2. 6. 2007

CINEAMA 2007

CINEAMA 2007
Hlavnú cenu z 15. ročníka celoštátnej tvorivej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby a videotvorby Cineama, ktorej finále sa konalo v piatok a v sobotu v Banskej Bystrici, si odniesli Rastislav a Roman Dobrovodskovci zo Senice za film Karpatské prebúdzania. V kategórii amatérskych filmov - dokumentov získala 1. cenu snímka Hurban pre Žilinu od Ľubora Ača z Liptovského Hrádku. Porota udelila v tejto kategórii aj čestné uznania za zaujímavý dokument Čas pekelných ohňov Vladimírovi Banamovi z Košíc a za Nebezpečné miesta Valérovi Romokovi z Rožňavy. Za reportáž si odniesol víťazstvo vďaka Jaskyni nad vyvieračkou Slavomír Chmela zo Žiliny. V kategórii hraných filmov prvú priečku obsadil Desperado 2 - Vtedy v Žihľave z autorskej dielne Ivana Vredíka a Štefana Plevu z Banskej Bystrice. Za experiment získal najvyššie ocenenie film Cyklista od Andreja Danócyho z Trenčína. Do hlavnej súťaže jedinej prehliadky svojho druhu v SR predstavujúcej najväčšiu koncentráciu domácej amatérskej filmovej tvorby a jedinú možnosť jej komplexnej verejnej prezentácie vybrali 72 súťažných snímok. Z ocenených filmov na celoštátnej súťaži Cineama vytvoria kolekciu, ktorá bude SR reprezentovať na najvyššej medzinárodnej súťaži kongrese UNICA v septembri v Liptovskom Mikuláši. Celoštátne kolo Cineama pripravilo Národné osvetové centrum v Bratislave v spolupráci so Stredoslovenským osvetovým strediskom v Banskej Bystrici a s finančným príspevkom Ministerstva kultúry SR.

ZLÍN -47. ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež

ZLÍN -47. ročník
Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež
Ceny :
Medzinárodná odborná porota pre hraný film:
Zlatý střevíček za najlepší hraný film pre deti: Malí hrdinové, réžia Itai Lev, Izrael
Zlatý střevíček za najlepší hraný film pre mládež: Přeskoč, režie Petter Naess, Švédsko
Cena Mesta Zlína – zvláštne uznanie hranému filmu pre deti: Ofsajd, réžia Arend Steenbergen, Holandsko
Cena Miloše Macourka – zvláštne uznanie hranému filmu pre mládež: Vanaja, réžia Rajnesh Domalpalli, India, USA
Spoločná medzinárodná porota detí a dospelých pre animovaný film:
Zlatý střevíček za najlepší animovaný film: Tyger, réžia Guilherme Marcondes, Brazília
Cena Hermíny Týrlové – cena pre mladého tvorcu do 35 rokov: Pes a jeho ocásek, réžia Milen Vitanov, Nemecko
Medzinárodná detská porota pre hraný film pre deti:
Hlavná cena detskej poroty za najlepší hraný film pre deti: Ofsajd, réžia Arend Steenbergen, Holandsko
Medzinárodná detská porota pre hraný film pre mládež:
Hlavná cena detskej poroty za najlepší hraný film pre mládež: Přeskoč, réžia Petter Naess, Švédsko
Medzinárodná odborná porota pre súťaž európskych debutov:
Cena Evropa: Hledání, (Retrieval, Z odzysku) (Poľsko), réžia Slawomir Fabicki
Zvláštna cena poroty: Nebe, peklo, ráj (Tripple dare, Supervoksen), réžia Christina Rosendahl
Medzinárodná porota pre hraný film krajín Visegrádu:
Cena ministerstva kultury ČR: Bílé dlaně, réžia Szabolcs Hajdu, Maďarsko
Divácke ceny:
Cena diváka – najúspešnejšiemu hranému filmu: Maharal – Tajemství talismanu, réžia Pavel Jandourek, Česká republika
Cena diváka – najúspešnejšiemu animovanému filmu: Neodolatelný úsměv, réžia Ami Lindholm, Fínsko
Porota FICC Cena Dona Quixota: Přeskoč, réžia Petter Naess, Švédsko
Ekumenická porota -Cena ekumenickej poroty: Antonia, réžia Tata Amaral, Brazília
Uznanie za tvorivý prínos vo filmovej tvorbe pre deti a mládež: Libuše Šafránková

