rozprávky z televízneho archívu, ako sú Sokoliar Tomáš, Dúhenka, Zlatý kolovrátok a filmy Takmer ružový príbeh a Veľká noc s Bonifácom. Chýbať nebudú ani nové detské seriály RTVS Hlavule a Econauti.
DVOJKA
Vo vysielaní Dvojky nebude chýbať množstvo premiér, tak z dielne RTVS, ako aj zo zahraničia. Dokumentárny film RTVS Ťaživosť pravdy (10.4. o 13:20) zachytáva životné svedectvo Andreja Žarnova, patológa, slovenského básnika a kľúčového svedka zavraždenia poľských dôstojníkov v Katyni. Banskobystrické štúdio RTVS pripravilo dokument Dekretove dedičstvo (11.4. o 15:20) o najvýznamnejšej osobnosti slovenského lesníctva Jozefovi Dekret Matejovie.
Discipuli boli žiaci prvého slovenského gymnázia v Revúcej. A hlavne o nich bude reč v polohranom dokumente RTVS Revúcki discipuli (12.4. o 12:35) scenáristu Martina Jaroša a režiséra Milana Homolku, ktorý vznikol pri príležitosti 155. výročia založenia gymnázia. Na Veľkonočnú nedeľu o 15:20 môžu diváci v premiére prírodopisného dokumentu RTVS Motýle Slovenska - Hory a lesy nahliadnuť do skrytého a tajuplného života horských a lesných druhov motýľov. Ďalšou premiérou v nedeľu bude o 16:50 dokument o vynikajúcom americkom hercovi, spevákovi, tanečníkovi a choreografovi Genovi Kellym, ktorý vznikol s pomocou archívnych záberov i svedeckých výpovedí jeho dcéry a syna. Aj večerný program Dvojky bude patriť premiére. O 20:10 uvedie záznam z predstavenia SĽUK-u k 70. výročiu jeho založenia. Jednotlivé bloky Triptychu SĽUK, nazvané Balady, Cifry a Tatry, sú predelené výpoveďami a spomienkami posledných troch žijúcich zakladajúcich členov tanečného súboru Hedou Melicherovou, Darinou Ťapákovou, Jurajom Kubánkom a súčasným riaditeľom SĽUK-u Jurajom Hamarom.
Charitatívny koncert Marián Čekovský a talenty pre Svetielko nádeje má hviezdne obsadenie. Diváci si v pondelok o 14:15 môžu okrem Mariána Čekovského a Štátneho komorného orchestra Žilina vypočuť tiež huslistu Dalibora Karvaya, klaviristu Ryana Martina Bradshawa aj džezovú flautistku Sisu Michalidesovú. Dvojdielny dokument Jack London: americké dobrodružstvo odkryje 13. a 14. apríla o 16:45 mimoriadny osud tohto svetoznámeho amerického spisovateľa. Film Čokoláda - nové čierne zlato v pondelok o 13:20 poodhalí zákulisie sveta obchodu s kakaom a čokoládou.
TROJKA
Veľkonočné sviatky si pripomenie aj Trojka, ktorá najviac relácií sústredila na Veľký piatokNáboženský dokument o rôznych podobách Krížovej cesty odvysiela o 11:30 v dokumente Cesta do Compostely o 18:00 priblíži príbehy pútnikov, ktorí sa pešo vybrali stovky kilometrov k hrobu sv. Jakuba. Večer o 20:30 uvedie psychologickú drámu Od štvrtka do zmŕtvychvstania, spracovanú podľa divadelnej hry Leopolda Laholu Atentát. V cykle Malé biblické príbehy uvidia diváci časti Krížová cesta a Ježišova smrť (11.4. o 10:40), ale aj Ježišovo zmŕtvychvstanie (12.4. o 10:45).
Na Bielu sobotu o 20:00 prinesie priamy prenos Veľkonočnej vigílie z Trnavy.
Trojka zakončí veľkonočné vysielanie v nedeľu o 18:00 televíznym dokumentom Tajomstvo vzkriesenia, ktorý je úvahou o zmŕtvychvstaní Krista.
RÁDIO SLOVENSKO
Počas Veľkej noci odvysiela Rádio Slovensko v rámci publicistiky viacero zaujímavých rozhovorov a zamyslení. Na Veľký piatok prinesie v relácii Hosť Andrey Poláčkovej rozhovor s Valérom Kováčom, jedným z najuznávanejších sklárov na svete. Do Nočnej pyramídy si Kata Martinková pozve rehoľnú sestru Bernadetu Staňovú, ktorá sa stará o bezdomovcov. Počas Veľkonočnej nedele odvysiela množstvo zaujímavých rozhovorov a zamyslení. Od 9:05 si poslucháči môžu vypočuť prenos slávnostnej omšeNa Veľkonočný pondelok pripravilo do ranného vysielania premiéry dvoch miniatúr v interpretácii moderátorov Rádia SlovenskoO 10:00 odznie Desatoro od Stanislava Štepku.
