20. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Moderátorku indickej spravodajskej televízie prepustili, pretože meno čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga, v angličtine písané Xi Jinping, prečítala ako Ťin-pching jedenásty. Očividne si pomýlila písmená Xi s rímskymi číslicami XI.
Uviedol to dnes vysokopostavený predstaviteľ štátnej televízie Doordarshan, ktorá vysiela aj v angličtine. Tá je v Indii jedným z úradných jazykov.
Si Ťin-pching dnes už z Indie odcestoval. Cieľom jeho návštevy bolo posilniť obchodné a ekonomické vzťahy medzi oboma krajinami, ktoré poškodzuje dlhodobý pohraničný spor.
Kiks sa podaril moderátorke v stredu v programe spravodajskej televízie.
"Je to neodpustiteľná chyba," uviedol nemenovaný predstaviteľ televízie pre agentúru Reuters. Dodal, že novinárka bola zamestnaná na občasné, nepravidelné moderovanie. "Na niekoľko mesiacov sme ju stiahli z čítania správ," informoval.
Predstaviteľ vysvetlil, že nedostatok moderátorov správ núti televíziu odvysielať niektoré spravodajské relácie s príležitostnými pracovníkmi.
Incident sa stal v čase, keď sa televízna stanica Doordarshan pokúša o vlastnú premenu, aby dokázala konkurovať súkromným televíziám. Jej programy sú často terčom posmechu verejnosti, pretože úroveň ich produkcie je slabá.
Omyl moderátorky viedol k vlne sarkastických odkazov na sociálnych sieťach.
"Má to aj kladnú stránku: moderátorka aspoň pozná rímske číslice," napísal na Twitteri Kanikagahlaut.

Rusko musí uvažovať o ochrane svojho internetu pred hrozbami zo Západu, uviedol dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra Reuters.
"Je všeobecne známe, kto je hlavným správcom svetového internetu. A vzhľadom na jeho nevypočítateľnosť by sme mali myslieť na našu národnú bezpečnosť," povedal podľa agentúry Interfax Peskov, pričom pravdepodobne narážal na Západ.
Peskov nekonkretizoval, aké hrozby Západ pre Rusko predstavuje. Dodal, že je vylúčené, aby sa Rusko odpojilo od internetu alebo že by takúto možnosť čo i len zvažovalo.
Prominentný bloger a kritik Kremľa Anton Nossik označil Peskovove slová za prvú predzvesť krokov, ktoré zo strany Moskvy povedú k ovládnutiu výmeny dát medzi Ruskom a zvyškom sveta.
Kremeľ obvinenia, že chce izolovať ruský internet odmieta a opakovane zdôrazňuje, že jeho jediným záujmom je zaistenie národnej bezpečnosti v čase, keď vzťahy Moskvy so Západom v dôsledku udalostí na Ukrajine ochladli na úroveň čias studenej vojny.
Napriek svojim tvrdeniam však Moskva schválila viacero zákonov namierených proti používateľom internetu vrátane povinnosti obľúbených blogerov prihlásiť sa na úrade pre dohľad nad médiami (Roskomnadzor) alebo povinnosti webových stránok uchovávať osobné údaje ruských občanov. Začiatkom tohto roka označil ruský prezident Vladimir Putin internet za "špeciálny projekt CIA".
Podľa Nossika spomínanie hrozieb zo Západu naznačuje, že Kremeľ zvažuje spôsoby, ako dostať všetky prichádzajúce a odchádzajúce dáta pod svoju kontrolu.
"Nastáva čas diskusií o úplnom odpojení Ruska od globálneho internetu, aby sem zo zahraničia neprúdili nijaké byty." napísal na svojom facebookovom profile Nossik.
Vplyvný ekonomický denník Vedomosti priniesol dnes správu, že hlavnou témou budúcotýždňového zasadania ruskej bezpečnostnej rady bude globálna internetová logistika.

Spojené štáty navrhujú vyplatiť 10 miliónov dolárov ako odmenu za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu osôb zodpovedných za únos a brutálnu vraždu amerických novinárov Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa. Vyplýva to z návrhu zákona, ktorý v piatok schválil americký Senát.
      Jeden zo spôsobov, ako si uctiť pamiatku Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa, spočíva v odsúdení ich vrahov, vyhlásil republikánsky senátor Marco Rubio, ktorý je spoluautorom návrhu zákona.
      Odmena vo výške päť miliónov dolárov v každom z prípadov bude vyplatená výmenou za informácie, ktoré povedú k zatknutiu alebo odsúdeniu páchateľov, a to bez ohľadu na to, v ktorej krajine sa to odohrá.
      K vražde oboch novinárov sa priznala extrémistická organizácia Islamský štát, ktorá v oboch prípadoch zabitie nasnímala videokamerami a koncom augusta a začiatkom septembra záznamy zverejnila na sociálnych sieťach.
      Od roku 1984 v USA existuje program Rewards for Justice, ktorý už za informácie vedúce k dolapeniu páchateľov závažných trestných činov vyplatil okolo 125 miliónov dolárov.


Copyright © TASR 2014


RTVS NEWS

RTVS NEWS

Medzi novinkami jesennej programovej štruktúry Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) figuruje i relácia Krotitelia dlhov. Podľa riaditeľa sekcie programových služieb RTVS Tibora Búzu ide o zaujímavý formát s veľkým potenciálom. "Budeme sa baviť s odborníkmi z finančného sektora, ako pomôcť ľuďom, ktorí sa naozaj dostanú na dno," uviedol pre TASR k novému programu, ktorý sa má na jeseň objaviť v sobotňajšom vysielaní Jednotky v podvečernom čase pred spravodajským blokom.
Zachraňovať rodiny pred finančnou katastrofou a pomáhať im odraziť sa z dna bude tím finančných poradcov spolu s moderátorkou Katarínou "Katikou" Žitniakovou. Relácia sa do vysielania dostane v premiére 20. septembra, verejnoprávny vysielateľ by mal z nej odvysielať 12 epizód. "Tento formát je otestovaný a funguje vo viacerých krajinách na svete, my sa ho pokúsime postaviť trochu inak ako v ostatných televíziách. Pracujeme s odborníkmi z Národnej banky Slovenska, z poisťovní, bánk, ktorí dokážu relevantne a fundovane pomôcť ľuďom, ktorí sa dostali do problémov," doplnil Búza.