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Hudobné vydavateľstvo EMI uzavrelo dohodu s internetovou stránkou YouTube, podľa ktorej získajú návštevníci stránky legálny prístup k videám interpretov EMI. "Tešíme sa, že môžeme sprístupniť tvorbu hviezdneho zoznamu umelcov vydavateľstva EMI našej komunite," uviedol spoluzakladateľ YouTube Chad Hurley. Uzavretie tejto zmluvy znamená, že štyri z najväčších svetových hudobných spoločností sa stali obchodnými partnermi YouTube. Dohoda prichádza po sérii súdnych žalôb, v ktorých je YouTube obviňovaná z porušovania autorských práv. Najväčšiu hrozbu pre stránku predstavuje koncern Viacom Media, ktorý vo svojej žalobe požaduje od YouTube odškodné vo výške jednej miliardy dolárov (v prepočte zhruba 25 miliárd slovenských korún). Viacom, do ktorého portfólia spadajú hudobné káblové siete MTV a Nickelodeon tvrdí, že stránka zobrazuje bez povolenia mediálne produkty jeho produkcie, čím dochádza k porušovaniu autorských práv.
Armáda islamu v piatok zverejnila na internete videozáznam, v ktorom sa po prvý raz od marcového únosu v Gaze objavil novinár britskej BBC Alan Johnston. "V prvom rade musím povedať, že moji únoscovia sa o mňa dobre starajú. Dobre ma kŕmia, nepoužívajú proti mne žiadne násilie a som v dobrom zdravotnom stave," povedal unesený novinár. Johnstona uniesla extrémistická skupina Armáda islamu, ktorá za neho požaduje prepustenie moslimov väznených v Británii, najmä Abu Qatadu, ktorý je považovaný za duchovného lídra al-Kájdy v Európe, a ktorého zadržali v auguste 2005 po útokoch na londýnsky dopravný systém.
Spoločnosť RealNetworks oznámila vo štvrtok, že jej nová verzia digitálneho hudobného prehrávača umožní užívateľom sťahovať z internetu videá - ako napríklad tie na stránke YouTube - a prehrať ich neskôr z disku počítača. Súčasný trend na trhu smeruje k integrovaným systémom, ktoré umožnia stiahnuť video z internetu a prehrať ho na domácich televíznych obrazovkách, mobilných telefónoch či prenosných zariadeniach typu Apple iPod. Prostredníctvom nového RealPlayera si užívatelia budú môcť sťahovať viacero videí súčasne, vrátane formátov Flash, Windows Media a QuickTime. Real tvrdí, že program nebude sťahovať materiál, vybavený digitálnou ochranou autorských práv. "Technológia, ktorú ponúkame. je len pre osobné použitie," uviedol generálny manažér RealNetworks Ben Rotholtz.
Viac ako polovica používateľov digitálneho videorekordéra (DVR) preskakuje všetky reklamy počas sledovania programov hlavného vysielacieho času. Vyplýva to z prvej štúdie svojho druhu, zameranej na to, koľko používateľov DVR sleduje reklamy. Americká spoločnosť Nielsen Media Research začala merať, ako sa zmenili návyky pri sledovaní televízie v 17 percentách amerických domácností, ktoré DVR vlastnia. Vo štvrtok zverejnila spoločnosť časť výsledkov, ktoré počas prvého májového týždňa získala zo štúdie 1 750 domácností s týmto zariadením. Podľa štúdie zariadenia DVR sa používajú často. Vo vekovej skupine od 18 do 49 rokov až 42 percent ľudí sledovalo vďaka zariadeniu posunuté vysielanie, namiesto živého prenosu. Medzi domácnosťami s DVR, sledovanie typických primetimových programov vzrástlo o 73 percent, ak zarátame ľudí, ktorí si nahraté programy pozreli v priebehu troch dní. Počet ľudí sledujúcich reklamy je 32 percent, čo znamená, že viac ako polovica používateľov DVR sa reklamám úplne vyhýba. Spoločnosť Nielsen nezverejní presný počet ľudí vyhýbajúcich sa reklame, ani typ programu, ktorý najčastejšie sledujú. Odhaduje sa, že v USA je 111,4 milióna domácností s televíznym prijímačom. "Je to zrejme menej vyhýbania sa reklame, ako sme si mysleli," povedal Pat McDonough, viceprezident spoločnosti Nielsen pre plánovanie, politiku a analýzy. Nielsen sa zrejme bude zdráhať zverejniť kompletné výsledky štúdie, pretože by mohla mať multimiliónové dôsledky. Z obavy, že zisky z reklamy klesnú v dôsledku ich slabej sledovanosti, chcú televízne spoločnosti informácie, že sa ich obsahy dostanú k cieľovým skupinám. Inzerenti si na druhej strane myslia, že by mali platiť menej, ak ich reklamy nesleduje také množstvo divákov, ako televízne spoločnosti sľubovali. "Informácie zverejnené vo štvrtok nikoho neprekvapili," povedala Shari Anne Brill, výskumníčka spoločnosti Madison Avenue agency Carat USA. Spochybnila i presnosť výsledkov spoločnosti Nielsen, pretože výskum sa netýkal konkrétnych reklám. "Priblížilo nás to k presnejšiemu pohľadu na to, kto sleduje reklamy," dodala. Brill uviedla, že spoločnosť Nielsen dlho zarátavala používateľov videorekordérov do skupiny divákov sledujúcich živé vysielanie, keďže nahrávanie programov na videokazety sa nevyhýba reklamám.

