Na obrazovky Jednotky RTVS sa už koncom októbra dostane spomienková talkšou k 65. výročiu televízneho vysielania na Slovensku, ktorá so zaujímavými hosťami okomentuje rôzne témy i zaujímavosti z histórie televízie. Moderátorkou nového programu s názvom Boli sme pri tom bude

Relácia je súčasťou špeciálneho jesenného vysielania k okrúhlemu televíznemu výročiu. Bude pracovať s bohatým televíznym archívom a okrem zaujímavých hostí priamo v štúdiu prinesie aj dokrútky s výnimočnými osobnosťami, ktorých pracovný život bol a je úzko spätý s televíznym vysielaním. Postrehy, spomienky a príbehy hostí doplnia aj hudobní hostia a diváci sa dočkajú aj viacerých prekvapení, vďaka ktorým si budú môcť zaspomínať na mnohé zaujímavé, či ikonické postavy a momenty súvisiace s históriou televízneho vysielania na Slovensku.

Divákov Jednotky bude špeciálnou reláciou sprevádzať obľúbená moderátorka Adela Vinczeová. „Na moderovanie novej relácie Boli sme pri tom sa teším. Rozhodne sa v nej pokúsime priniesť pohodu a odľahčenosť, cez ktorú sa pohrabeme v bohatej histórií televízie," povedala o novej úlohe moderátorka programu.

Diváci sa môžu tešiť na hodinovú reláciu, nabitú zaujímavosťami a skvelými hosťami. Pozvanie do štúdia prijali napríklad Kamila Magálová, Oldo Hlaváček, Milan Kňažko, Vladimír Strnisko, Štefan Skrúcaný, Dano Dangl a mnohí ďalší. „Je úžasné, že televízia na Slovensku oslavuje 65 rokov a ešte úžasnejšie je, že všetky jej diela sú zaznamenané v bohatom televíznom archíve, z ktorého môžeme čerpať. Novému jubilejnému špeciálu Boli sme pri tom so skvelou moderátorkou Adelou Vinczeovou držím palce, aby si s ňou na rôzne televízne klenoty zaspomínalo čo najviac divákov," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Prvú časť Boli sme pri tom odvysiela Jednotka už 28. októbra o 20.30 h.