Copyright © TASR 2014

19. 9. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Skupina Penta Investments sa dohodla s nemeckým vydavateľstvom Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft GmbH na cene za polovičný podiel v slovenskom vydavateľstve Petit Press. Informoval o tom dnes portál motejlek.com. Predaj vydavateľského domu, ktorého vlajkovou loďou je denník Sme, ešte môže zablokovať Prvá slovenská investičná skupina (PSIS), ktorá má na podiel vlastnený nemeckou spoločnosťou predkupné právo.
Samotná Penta zatiaľ zverejnené informácie komentovať nechce. "Nebudeme komentovať žiadne špekulácie okolo mediálnych transakcií, budeme sa vyjadrovať len k dokončeným obchodom, tak ako to štandardne robíme aj pri iných projektoch," uviedol pre agentúru SITA hovorca Penty Martin Danko.
Informáciu, že Penta Investments je blízko k dohode o vstupe do Petit Pressu, preniesol motejlek.com ešte minulý týždeň. Generálny riaditeľ vydavateľstva Alexej Fulmek v tom čase uviedol, že správu nemôže potvrdiť, vyslovil však predpoklad, že ak Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft bude chcieť predať svoj 50-percentný podiel, PSIS si uplatní predkupné právo na kúpu akcií. Investičná skupina Penta tento mesiac oznámila prevzatie vydavateľstva Trend Holding a Spoločnosti 7 Plus.
Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, ale aj maloobchode a v realitnom developmente. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 30-tisíc ľudí a v minulom roku dosiahla hodnota aktív skupiny 6,5 mld. eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

RTVS NEWS- Ponuka na programové formáty RTVS - Dramatika


RTVS NEWS

Ponuka na programové formáty RTVS - Dramatika

Rozhlas a televízia Slovenska vyhlasuje súbeh  námetov na pôvodnú televíznu tvorbu v zmysle Zmluvy o zabezpečení služieb verejnosti v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania (MK 138/2012/M) na roky 2013 – 2017 a podľa Zákona o vysielaní a retransmisii č. 308/2000.

A. HRANÝ DRAMATICKÝ SERIÁL

Programový typ: Dramatika
Forma: sezónny seriál
Obsah: dráma
Obsah, bližšia špecifikácia: dramatický seriál zo súčasnosti      
Minutáž:  52
Počet dielov: 13-16
Kľúčové prvky: zaujímavé prostredie, komorný príbeh
Technológia: 16:9, HD
HESLO: Dramatický seriál 

B. HRANÝ KOMEDIÁLNY SERIÁL

Programový typ: Dramatika   
Forma: sezónny seriál
Obsah: komédia/komediálny
Obsah, bližšia špecifikácia: komediálny seriál zo súčasnosti
Minutáž:  52
Počet dielov: 7-13
Kľúčové prvky: zaujímavé prostredie, komorný príbeh
Technológia: 16:9, HD
HESLO: Komediálny  seriál 

C. HRANÁ ROZPRÁVKA
Programový typ: Dramatika
Forma: TV film/kinofilm
Obsah: rozprávka
Obsah, bližšia špecifikácia: hraná, klasická rodinná rozprávka
Minutáž:  75
Počet dielov: 1
Kľúčové prvky: zaujímavé prostredie, komorný príbeh
Technológia: 16:9, HD
HESLO: Hraná rozprávka 

Povinné položky projektu:
  • Meno a adresa predkladateľa
  • Kontaktná adresa
  • Spôsob spolupráce: koprodukcia, vlastná výroba, objednávková výroba, iné
  • Rozšírený námet a explikácia
Nepovinné položky projektu:
  •  Aproximatívny rozpočet,  požiadavky na finančné a/alebo vecné plnenie od RTVS, položky vrátane DPH
  • Predbežný plán výroby
  • Licenčné podmienky
  • Tvorivý tím
  •  Výrobný štáb
 Termín odovzdania námetov: do 31.10. 2014
 Termín vyhodnotenia: 30. 11. 2014

REGISTRÁCIA NÁMETOV/PROJEKTOV:
A.     e-mailom na adresu: crn@rtvs.sk  
B.     Poštou:  Centrálny register námetov
                        Rozhlas a televízia Slovenska
                        Mlynská dolina 28
                        845 45  Bratislava

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

"Ak si užívate to, čo robíte, neprídete o všetky vlasy. On má holú hlavu. Guardiolu futbal neteší."
José Mourinho

„ Kampaň bola postavená na slove „Rozchod“. Konkrétne so zvyškami jedla. Je to slogan celosvetovej kampane na žuvačky. Presne ten istý model v reklame s Antoniom Banderasom. Neviem, či sa aj jeho vypytovali takéto pičoviny, ale dal by som to aj desať rázy za sebou. V prvom rade by sme sa však museli baviť o mojej kampani. „
Rytmus

"Úprimne, snažím sa byť tolerantný. Ale neznášam futbal a ten idiotský fenomén, ktorý vytvára. Nenávidím ho ešte viac, pretože ľudia zaplavia ulice a trvá dve hodiny, kým sa dostanem domov. Toto všetko pre opicu, brazílsku opicu."
Carlos Manuel Treviňo Núňez bývalý tajomník sociálneho rozvoja v mexickom meste Querétaro ,kde bude v miestnom prvoligovom futbalovom klube pôsobiť Ronaldinho

TO JE TV !

TO JE TV ! 

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Anglický herec Ben Whishaw si zahrá v seriáli London Spy. Projekt televízie BBC ponúkne päť epizód, ktoré začnú nakrúcať v októbri v Londýne. Tridsaťtriročný Whishaw stvárni Dannyho, ktorý sa zaľúbi do Alexa, no ten zrazu zmizne a Danny po ňom začne pátrať. Autorom príbehu s prvkami špionážneho trileru je Tom Rob Smith. "Ben Whishaw je jednoducho jeden z najlepších hercov v tejto krajine. Pre mňa, ako autora, je to mimoriadna výsada, že stvárni jednu z hlavných postáv," uviedol Smith. Televízia BBC Two plánuje začať vysielať novinku na budúci rok.
Benjamin John Whishaw sa predstavil v snímkach ako Kupec benátsky (2004), Parfum: Príbeh vraha (2006), Partička B.D. (2007) či Atlas mrakov (2012). Okrem toho sa do povedomia divákov dostal aj bondovkou Skyfall (2012), v ktorej stvárnil vedca a vynálezcu Q. Jeho manželom je austrálsky hudobný skladateľ Mark Bradshaw.