Patrick Lodiers

Holandská televízna show, v ktorej mali traja kandidáti súťažiť o obličku smrteľne chorej pacientky, bola mystifikácia. V živom vysielaní to v piatok oznámil moderátor programu. 37-ročná Lisa postihnutá nevyliečiteľným nádorom na mozgu, ktorej mali k rozhodnutiu pomôcť diváci prostredníctvom SMS správ, bola v skutočnosti herečka. Účastníci súťaže boli skutoční čakatelia na transplantáciu obličky, do plánu však boli dopredu zasvätení, oznámila televízia. "Nechystáme sa tu odovzdať obličku, to by už bolo príliš dokonca aj pre nás," vyhlásil moderátor Patrick Lodiers v okamihu, keď mala údajná darkyňa oznámiť meno výhercu. Súťaž narazila v inak liberálnom Holandsku na vlnu verejného pohoršenia, odsúdil ju aj Európsky parlament a eurokomisár pre zdravotníctvo. Tvorcovia programu tvrdili, že ich zámerom bolo upozorniť na akútny nedostatok darcov orgánov v krajine. Show sa rozhodli zaradiť do vysielania v čase piateho výročia smrti bývalého riaditeľa televízie, ktorý niekoľko rokov bezvýsledne čakal na transplantáciu obličky.

Americký herec Jeremy Sisto sa stane novým členom policajnej jednotky vyšetrujúcej prípady v seriáli Zákon a poriadok. Sisto, ktorý minulý rok účinkoval v seriáli Kidnapped, sa teda znova vracia pod krídla televízie NBC, "tentoraz ako detektív," povedal o jeho novej úlohe vedúci produkcie Dick Wolf. Nebude to však Sistova úplná premiéra v tomto seriáli. Ako hosťujúci herec v ňom totiž už účinkoval ako obhajca. S jeho príchodom do seriálu však odíde herečka Milena Govich, ktorá aktuálne stvárňuje detektívku Ninu Cassady. "Sledoval som Jeremyho kariéru a s jeho rozhodnutím prijať našu ponuku som absolútne nadšený," komentoval Wolf.

