Jeseň na Jednotke sa nesie v znamení zábavy a divákom prinesie aj premiérový komediálny seriál Pumpa v hlavných úlohách s Danom Heribanom a Michalom Kubovčíkom. Zábavný satirický pohľad na aktuálne dianie prinesú na obrazovky každú sobotu po 21.25 h.

„Tento seriál by mal byť malým milým pozastavením sa, oddýchnutím si od každodenného zhonu a zároveň vtipným zhrnutím uplynulého týždňa," objasňuje producent a režisér seriálu Peter Begányi.

Televízna seriálová novinka prinesie humorno-satirický pohľad na aktuálne udalosti, ktoré sa dejú okolo nás. Dvaja dlhoroční kamaráti - zamestnanec čerpacej stanice Mišo a taxikár Dano sa pravidelne stretávajú na pumpe v čase, keď sa jednému zmena končí a druhému začína. Obidvaja sú obyčajní chlapi v stredných rokoch a každý z nich „všade bol, všetko videl a každého pozná" a jeho názor je ten najlepší. V tomto duchu počas večera na pumpe komentujú udalosti uplynulých dní. Za svedka si vždy berú mlčiaceho štamgasta Jariho (Tibor Vokoun). Vzájomným doťahovaním zosumarizujú, čo týždeň dal, okomentujú politiku či známe osobnosti a aktuálne udalosti, každý zo svojho uhla pohľadu.

„Myslím si, že diváci dostanú niečo, čo dodnes na našich obrazovkách ešte nemali možnosť vidieť. Nevídaný zábavný formát. Aj pre mňa, herecky, je to niečo špeciálne, nové. Síce ide o humor, o ktorom sa hovorí, že je len jeden, no ciest k pointe je viac. Práve to je pre mňa zaujímavé. Aj napriek tomu, že všetko na Pumpe pôsobí ako skutočné, má to istú mieru hereckej štylizácie, ktorú treba trafiť a na to sa teším. Sám som v napätí či a ako sa nám to podarí," hovorí predstaviteľ taxikára Dano Heriban.

Pod scenár nového zábavného seriálu sa podpísal Tomáš Jančo, ktorý má s komediálnym žánrom dlhoročné skúsenosti. Na tvorbe však participujú aj obaja herci.

„Pred natáčaním prebiehajú stretnutia, kde sa celý scenár prejde a my s Danom glosujeme a pridáme si niečo naše alebo to hovoríme svojím jazykom. Dopĺňame svoje nápady a nejaké improvizácie. Aj my teda prinášame nejakú tvorivú zložku a sme za to veľmi vďační a tešíme sa z toho," prezradil seriálový pumpár Michal Kubovčík.

Prvú časť nového komediálneho seriálu Pumpa uvidia diváci už v sobotu 26. septembra o 21.25 na Jednotke.