Anglický herec James D'Arcy si zahrá v pripravovanom seriáli Marvel's Agent Carter. Informovala o tom spoločnosť Marvel Entertainment. Tridsaťdeväťročný rodák z Londýna by sa mal predstaviť v úlohe komorníka Howarda Starka (otec Tonyho Starka, známeho aj ako Iron Man, pozn. SITA) Edwina Jarvisa, z ktorého sa stane nečakaný spojenec dôstojníčky Peggy Carter. Hlavnú hrdinku stvárni Hayley Atwell, ktorá si Peggy zahrala aj vo filmoch Captain America: Prvý Avenger (2011), Captain America: Zimný vojak (2014) a seriáli Agenti S.H.I.E.L.D. (2013). Po jej boku sa predstavia aj americký herec Chad Michael Murray, ktorý si zahrá agenta tajnej organizácie SSR (Strategic Scientific Reserve) Jacka Thompsona, a Enver Gjokaj, ktorý stelesní jeho kolegu, agenta Daniela Sousu.
Televízny projekt Marvel's Agent Carter bude spinoffom príbehov Kapitána Ameriku. Odohrávať by sa mal v roku 1946, v čase, keď Peggy smúti nad stratou Stevea Rogersa, známeho ako Kapitán Amerika, a zároveň ju po návrate mužov z bojov v druhej svetovej vojne začnú v armáde prehliadať. S agentmi Thompsonom a Sousom sa stretne, keď príjme prácu pre SSR v New Yorku. Popri administratíve však zároveň vyráža na tajné misie pre Howarda Starka, ktorého by si mal rovnako ako v snímke Captain America: Prvý Avenger zahrať Dominic Cooper. Novinku by mali v USA začať vysielať v roku 2015.
James D'Arcy, vlastným menom Simon D'Arcy, si zahral napríklad v seriáloch The History of Tom Jones, a Foundling (1997), Rebel Heart (2001) alebo P.O.W. (2003) a v roku 2010 sa predstavil v projekte Secret Diary of a Call Girl (2007 - 2011). Okrem toho sa objavil napríklad v snímkach Master and Commander: Na opačnom konci sveta (2003), Vyháňač diabla: Počiatok (2004), Atlas mrakov (2012) alebo Hitchcock (2012).


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


18. 9. 2014

RADA RTVS

RADA RTVS
Financovanie RTVS, vyhodnotenie letnej sezóny, ale aj vysielanie v súvislosti s komunálnymi voľbami, bolo témou zasadnutia Rady RTVS, ktorá dnes rokovala v regionálnom štúdiu Banská Bystrica. Zaznela aj informácia o organizácii, činnosti a rozvoji tohto vynoveného štúdia RTVS, kde pod jednou strechou verejnoprávneho rozhlasu, už naplno funguje aj televízia.
Ako dnes zdôraznil generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, jeho prioritou je dosiahnuť zmenu financovania RTVS. "Zastávam názor, že viaczdrojové financovanie je jedinou cestou, to znamená posilniť existujúce zdroje, je otázkou, ktorý zdroj bude posilnený a ako si ho obhájime," reagoval Mika.
Podľa neho bez zmeny financovania a navýšenia prostriedkov bude veľmi ťažké udržať súčasný rozvoj rozhlasu a televízie, keďže už dnes je na hranici udržateľnosti. Nehovoriac o tom, že by bolo nemožné napĺňať rozvojové a strategicky zaujímavé ciele. Mika je rád, že tému zmeny financovania RTVS považuje parlamentný výbor pre kultúru a médiá za legitímnu.
"Rada RTVS vyslala všetkým kompetentným jasný signál, že z dlhodobého hľadiska financovanie RTVS za takýchto podmienok je absolútne neudržateľné. Ak by sa nič nezmenilo, rozpočet bude útlmový, ale pri zachovaní všetkých zákonných povinností, čo je občas vyslovene na hrane. Niekedy aj ten pohľad, čo sú rozvojové projekty a čo nie sú, má každý iný, bude to veľmi zložité," konštatoval predseda Rady RTVS Igor Gallo.
Rada RTVS si vypočula aj informáciu týkajúcu sa regionálneho štúdia v Banskej Bystrici. To prešlo veľkým a náročným vysielacím testom z nových priestorov práve počas osláv 70. výročia SNP v Banskej Bystrici a zvládlo ho úspešne.
Generálny riaditeľ RTVS Mika vyzdvihol pôvodné autorské projekty, ktoré štúdio k tejto nosnej téme vytvorilo.
Zlúčenie rozhlasu a televízie pod jednu strechu, čo si vyžiadalo nemalú rekonštrukciu priestorov, okomentoval Mika slovami: Koniec dobrý, všetko dobré.
Predseda Rady RTVS však dodáva: "Keď sme tu boli pred rokom, zaznel verejný prísľub, že do roka a do dňa bude zlúčenie realitou. Som veľmi rád, že vedenie banskobystrického štúdia slovo dodržalo. Na druhej strane mi zasa nedá, aby som nevyjadril názor, že samotné zlúčenie Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu považujem za nešťastné a veľmi rýchle rozhodnutie, ktoré bolo urobené bez akejkoľvek predchádzajúcej analýzy," zdôraznil Gallo.