Art Film 2007 News

Art Film 2007 News
Spoluzakladateľ jednej z najvplyvnejších skupín svetového zábavného priemyslu Virgin Group, producent a scenárista Nik Powell z Veľkej Británie usporiada na XV. Medzinárodnom filmovom festivale Artfilm tvorivú dielňu na tému Jedenásť fatálnych chýb, ktorých sa dopúšťajú mladí scenáristi v Európe. Uskutoční sa 24. júna od 14:00 do 17:00 v aule hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach. Workshop je určený najmä poslucháčom scenáristky a dramaturgie filmových škôl. Pre prihlásenie sa na tvorivú dielňu Nika Powella stačí, aby záujemcovia najneskôr do 4. júna potvrdili svoju účasť e-mailom na adresu festivalu. Nik Powell začiatkom sedemdesiatych rokov založil s Richardom Bransonom spoločnosť Virgin Records. V priebehu desiatich rokov sa z malého zásielkového obchodu s hudbou stal multimiliónový koncern. V roku 1982 Powell založil spolu so Stephenom Woolleym spoločnosť Place Productions, kde bol výkonným producentom pre všetky produkcie, vrátane oceneného filmu Spoločnosť vlkov Neila Jordana. Na Oscara bol nominovaný jeho film Mona Lisa, ktorý zvíťazil v Cannes. Oscarom bol ocenený ďalší jeho film Hra na plač. V roku 1992 Powell a Woolley založili Scala Productions, kde vyrobili Neónovú Bibliu Terenca Daviesa, na Oscara nominovaný a Zlatým glóbusom ocenený Tichý hlas Marka Hermana v hlavných úlohách s Michaelom Cainom, Brendou Blethyn a Ewanom McGregorom, a tiež Posledné objednávky Freda Schepisiho s Michaelom Cainom, Bobom Hoskinsom, Helenou Mirren a Rayom Winstonom. V septembri 2003 Powell prevzal post riaditeľa Národnej filmovej a televíznej školy (NFTS) v Londýne. Od roku 1996 je členom predstavenstva Európskej filmovej akadémie a prijal ponuku, aby sa po smrti Humberta Balsana stal výkonným predsedom predstavenstva až do ďalších riadnych volieb

1. 6. 2007

SLOVAK RADIO NEWS

SLOVAK RADIO NEWS
Predseda poslaneckého klubu Slovenskej národnej strany Rafael Rafaj nevylučuje, že sa situáciou v Slovenskom rozhlase bude v budúcnosti zaoberať aj plénum Národnej rady SR . "Pani riaditeľka dostala od nás konkrétne otázky, budeme chcieť v primeranej dobe dostať od nej fundované odpovede a podľa toho sa zariadime. Nevylučujem, že by sa to mohlo dostať ako samostatný bod až na plénum Národnej rady SR," povedal Rafaj pre TASR. Generálna riaditeľka SRo Miloslava Zemková dnes prijala poslancov Dušana Jarjabka (Smer-SD) a Ľudmilu Muškovú (ĽS-HZDS), ktorí chceli v SRo vykonať na základe poverenia mediálneho výboru parlamentu poslanecký prieskum. Zemková však s odvolaním sa na právnu analýzu Doc. JUDr. Radoslava Procházku odmietla hovoriť o poslaneckom prieskume. Analýzu predtým zaslala predsedovi mediálneho výboru NR SR Pavlovi Minárikovi, ktorý ju dal na vedomie členom výboru. "Spochybnila právo poslancov Národnej rady SR vykonávať vo verejnoprávnom médiu tento druh verejnej kontroly," reagoval Jarjabek s dodatkom, že o spochybnení poslaneckého prieskumu informovali vedenie NR SR. "Musím vyjadriť hlboké počudovanie a rozhorčenie, akým suverénnym spôsobom sa správa úradníčka verejnoprávneho média, ktoré bolo zriadené Národnou radou SR," komentoval postoj riaditeľky SRo Rafaj. Poslanci si podľa neho prieskum vyžiadali na základe množstva podnetov poslucháčov SRo, "ktorí majú vážne obavy z deštrukcie programovej služby, na akú boli oni zvyknutí". Naopak, podľa predsedu mediálneho výboru NR SR Pavla Minárika (KDH) sú námietky riaditeľky SRo podložené relevantnými právnymi argumentmi. "Koaliční poslanci si presadili takéto uznesenie," odôvodnil, prečo mediálny výbor zaviazal svojich členov vykonať poslanecký prieskum v SRo. Osobne súhlasí s názorom, že výbor nemá oprávnenie vykonávať v SRo poslanecký prieskum, podľa neho však poslanci môžu s Miloslavou Zemkovou diskutovať na inej báze.