RÁDIO REGINA
Rádio Regina odvysiela na Veľký piatok o 16:05 inšpiratívny rozhovor s maliarkou Remígiou Litwinoviczovou - Vitráže s tajomstvom, ktorá vytvorila pre kostol a nemocnicu milosrdných bratov jedinečné vitráže. O 19:00 si budú môcť poslucháči v pásme Mučeník vypočuť reflexie a spomienky na obec Rad, ktorá mala v časoch náročných pre katolícku vieru veľký význam a poslanie. V programe Na koncert s Reginou odznie o 23:00 Mystérium bulharských hlasov.
Počas Bielej soboty poteší o 8:05 detského poslucháča rozhlasovou rozprávkou inšpirovanou textom Hansa Christiana Andersena Divé labuteV programoch Klenotnica ľudovej hudby (15:05) a Postavte na tejto hore kríž! (16:00) sa bude už tradične venovať ľudovým zvykom, interpretom a výnimočným ľuďom.
Na Veľkonočnú nedeľu o 8:00 pripravilo Rádio Regina premiéru hry Rok Sivka Ohniváka. O 15:05 budú môcť poslucháči v relácii Plátno z Turína konfrontovať texty Stana Dusíka, kňaza Zdeňka Jančaříka a astronóma Antona Hajduka, ktorí sa vo svojich posolstvách venovali jednej z najvzácnejších relikvií.
Na Veľkonočný pondelok uvedie o 8:05 premiéru rozprávky O zlatom zrnku a o 21:00 veľkolepý narodeninový koncert pri príležitosti 80. narodenín hudobného skladateľa Aliho Brezovského, ktorý sa uskutočnil v Slovenskom rozhlase 19. februára tohto roka.
RÁDIO DEVÍN
Na Veľký piatok sa poslucháči Rádia Devín prebudia o 7:00 s rozprávkou Ondreja Sliackeho Dávid a Absolóno 8:00 prinesie rozhlasový portrét Antona Srholca a pre milovníkov vážnej hudby je o 10:00 pripravené Veľkonočné oratórium Brockes Passion skladateľa Georga Philippa TelemannaO 14:00 priblíži príbeh Šimona Cyrenejského o 15:00 zaznie rozhlasová hra Prípad Judáš. Poslucháči si v relácii Jazz o 18:00 vypočujú Kostolné hymny americkej jazzovej skladateľky Carly Bley a o 19:00 Veľkonočné oratórium Johanna Heinricha Grauna. Večernú atmosféru Veľkonočného piatka spríjemní o 21:30 rozhlasová hra Daniela Pastirčáka Hra o svätej Dorote.
Program Rádia Devín bude počas Bielej soboty bohatý na množstvo rozprávok, príbehov a rozhlasových hier. O 7:00 to bude pásmo Anny Brillovej Nádej Bielej sobotyRodinnú rozhlasovú hru Viliama Klimáčka Argonauti odvysiela o 13:30 a o 19:30 zaznejú Pašije nášho Pána českého hudobného skladateľa Josefa Myslivečka. Záver dňa bude patriť kompozíciám slovenských skladateľov Ivana Paríka a Pavla Malovca.
Na Veľkonočnú nedeľu ponúkne Rádio Devín o 9:00 rozprávku Ondreja Sliackeho Dávid a Jonatáno 12:00 odvysiela fíčer Cesta z mesta-späť do Jeruzalema. V rámci relácie Nevšedná hudba je pripravená zhudobnená poézia renomovaného slovenského pesničkára Jána Svetlana Majerčíka pod názvom Cesta za svetlom. O 15:00 bude patriť priestor rozhlasovej hre Terezka. Spracovanie témy pašií v tvorbe skladateľov 20. storočia Arva Pärta, Krzysztofa Pendereckého, Oswalda Golijova, Tana Duna a Sofie Gubajdulny ponúkne relácia Nová hudba o 22:30.
Vysielanie na Veľkonočný pondelok sa začne o 7:00 fíčrom Čakanie, poslucháči sa o 9:00 môžu tešiť na rozprávku Jánošík, alebo rozprávanie o legende a o 15:00 na rozhlasovú adaptáciu hry Komédie o bohatci a LazaroviO 19.00 ponúkne Rádio Devín v rámci relácie Exkluzívne koncerty zo sveta tematický veľkonočný výber hudobných titulov z ponuky Európskej vysielacej únie.