Copyright © TASR 2014

Prieskum Median SK

Prieskum Median SK

Najpočúvanejšie rozhlasové stanice na Slovensku sú (v poradí) Rádio Expres, Rádio Slovensko a Fun rádio. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu spoločnosti Median SK.
V rámci ďalších etáp prieskumu (VI. až VIII.) s názvom Radioprojekt nameral Median SK Rádiu Expres počúvanosť 34,8 percenta. Rádio Slovensko počúvalo 30,4 percenta poslucháčov a Fun rádio 22,7 percenta. Celková počúvanosť dosiahla 92 percent, čo predstavuje 4,115 milióna poslucháčov vo veku od 14 do 79 rokov.
V porovnaní s predošlými dvoma etapami nedošlo k zmene poradia na prvých siedmich priečkach, ani k výraznejším posunom v počúvanosti. Štvrtým najpočúvanejším je Rádio jemné (21 %), za ním nasledujú Rádio Europa (16,3 %), Rádio Regina (14,8 %) a Rádio_FM (6,2 %). Prieskum v tomto období monitoroval celkom 48 rozhlasových staníc.
Počúvanosť všetkých piatich rozhlasových okruhov dosiahla 43,5 percenta. Rozhlasová sieť Radio Group (Fun rádio a Rádio Europa) má počúvanosť 32,3 percenta.
Najväčší podiel na Slovenskom rozhlasovom trhu si aj naďalej udržiava Rádio Expres s aktuálnymi 23 percentami. Rádio Slovensko má podiel 20,9 percenta, Fun rádio 14 percent. Nasledujú Rádio jemné (9,2 %), Rádio Europa (8,5 %), Rádio Regina (8,3 %) a siedme Rádio_FM má trhový podiel 2,4 percenta. Zvyšné rozhlasové stanice držia 13,6 percenta trhu.
Prieskum Median SK realizoval na vzorke 3541 respondentov od 26. mája do 17. augusta medzi občanmi SR vo veku od 14 do 79 rokov.


Copyright © TASR 2014



Zomrela Agneša Kalinová

Zomrela Agneša Kalinová


Dnes ráno zomrela novinárka, prekladateľka, filmová a politická publicistka Agneša Kalinová. TASR to potvrdili zástupcovia vydavateľstva Aspekt, ktoré vydalo knihu Mojich 7 životov s podtitulom Agneša Kalinová v rozhovore s Janou Juráňovou.
Z tejto knihy rozhovorov je aj úryvok z rozprávania tejto výnimočnej ženy viacerých profesií: "Bola som naučená, že na verejnosti sa plakať nemá, to do mňa nahustil môj otec aj moja vychovávateľka Adriena. Bol to dôkaz sebaovládania. Ale nikto mi nekázal, že mám prehltnúť aj smiech."
Agneša Kalinová sa narodila 15. júla 1924 v Košiciach, vyrastala však v Prešove. Zažila deportáciu, holokaust, život v centre spoločenského a politického diania v Československu, obvinenie z rozvracania republiky, prenasledovanie eštebákmi a nakoniec odchod do slobodného sveta - do Mníchova, odkiaľ sa prihovárala krajanom zo Slobodnej Európy.
Počas druhej svetovej vojny nemohla pre svoj židovský pôvod chodiť do školy, skrývali ju v budapeštianskom kláštore. Stala sa novinárkou. V prvých rokoch sa venovala filmovej kritike a publicistike. Neskôr začala prekladať odbornú filmovú a umenovednú literatúru. V rokoch 1946-1948 pôsobila ako prekladateľka a tlmočníčka na francúzskom konzuláte v Prahe, od roku 1948 začala písať filmové kritiky do periodík Pravda, Kino, Film a doba, Náš film, Film a divadlo, Filmové a televizní noviny, Nové slovo. Prekladala aj beletriu z francúzštiny, nemčiny a maďarčiny. Od roku 1952 bola redaktorkou týždenníka Kultúrny život, ktorý sa v 60. rokoch zasadzoval za liberálnejší prístup v literatúre a umení. Po jeho zákaze po auguste 1968 sa stala slovenskou redaktorkou pražského dvojtýždenníka Filmové a televizní noviny, ktorý od roku 1970 tiež nemohol vychádzať.
Nesmela publikovať, uverejňovať preklady a zamestnať sa v akomkoľvek odbore súvisiacom s kultúrou. Zarábala si prekladmi počítačových manuálov z angličtiny a nemčiny. V roku 1972 bola tri mesiace vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie z podvratnej činnosti, na jeseň 1978 dostala povolenie vysťahovať sa s rodinou do Mníchova, kde nastúpila ako komentátorka v českom a slovenskom vysielaní rozhlasovej stanice Slobodná Európa. Vo svojich pravidelných príspevkoch sa venovala predovšetkým dianiu v Československu. V Slobodnej Európe pôsobila do roku 1995.
Slovenská prozaička Jana Juráňová na základe rozhovoru s Agnešou Kalinovou napísala knihu s názvom Mojich 7 životov.

Copyright © TASR 2014

17. 9. 2014

TOWERCOM NEWS

TOWERCOM NEWS

Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil 28. augusta tohto roka koncentráciu spočívajúcu v získaní nepriamej výlučnej kontroly podnikateľa MEIF 4 Luxembourg C Holdings S.r.r.l., Luxemburské veľkovojvodstvo nad podnikateľom Towercom, a. s., Slovenská republika. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 8. septembra 2014. Informovala o tom dnes Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ.
Presnú identifikácie tovarových a priestorových relevantných trhov ponechal podľa nej úrad otvorenú, pretože nebolo identifikované žiadne horizontálne ani vertikálne prekrytie medzi aktivitami účastníkov koncentrácie v SR. Po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií úrad neidentifikoval obavy z narušenia hospodárskej súťaže v dôsledku predmetnej koncentrácie a koncentráciu schválil.
Nadobúdateľ kontroly, spoločnosť MEIF 4, je veľkoobchodný investičný fond a patrí do podnikateľského zoskupenia Macquarie Group Ltd.
Skupina Macquarie Group je globálnym špecialistom na finančné služby s osobitými skúsenosťami v oblasti prírodných zdrojov, komodít, energie, finančných inštitúcií, infraštruktúry a nehnuteľností. Jednotlivé podnikania fungujú v rámci operačných skupín Macquarie Group. Oznamovateľ, ani žiadna zo spoločností patriacich do Macquarie Group, ani žiaden z investičných fondov, vrátane MEIF 4, ktoré spravuje, nemajú žiadne aktivity a žiadny obrat na trhoch v SR.
Z investičných fondov a ich portfóliových spoločností patriacich do Macquarie Group sú mimo územia SR niektoré spoločnosti aktívne v určitých segmentoch, v ktorých je spoločnosť Towercom aktívna na Slovensku. Ide napríklad o spoločnosť České Radiokomunikace, a. s., ako poskytovateľa vysielacej a telekomunikačnej vežovej infraštruktúry v Českej republike.
Towercom priamo alebo nepriamo kontroluje spoločnosť Towerhome, a. s., SR, Antena Plus, a. s., SR, Telecom Corp, a. s., SR, Towercom ČR, a.s., ČR. Spoločnosti pôsobia na Slovensku v oblasti segmentu vysielacích služieb, služieb telekomunikačnej infraštruktúry a prenosu dát.