STV NEWS

STV NEWS
Novou hovorkyňou Slovenskej televízie je od dnešného dňa Ing. Želmíra Habánová (29). Pani Habánová bude zodpovedať za komunikáciu s médiami, predovšetkým v oblasti spoločensko-kultúrneho pôsobenia STV, médiám bude poskytovať informácie o strategických aktivitách a cieľoch televízie, o jej hospodárení a ďalších otázkach. Jozef Gogola, ktorý bol dočasne povereným hovorcom STV, sa od dnešného dňa bude naplno venovať mediálnej komunikácii kľúčových programových projektov STV a programu Jednotky. Želmíra Habánová je absolventkou Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Po skončení vysokoškolského štúdia pôsobila dva roky ako ekonomická redaktorka v časopise Profit. Ďalšie dva roky pracovala v Centrálnom depozitári SR ako hovorkyňa. Skúsenosti z hovorcovstva potvrdila aj pôsobením na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave. Posledné dva roky pracovala v spoločnosti Allianz - Slovenská poisťovňa na oddelení externej komunikácie, kde sa venovala vzťahom s médiami.

SLOVAK RADIO NEWS

SLOVAK RADIO NEWS
Poslanci Národnej rady SR Dušan Jarjabek (Smer-SD) a Ľudmila Mušková (ĽS-HZDS) odmietajú obmedzovanie práva poslanca uskutočňovať poslanecký prieskum v Slovenskom rozhlase , ktoré spochybnila jeho generálna riaditeľka Miloslava Zemková. Jarjabek o tom informoval médiá po dnešnom poslaneckom prieskume v SRo. Jarjabek a Mušková vykonali prieskum na základe uznesenia parlamentného výboru pre kultúru a médiá z 21. mája. Podľa Jarjabka ich Zemková privítala na pôde SRo ako návštevu. S poukázaním na právnu analýzu totiž odmietla hovoriť o poslaneckom prieskume a spochybnila právo poslancov NR SR vykonávať vo verejnoprávnom médiu tento druh verejnej kontroly. Podľa Jarjabka sa Zemková odvolávala na svoje písomné stanovisko, zaslané 30. mája predsedovi Výboru pre kultúru a médiá Pavlovi Minárikovi, v ktorom zdôraznila, že "výbor nemá žiadne ústavné ani zákonné zmocnenie na vykonanie poslaneckého prieskumu v SRo ani na to, aby od generálneho riaditeľa SRo požadoval predloženie správ alebo iných informácií, týkajúcich sa hospodárenia SRo." Obaja poslanci podľa Jarjabka odmietli obmedzovanie práva poslanca NR SR uskutočňovať poslanecký prieskum v inštitúcii financovanej občanmi štátu. Odovzdali generálnej riaditeľke písomné otázky, vyplývajúce z informácií, ktoré odzneli na mimoriadnom rokovaní parlamentného výboru pre kultúru a médiá o aktuálnej situácii v SRo a ktoré paralelne doručili aj Rozhlasovej rade. Zemková podľa Jarjabka poslancov verbálne upozornila, že na niektoré ekonomické otázky odpovedať nebude. Mušková a Jarjabek po vykonaní poslaneckého prieskumu informovali o spochybnení poslaneckého mandátu vedenie NR SR a požiadali ho, aby sa týmto prípadom zaoberal. "V minulosti sa pokúšal zabrániť poslaneckému prieskumu v Slovenskej televízii bývalý generálny riaditeľ Richard Rybníček. Jeho nástupca po preverení stavu hospodárenia musel podať podnet orgánom činným v trestnom konaní," uzatvára Jarjabek.

