Štúdio RTVS Banská Bystrica opäť otvorí svoje brány pre verejnosť. Už v sobotu 16. júla od 9.00 h do 17.00 h je pre divákov a poslucháčov pripravený bohatý sprievodný program, hudobné vystúpenia aj živé rozhlasovéi televízne vysielanie obľúbeného magazínu Farmárska revue.

Od 9.00 h do 12.00 h sa z areálu RTVS v Banskej Bystrici poslucháčom naživo prihovoria moderátori Rádia Regina Stred. Návštevníkov čaká množstvo hostí, sprievodných podujatí i koncerty. Vystúpi známy slovenský herec, hudobník a moderátor šou Pečie celé Slovensko Juraj Bača, vynikajúca skupina Balkansambel a nebudú chýbať ani zástupcovia folklóru. Z Horehronia príde Ján Ambróz a vystúpi aj Vladimír Homola za sprievodu Podjavorskej muziky.

Návštevníci areálu RTVS budú mať počas celého dňa možnosť nahliadnuť aj do zákulisia rozhlasu i televízie, vyskúšajú si prácu za kamerou či mixážnym rozhlasovým pultom, v strižni a tí najodvážnejší aj náročnú prácu moderátorov. „Špecifikom Dňa otvorených dverí je to, že dvere otvárame aj na pracoviskách, ktoré sú bežne pre návštevníkov nedostupné. Naši diváci a poslucháči sa môžu osobne stretnút so svojimi obľúbenými tvárami z obrazovky či hlasmi z éteru. Zároveň môžu byť pri tom, ako sa realizuje napríklad rozhlasová hra alebo ako vyrábame dabing“ prezrádza riaditeľ Štúdia RTVS Banská Bystrica Miroslav Debnár.

V tento deň sa divákom počas živého prenosu z areálu RTVS v Banskej Bystrici prihovorí aj moderátor relácie Farmárska revue Ján Škorňa. S návštevníkmi oslávi už 15. výročie vzniku tejto obľúbenej relácie. Počas živého prenosu môžu diváci nahliadnuť do zákulisia výroby relácie a spoznať tvorcov a redaktorov tohto mimoriadne úspešného programu. „V špeciálnej relácii naživo privítame ovocinárskeho experta Ľudovíta Vašša a nebude chýbať ani najznámejší slovenský pomológ, profesor Ivan Hričovský. Zároveň si návštevníci pozrú a vyskúšajú aj poľnohospodársku techniku či jazdu na minitraktore,“ povedal moderátor Farmárskej revue Ján Škorňa. Reláciu Farmárska revue ŠPECIÁL uvidia diváci na obrazovkách RTVS v sobotu 16. júla o 13.00 h na Dvojke. Celodenný program je pre návštevníkov pripravený od 9.00 h do 17.00 h.

Bohatý program je pripravený aj pre najmenších návštevníkov. Čaká ich vystúpenie sokoliarov zo Štiavnických Baní, divadelné predstavenie Divadla pod balkónom či celodenná aktivita v lesnej pedagogike, ktorú štúdio pripravilo v spolupráci so štátnym podnikom Lesy SR.

Svoj prezentačný stánok počas dňa pripraví tiež Kreatívne centrum RTVS, ale aj vydavateľstvo RTVS so svojimi produktmi, známymi z e-shopu RTVS.