Copyright © TASR 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Jeden z najvplyvnejších nemeckých denníkov Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) v utorok oznámil, že počas nasledujúcich troch rokov zruší do 200 z celkového počtu 900 pracovných miest. Informoval o tom server Spiegel.de.
Cieľom rušenia pracovných miest bude podľa neho zníženie výdavkov; denník chce do roku 2017 ušetriť 20 miliónov eur. V rámci plánovaného prepúšťania patrí zhruba 40 percent pozícií novinárom, čo predstavuje približne desať percent celej redakcie denníka.
"FAZ bude tiež musieť platiť cenu za nové ekonomické podmienky. Potrebujeme flexibilitu pre rozvoj nových produktov i pre budúcu stratégiu nášho pôsobenia," vyhlásil výkonný riaditeľ novín Thomas Lindner.
Pätinu pracovných miest zrušia v redakciách FAZ-u, ktorý vychádza cez týždeň a v sobotu, ako aj nedeľníka Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung (FAS) a spravodajského portálu faz.net.
FAZ má denný predaj 307.000 výtlačkov, čo je v porovnaní s obdobím spred jedného desaťročia pokles zo 400.000 výtlačkov denne, napísal popredný nemecký ekonomický denník Handelsblatt.
Frankfurter Allgemeine Zeitung je podľa neho už niekoľko rokov výrazne stratový. V roku 2012 zaznamenal straty vo výške 4,3 milióna eur.

Copyright © TASR 2014

Britský komik Ricky Gervais oznámil, že seriál Derek (2012), ktorého je scenáristom, režisérom a taktiež v ňom stvárňuje titulnú postavu, ukončí jednou špeciálnou epizódou. Päťdesiattriročný rodák z Whitley už predtým vyhlásil, že nakrúti buď špeciálny diel alebo celú tretiu sériu.
"Pohrával som sa s myšlienkou nakrútiť tretiu sériu, predovšetkým po nominácii na Emmy, ale nakoniec som sa rozhodol zostať pri svojom tradičnom vzorci dve série a špeciál," napísal na svojej oficiálnej webstránke Gervais, ktorý rovnaký systém uplatnil aj pri sitkomoch Kancel (2001 - 2003) a Komparz (2005 - 2007). V súčasnosti okrem záverečnej epizódy Dereka pracuje aj na filme o šéfovi papierní Davidovi Brentovi, ktorého stvárňoval v spomínanom Kancli.
Ricky Gervais bol tiež výkonným producentom americkej verzie seriálu Kancel, ktorú vysielali v rokoch 2005 - 2013. Na konte má aj komédiu The Invention of Lying (2009), na tvorbe ktorej sa podieľal ako režisér a scenárista a zároveň si v nej zahral jednu z hlavných postáv. Ako režisér a scenárista spolupracoval so Stephenom Merchantom na tvorbe snímky Cemetery Junction (2010). Dvojica vytvorila aj seriál Life's Too Short (2011 - 2013). Najbližšie sa predstaví v dobrodružnej komédii Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky, ktorá by sa mala do slovenských kín dostať 18. decembra. V rokoch 2010 až 2012 moderoval odovzdávanie Zlatých glóbusov.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

RADA RTVS

RADA RTVS


16. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Luke Perry, známy zo seriálu Beverly Hills 90210 (1990 - 2000), si zahrá v krimi seriáli CSI: Cyber. Predstaviteľ Dylana McKaya stvárni bývalého agenta FBI Nicka Daltona, ktorý mal riadiť tím vyšetrovateľov, no pre nezhody o pozíciu prišiel. Následne svoje schopnosti využije v súkromnom sektore. Informoval o tom portál TVLine.com.
Seriál, ktorý divákom predstavili koncom apríla v epizóde Kitty obľúbeného C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000), by sa mal dostať na obrazovky televízie CBS na jar 2015. Hlavnú úlohu v ňom stvárni Patricia Arquette, ktorá sa predstaví ako špeciálna agentka Avery Ryan.
Štyridsaťsedemročný Coy Luther "Luke" Perry III si okrem spomínaného Beverly Hills 90210 zahral aj vo filmoch Buffy, zabíjačka upírov (1992), 8 sekúnd (1994), Piaty element (1997), Búrka (1999), Nepriateľ (2001), V zajatí hmly (2002) alebo Vojna dobytkárov (2002). Objavil sa aj v seriáloch Will & Grace (1998 - 2006), Myšlienky vraha (2005) či Podvodníci (2008 - 2012).