STV NEWS

STV NEWS
Slovenská televízia odvysiela v závere futbalovej sezóny 2006/07 dva priame prenosy z medzištátnych stretnutí. V stredu 6. júna to bude už avizovaný zápas kvalifikácie ME 2008 Nemecko - Slovensko (z Hamburgu, začiatok vysielania na Dvojke STV o 20:05). Ešte predtým, v sobotu 2. júna, ponúkne Slovenská televízia futbalovým fanúšikom priamy prenos z Prešova, z priateľského stretnutia do 21 rokov medzi reprezentáciami Slovenska a Ruska (výkop o 17:00 hod.). Mladý národný tím vedený trénerom Jozefom Barmošom sa pripravuje na septembrový štart kvalifikácie ME 2009. Priamy prenos z vystúpenia našej reprezentácie v tejto vekovej kategórii ponúka STV po prvýkrát od októbra 2002. Vysielame v sobotu od 16:55 hod. na Dvojke STV.

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

„Nevieme, či sme dostali grant z ministerstva kultúry, prípadne v akej výške. Ceny Igric a prémie majú aj finančnú hodnotu, tak sme sa rozhodli, že ich vyhlásime, odovzdáme diplomy a peniaze a slávnostné podujatie pri príležitosti 40. výročia vzniku Igrica bude v septembri." Štefan Vraštiak, predseda Slovenského filmového zväzu

"Bush je apokalyptická postava. Pozrite sa na jeho oči, jeho tvár a jeho posadnutú zaujatosť tváriť sa, že všetko, čo vidí na neviditeľných obrazovkách je spontánne. " Fidel Castro

"Išlo o súkromný rozhovor a zo súkromných rozhovorov sa závery nezverejňujú. Nakoniec, pán Slota si dal sám odpoveď, keď povedal, že to bolo vytrhnuté z kontextu. Tým je to aj pre mňa ukončené a niet sa vlastne k čomu vyjadrovať.ĽS-HZDS má v koalícii výhodu v tom, že je síce počtom menšou stranou, ale s veľmi dobrou kvalitou ľudí. Môže ponúknuť riešenie problémov aj v iných rezortoch. Ale súčasne sa pýtame, na akej funkčnej úrovni. " Vladimír Mečiar

"Prosím vás, prestaňte s tými nezmyslami na adresu vlády. Medzinárodné politické štruktúry sú odtrhnuté od reality, ony ťažko vedia pochopiť, čo sa deje v jednotlivých krajinách." Robert Fico

"Rozhodovanie Rady Kresťanskodemokratického hnutia o odporúčaných nomináciách na funkcie predsedu a podpredsedov strany pred júnovým snemom poznačila ľútosť nad tým, že KDH nie je vo vláde so Smerom. Tento pocit ľútosti, sebaľútosti, ľútosti na tým, že KDH nie je vo vláde so Smerom, ten pretrváva veľmi silno v Rade KDH, toto považujem za nešťastie. Zmýšľanie manažmentu KDH je pre hnutie zničujúce. Rada KDH hlasovala proti niektorým nomináciám len preto, lebo ich navrhla skupina bývalých členov vedenia, ktorí boli proti tomu, aby KDH išlo do vlády so Smerom. " Vladimír Palko

