Rádio Slovensko v spolupráci s portálom ludialudom.sk v decembri opäť spájajú sily a štartujú zimnú časť projektu Rádio Slovensko Slovensku, na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Počas leta sa vyzbieralo takmer 45. 000 eur a celková suma za tento kalendárny rok môže ešte narásť. Poslucháči Rádia Slovensko môžu finančne podporiť príbehy ľudí, ktorí sú súčasťou projektu, až do 31. decembra 2023.


Redaktorka a moderátorka Rádia Slovensko Marianna Kovácsová prešla od 7. do 25. augusta 2023 na bicykli naprieč Slovenskom, aby priblížila 15 príbehov ľudí, ktoré sú združené v projekte Rádia Slovensko v spolupráci s portálom ludialudom.sk. Jej cesta bola plná emotívnych a inšpirujúcich momentov, ktoré sa dotkli sŕdc mnohých poslucháčov, a tí vyjadrili svoju podporu a solidaritu finančným príspevkom. Do 30. septembra sa podarilo vyzbierať rekordných 44.708,64 eur a táto suma môže byť vyššia práve vďaka zimnej časti projektu.

„December je mesiacom dávania i zdieľania. V Rádiu Slovensko sme sa rozhodli využiť túto príležitosť, aby sme prispeli k lepšiemu životu ľudí, ktorých príbehy sme prezentovali počas leta a teraz sa k nim vo vysielaní opäť vrátime. Vieme, že našu pomoc stále potrebujú a veľakrát nemajú inú príležitosť," povedal Milan Urbaník, manažér marketingu programových služieb Slovenského rozhlasu. „Ďakujeme veľmi pekne všetkým našim poslucháčom, ktorí už prispeli v tomto roku, a dúfame, že naša aktivita nájde aj ďalšiu odozvu v tomto sviatočnom období.“

Pomôcť v charitatívnom projekte Rádio Slovensko Slovensku je možné do konca tohto roka, dvomi spôsobmi – buď ľubovoľnou sumou na účet konkrétneho príbehu, ktorý nájdete na webovej stránke Rádia Slovensko alebo formou zaslania darcovskej SMS správy v tvare „DMS LUDIALUDOM“, ktorú podporovatelia zašlú na číslo 877. Cena SMS je 5 €.

„Tešíme sa na každý príspevok, ktorým spoločne zmeníme životy k lepšiemu. Spojme sily a ukážme, že v období sviatkov vieme byť viac, než len poslucháčmi. Buďme tými, ktorí prinášajú zmenu," dodáva Marianna Kovácsová s nadšením do blížiaceho sa decembrového vysielania. Rádio Slovensko sa k charitatívnemu projektu vráti vo svojom rannom vysielaní v relácií Dobré ráno, Slovensko! a v programe Predpoludnie s Rádiom Slovensko v rubrike Príbeh na týždeň.

S podrobnými informáciami o projekte a príbehmi, ktoré je možné podporiť, sa môžete oboznámiť aj na webovej stránke www.radioslovensko.sk.