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Eva Babitzová končí v Rádiu Expres

Eva Babitzová končí v Rádiu Expres

Dlhoročná generálna riaditeľka, štatutárna zástupkyňa a členka top manažmentu najpočúvanejšieho slovenského rádia, Rádia Expres Eva Babitzová končí svoje pôsobenie v Rádiu Expres. Po dohode s akcionármi rádia to oznámila dnes, uvádza sa to v dnešnom tlačovom vyhlásení Rádia Expres, ktoré agentúre SITA poskytol PR manažér rádia Igor Guttler. O svojom ďalšom pôsobení bude Babitzová informovať v najbližších dňoch. "S platnosťou od 19. septembra bol do tejto funkcie vymenovaný Ivan Antala, ktorý v súčasnosti pôsobí v rádiu ako programový riaditeľ," informovalo ďalej rádio. Nový generálny riaditeľ Rádia Expres Ivan Antala považuje prácu na poste generálneho riaditeľa za veľkú výzvu. "Rádio Expres je renomovaným médiom a silnou značkou a verím, že to tak ostane i naďalej," cituje jeho slová tlačové vyhlásenie.
"Po dlhých a zodpovedných úvahách som sa rozhodla urobiť zásadnú zmenu vo svojom profesijnom živote. O svojom ďalšom pôsobení poskytnem bližšie informácie v najbližších dňoch," cituje tlačové vyhlásenie Evu Babitzovú. Zástupcovia spoločnosti Bauer Media rozhodnutie Evy Babitzovej rešpektujú a na jej ďalšej profesijnej ceste jej želajú veľa úspechov. "Chceme sa Eve poďakovať za energiu, ktorú svojej práci dávala, a nasadenie, ktorým dodávala rádiu silu. Aj vďaka nej vznikol tím ľudí, ktorí dokázali profesionálne rásť a dosahovať výsledky. Jej prácu a prínos si veľmi vážime," uviedli v tlačovom vyhlásení zástupcovia spoločnosti Bauer Media, do portfólia ktorej rádio patrí.

Eva Babitzová svoje pôsobenie v médiách začínala v Slovenskom rozhlase. Pôsobila tiež v Rádiu Twist, ako marketingová riaditeľka SME a redaktorka týždenníka Trend. Pôsobila ako členka prezídia, členka arbitrážnej komisie a výkonná riaditeľka Rady pre reklamu, viceprezidentka a prezidentka Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc Slovenska. Ivan Antala začal pôsobiť v médiách ako hudobný dramaturg a moderátor v rádiu Ragtime. Od roku 2000 do 2006 pôsobil v Rádiu Expres ako hudobný dramaturg a v roku 2006 sa stal programovým riaditeľom stanice.
Rádio Expres vzniklo v roku 2000, od roku 2005 je najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Svojím signálom pokrýva 88 % Slovenska a má 865-tisíc denných a viac ako 1,5 milióna týždenných poslucháčov.

Bauer Media Group je jedna z najväčších mediálnych spoločností vo svete, ktorá vydáva viac ako 600 časopisov, 400 digitálnych produktov a vysiela pre milióny ľudí cez svojich 50 rádio a televíznych staníc. Do portfólia spoločnosti patria aj vydavateľstvá, poštové a distribučné služby, marketing a mediálny predaj. Spoločnosť má viac ako 11-tisíc zamestnancov v 16 krajinách.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Cinematik 2014

Cinematik 2014

Na deviatom ročníku Medzinárodného filmového festivalu Cinematik, ktorý sa konal od 10. do 15. septembra v Piešťanoch, zvíťazili dramédia Veľká nádhera (2013) talianskeho režiséra Paola Sorrentina a slovenský dokument Hrana - 4 filmy o Marekovi Brezovskom (2014) Patrika Lančariča.
Veľká nádhera získala Meeting Point Europe Award pre najlepší európsky film, pričom o jej víťazstve rozhodol panel 17 európskych kritikov v zložení Oliver Baumgarten (Nemecko), Reinhard Bradatsch (Rakúsko), Grégory Cavinato (Belgicko), Roberto Donati (Taliansko), Roxana Elekes (Rumunsko), Philip Ilson (Veľká Británia), Thure Munkholm (Dánsko), Mike Naafs (Holandsko), Vuk Perović (Čierna Hora), Pamela Pianezza (Francúzsko), Tristan Priimägi (Estónsko), Daniel Rafaelić (Chorvátsko), Petr Siska (Česká republika), Krzysztof Świrek (Poľsko), Daniel Vadocký (Slovensko), Kata Anna Váró (Maďarsko), Firat Yücel (Turecko).
Cinematik.doc Award súťažnej sekcie celovečerných slovenských dokumentov, ktoré mali premiéru za ostatných 12 mesiacov, spojenú s finančnou prémiou Literárneho fondu v hodnote 500 eur, získala Hrana - 4 filmy o Marekovi Brezovskom. Cenu udelila porota v zložení Carmen Gray (Veľká Británia), Diana Groó (Maďarsko) a Daniel Vadocký (Slovensko).
Cenu Primátora mesta Piešťany získal celovečerný debut Mira Rema Comeback (2014) o živote dvoch recidivistov, ktorý na Cinematiku uviedli v slovenskej predpremiére, a Cenu divákov zas dráma Johna Michaela McDonagha Kalvária (2014) o kňazovi, ktorému sa počas spovede niekto vyhráža smrťou. Súčasťou záverečného ceremoniálu bola svetová premiéra filmu Deti (2014) režiséra Jaroslava Vojteka.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Reklamná pauza, môžete sa...

Reklamná pauza, môžete sa...


15. 9. 2014

Toronto International Film Festival

Toronto International Film Festival

Snímka The Imitation Game (2014) získala na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte cenu divákov. Životopisná dráma v réžii Mortena Tylduma rozpráva príbeh britského matematika Alana Turinga. Hlavného hrdinu stvárnil britský herec Benedict Cumberbatch, vo filme si zahrala aj Keira Knightley. Snímka sa má do distribúcie v kinách dostať 21. novembra.
„Príbeh o mužovi, ktorého myseľ bola nástrojom ukončenia druhej svetovej vojny, ktorý je otcom všetkých počítačov ako aj o tom, ako trpel pre svoju sexuálnu orientáciu, to všetko je nutné rozprávať,“ vyhlásil o filme umelecký riaditeľ festivalu Cameron Bailey.
Druhým najobľúbenejším filmom divákov (takzvaný first runner-up, pozn. SITA) sa stala snímka Learning to Drive španielskej režisérky Isabel Coixet. Trojicu najúspešnejších filmov uzavrela komédia St. Vincent v réžii Theodora Melfia.
Torontský festival si v uplynulých rokoch vyslúžil reputáciu jedného z kľúčových indikátorov oscarového úspechu, keď predchádzajúci víťazi cien divákov, ako napríklad 12 rokov otrokom (2013), Kráľova reč (2010) alebo Milionár z chatrče (2008), neskôr triumfovali v kategórii Najlepší film na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Po svätom Kríži, jeseň sa blíži.