"Dnes je význam ocenenia Igric odrazom aktuálneho stavu v audiovízii a odrazom toho, že verejnoprávna STV si v uplynulom „období vodných živlov“ nevážila samu seba (čo je vcelku pochopiteľné, keď nerozumela ani tomu, akú funkciu v spoločnosti plní), nieto ešte prácu tvorcov." Patrik Pašš

" Ignorujú fakt, že rozhlas výrazne zlepšil hospodárenie a po rokoch dlhov má dnes vyrovnaný rozpočet. " Jozef Majchrák, týždeň

"Moja predstava je, že by v tom hoteli boli svetoznámi hostia, prominenti, o ktorých je známe, že sa práve v takýchto zariadeniach chovajú originálne. Napríklad Tommy Lee, exmanžel Pamely Anderson, je známy tým, že vyhadzuje čašníkov von oknom. Tak prečo ho nezaplatiť na jeden deň, nech vidíme, ako si s nim poradia finalisti. Zisťoval som, že jeho cena je milión korún za deň. Nie je to nemožné, prečo by som sa mal pozerať na nejakú Zoru Czoborovú? Ľudia si radšej pozrú nejaké poriadne hviezdy, chcel by som, aby prišla aj Ivana Trumpová. Ja s Norou by sme vystupovali ako majitelia hotela, ktorí si vyberajú personál. "Mali sme v pláne spustiť Antiidol, hľadať najhoršieho speváka na Slovensku, ale nateraz sme od tohto formátu upustili. Na stole v Jojke je okrem Hotela aj nízkorozpočtový program, v ktorom by sme s Norou velili dvom súťažným tímom. Ľudia by sa prihlásili do relácie buď do môjho tímu alebo Norinho a bojovali by sme v rôznych disciplínach. Napríklad, že prídeme do kravína, kde treba podojiť dve kravy a hneď by bolo jasné, ktorý tím je šikovnejší. Jedna disciplína by bola vedomostná, napríklad ja vyberiem Norinmu tímu oblasť, o ktorej moja žena nemá ani páru a sranda bude, ako si s tým poradí. Vždy by sa točilo v inom meste, pred samotnými disciplínami by bola taká dokrútka s nami, ako napríklad ráno pijeme kávu, rozprávame sa, nakupujeme alebo čokoľvek iné, aby ľudia trošku nahliadli do nášho súkromia." Braňo Mojsej

"Takáto teoretická úvaha sa objavuje, pokiaľ ide o novú rafinériu, či o nové Slovenské elektrárne. " Robert Fico

" Treba sa na vec pozerať normálne. A nepýtať sa mňa ako otca. Ja s ním nemám nič spoločné. To sa koho ešte budeme pýtať, starej matere? Syn je poverený, veď to je nič. Tam sú veci zo zákona. Musí prejsť praxou. Tam si zabetónovali pozície, že musí mať ročnú prax. Takýto postup za je chorý. Robil tam nejaký dôchodca, ktorý už bol neschopný sklerotik, ale to nikomu neprekáža. Dcéra sa roky pozná so Slotom. Skúste to trošku normalizovať a zbytočne neprovokovať národ takýmito hlúposťami.“ Ivan Šaško poslanec NR SR za SNS, primátor Tvrdošína a poslanec žilinského VÚC

" Mal som informáciu, že Hedviga už mala zdrhnúť do Bruselu.... ale asi po mojej správe, že má odcestovať, si to rozmysleli páni z SMK a nechali ju na Slovensku. Mal som informáciu, že mala odísť do Bruselu s tým, že sa chcela vyhnúť trestnému stíhaniu. Mala pripravené vystúpenie v Európskom parlamente, kde jej to zaistili nielen maďarskí poslanci zo SR, ale aj z Maďarska a potom následne, to je tiež nepodložená informácia, ale ju poviem, mala odísť do USA, kde či už mala požiadať o politický azyl alebo nie, to je skutočne veľký otáznik .Je to nepodložené a SNS dostala túto informáciu z kruhov SMK. Každý teraz každého odpočúva, sleduje, takže aj my musíme mať nejaké čidlá v nepriateľskom tábore. " Ján Slota