Po svätom Kríži, jeseň sa blíži



Jednotka lepšie
Dvojka horšie. 
Spolu lepšie- 11.30 % .

Markíza  horšie.
TV Doma horšie.
DAJTO  horšie.
Spolu  horšie, ale cez tridsať- 33.50%

JOJ horšie.
JOJ PLUS horšie.
WAU lepšie.
SENZI lepšie s rekordom.
Spolu rovnako- 21.10%

TA 3 lepšie ako Dvojka 

Jednotka - 9.60 % ;
Dvojka - 1.70 % ;
Markíza - 25.40 % ;
TV DOMA - 4.70% ;
DAJTO- 3.40%
TV JOJ – 14.90 % ;
JOJ PLUS- 3.80 % ;
WAU -1.90 % ;
SENZI- 0.50 %
TA 3 - 1.90 %

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Benjamin McKenzie sa zranil počas nakrúcania seriálu Gotham, ktorý uvedie televízia Fox 22. septembra. Rodák z texaského Austinu si poranil hlavu 12. septembra, v deň jeho 36. narodenín. „Všetko najlepšie k mojim narodeninám. Bojová sekvencia sa nevydarila. Deti, nenarážajte hlavou do betónových pilierov,“ napísal prostredníctvom služby Instagram k fotografii z nemocnice, kde mu ranu ošetrili niekoľkými stehmi. Predstaviteľ detektíva Jamesa Gordona by sa mal na pľac vrátiť už v pondelok.
Benjamin McKenzie Schenkkan je známy predovšetkým ako Ryan Atwood z televízneho projektu O.C. California (2003 – 2007) či Ben Sherman zo seriálu Southland (2009 – 2013). Zahral si aj v snímkach Junebug (2005), 88 minút (2007) alebo Sin Bin (2012).

Americká speváčka a herečka Mandy Moore si zahrá v seriáli Red Band Society, ktorý uvedie televízia Fox 17. septembra. Tridsaťročná interpretka stvárni doktorku Erin Grace, ktorá šéfuje personálu nemocnice Ocean Park. V rovnakom zariadení pracuje aj jej bývalý snúbenec, detský chirurg Jack McAndrew, v podaní 34-ročného Davea Annablea. Okrem nich sa v projekte predstavia napríklad aj Octavia Spencer, Astro, Ciara Bravo, Griffin Gluck, Zoe Levin, Rebecca Rittenhouse, Charlie Rowe alebo Nolan Sotillo.
Mandy Moore sa preslávila už ako tínedžerka, keď na trh uviedla popové albumy So Real (1999), I Wanna Be with You (2000), Mandy Moore (2001) a Coverage (2003). Ďalšie albumy Wild Hope (2007) a zatiaľ posledný Amanda Leigh (2009) už majú folkový nádych. Účinkovala vo filmoch ako Denník princeznej (2001), Nezabudnuteľná cesta (2002), Sladkých 17 (2002), Honba za slobodou (2004), Hľadá sa superstar (2006), Vydáš sa a basta! (2007), Svadba a iné pohromy (2007) či Láska, svadba, manželstvo (2011). V roku 2007 sa objavila v epizóde seriálu Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) a o tri roky neskôr si zahrala v projekte Klinika Grace (2005). Svoj hlas prepožičala Rapunzel v animovanom filme Na vlásku (2010), čo zahŕňalo i naspievanie skladby I See the Light, ktorú nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. V roku 2011 ju magazín People zaradil do rebríčka najkrajších ľudí.

2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

14. 9. 2014

Za tie peniaze ?

Za tie peniaze ?

Sobotňajšia Talkshow Petra Marcina Neskoro večer na Jednotke , napriek poklesu , relatívne obstála. Share 12,0 % a sledovanosť 4,3 %.

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Naomi Grossman, známa ako Pepper z druhej sezóny seriálu American Horror Story (2011) s podtitulom Asylum, sa objaví aj v jeho štvrtej sérii. Magazín Entertainment Weekly o tom informoval jeden z tvorcov projektu Ryan Murphy.
Očakávaná nová sezóna American Horror Story nazvaná Freak Show by mala divákom a diváčkam priblížiť udalosti, ktoré predchádzali Pepperinmu pobytu v ústave. V nových častiach, ktoré sa odohrávajú v roku 1952, si zahrá aj Jessica Lange. Tá stvárni Elsu Mars, ktorá riadi floridské obludárium s názvom Jupiter. V tom účinkujú umelci a umelkyne, ktorých našla v nemocniciach a väzniciach. Štvrtú sezónu hororového seriálu, v ktorej sa objavia aj Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Denis O'Hare, Evan Peters, Matt Bomer a John Carroll Lynch, uvedie televízia FX 8. októbra. Tvorcovia do seriálu obsadili aj najnižšiu ženu sveta, Indku Jyoti Amge.
Hororový seriál American Horror Story prinášajú na obrazovky americkej televízie FX scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Seriál si od svojho uvedenia pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Ďalšie tri nominácie si vyslúžila Jessica Lange, pričom hneď prvú z nich sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na sošku. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy.
Naomi Grossman sa objavila napríklad v romantickej komédii Šialený párik (2009) či v epizóde seriálu FammGlamm (2012). Okrem toho účinkovala v mnohých krátkych filmoch. Venuje sa aj písaniu scenárov a produkcii.



Paparazzo Shang Li, s ktorým sa vo februári pobil austrálsky herec Sam Worthington, chce od rodáka z britského Godalmingu a jeho priateľky, modelky Lary Bingle, vysúdiť desať miliónov amerických dolárov (v prepočte viac ako 7,7 milióna eur). Informoval o tom portál TMZ.
Predmetom sporu je incident, ktorý sa odohral 23. februára v New Yorku. Dvadsaťsedemročná Bingle tvrdí, že ju paparazzo kopol do nohy, keď dvojica vychádzala z baru. Následne ho 38-ročný Worthington viac ráz udrel do tváre. Oboch mužov neskôr zatkli. Herec však polícii povedal, že len bránil priateľku. Za vyjadrenia o fotografovi čelia Worthington a Bingle aj obvineniu z ohovárania a urážky na cti. Sheng Li si mal počas bitky poraniť rameno, palec a zápästie. Utŕžil tiež viacero škrabancov.
Samuel Henry John Worthington sa už ako šesťmesačný presťahoval s rodinou do austrálskeho Perthu. Zlom v jeho hereckej kariére nastal v roku 2009, keď sa predstavil ako Jake Sully v dobrodružnom fantasy Avatar a tiež ako Marcus Wright v akčnom sci-fi Terminator Salvation. Následne si zahral Persea v snímke Súboj Titanov (2010), pričom túto úlohu si zopakoval aj v pokračovaní s názvom Hnev titanov (2012). Okrem toho účinkoval aj vo filmoch ako Last Night (2010), Dlh (2010) či Muž na hrane (2012). Vzťah s Bingle potvrdil vlani v októbri.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Rodina zavraždeného amerického novinára Jamesa Foleyho uviedla, že sa jej vyhrážal predstaviteľ vlády USA, ktorý varoval, že príbuzných by mohli obžalovať z podpory terorizmu, ak by zaplatili výkupné jeho islamistickým únoscom, informovala v piatok televízia ABC News.
Televízia citovala Foleyho matku a brata, ktorí povedali, že armádny dôstojník pracujúci pre prezidentovu radu pre národnú bezpečnosť im niekoľkokrát zdôrazňoval, že v prípade zaplatenia výkupného by mohli čeliť obvineniam z trestného činu.
"Považovali sme to za vyhrážku a bolo to šokujúce," povedala Diane Foleyová pre ABC News. "Trikrát nás zastrašoval týmto odkazom. Boli sme zhrození, že také niečo povedal. Povedal nám, že budeme stíhaní. Vedeli sme, že musíme zachrániť nášho syna, museli sme sa pokúsiť," dodala.
Biely dom sa odmietol vyjadriť k obsahu rozhovorov Foleyho príbuzných s vládnymi predstaviteľmi. Spresnil však, že okrem jeho pracovníkov išlo o ľudí z FBI, spravodajských služieb a ministerstva obrany. Hovorca Bieleho domu Josh Earnest tiež zopakoval zásadu neplatenia výkupného, pretože to môže nabádať na ďalšie únosy, uviedla agentúra Reuters.
Hovorkyňa rady pre národnú bezpečnosť uviedla, že Foleyho rodinu informovali o zákonoch USA zakazujúcich financovanie terorizmu. Poprela však, že by rodine povedali, že v prípade zaplatenia výkupného by voči nej mohli vzniesť obvinenia.
Videonahrávku vraždy Jamesa Foleyho zverejnili extrémisti skupiny Islamskí štát (IS) na internete 19. augusta. O dva týždne neskôr uverejnili podobné video zachytávajúce sťatie ďalšieho amerického novinára Stevena Sotloffa.
Armáda Spojených štátov sa v lete neúspešne pokúsila zachrániť Foleyho a ďalších Američanov zadržiavaných islamistami v Sýrii.
"Teroristické organizácie využívajú únosy rukojemníkov a výkupné ako dôležitý zdroj financovania a platenie výkupného len dostáva ďalších Američanov do pozície, v ktorej sú ešte viac ohrození," povedal Earnest.
IS stále zadržiava viacero rukojemníkov zo západných a iných krajín, dodáva Reuters.

Copyright © TASR 2014

Zomrel Denny Miller

Zomrel Denny Miller

Vo veku 80 rokov zomrel v utorok 9. septembra predstaviteľ Tarzana z roku 1959, americký herec Denny Miller. Rodákovi z Bloomingtonu diagnostikovali v januári amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS), ktorá je známa aj ako Lou Gehrigova choroba. Naposledy vydýchol v Las Vegas. Magazínu The Hollywood Reporter to potvrdil hercov agent.
Denny Scott Miller sa narodil 25. apríla 1934. Diváci a diváčky ho môžu poznať napríklad z westernového seriálu Wagon Train (1957 – 1965), v ktorom si v rokoch 1961 – 1964 zahral Dukea Shannona. Objavil sa aj v niekoľkých epizódach televíznych projektov Mona McCluskey (1965 – 1966), Gilligan's Island (1964 – 1967), V uliciach San Francisca (1972 – 1977) či The Rockford Files (1974 – 1980). Predstavil sa napríklad aj vo filmoch The Party (1968), Making It (1971), Buck and the Preacher (1972) alebo The Norseman (1978).

2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Dnes sa poslucháčom Rádia Slovensko prihovorí moderátorka Adela Banášová v novej talkshow s názvom Spojky. Relácia je súčasťou jesennej programovej štruktúry.
Banášovej Spojky, v ktorých moderátorská hviezda "predstaví atraktívnych hostí v nečakaných a prekvapujúcich súvislostiach", sa v rozhlasovom vysielaní prvého okruhu RTVS objavia dvakrát do mesiaca, vždy v nedeľu o 11.00 hodine. Premiérový diel si poslucháči môžu vypočuť 14. septembra.


Copyright © TASR 2014

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu od 11:00. Moderuje Noro Dolinský a Ľuba Oravová. 

Témy: 
Kroky vlády v sociálnej oblasti – vianočné príspevky, odvody pre študentov na brigáde, právo na prvé zamestnanie pre absolventov, novela zákona o pomoci v hmotnej núdzi, 
minimálny dôchodok,
 novela Zákonníka práce (zákaz nedeľného predaja), druhý dôchodkový pilier 

Hostia:
 
Ján Richter, minister práce (Smer-SD)
 
Július Brocka, poslanec NR SR (KDH)
 




Témy a hostia O 5 minút 12


 Hostia:
      Robert Fico (Smer-SD), predseda vlády a predseda strany
      Ján Figeľ (KDH), podpredseda NR SR a predseda hnutia
      
Témy:
      1. Nové sankcie EÚ proti Ruskej federácii, vývoj na Ukrajine, pozícia SR
      2. Rokovanie NR SR poznamenané konfliktom medzi vládnymi poslancami a opozíciou
      Vysielame v nedeľu 14.9. o 11.55 h. Moderuje Martin Strižinec.




Passed out.