Seriál Priznanie, ktorý vzniká pod režisérskou taktovkou Braňa Mišíka, sa nakrúcal 57 dní. Prvá klapka novinky RTVS padla 18. júla. Na nakrúcaní sa podieľal 40-členný štáb a väčšina scén sa odohrávala v okolí Bratislavy a Trenčína. „Napriek dlhému obdobiu nakrúcania sme nemuseli ani raz prerušiť výrobu kvôli ľudskému faktoru. Režisér mal jasnú predstavu o realizácii a na výrobe pracovali špičkoví profesionáli vo svojom odbore,“ prezradila producentka RTVS Zuzana Balkóová.

Spokojnosť s nakrúcaním neskrýva ani samotný režisér, pre ktorého nakrútením jednotlivých scén práca na seriáli vonkoncom nekončí. „Nakrúcanie bolo dosť náročné, ale musím pochváliť celý tím a hercov, že sme to nakoniec stihli všetko nakrútiť. Momentálne začíname fázu postprodukcie, takže verím, že v januári bude seriál pripravený pre divákov,“ povedal Braňo Mišík.

Nakrúcanie i atmosféru pri výrobe si pochvaľujú aj samotní herci. „Na nakrúcaní panovala vynikajúca atmosféra. Braňo sa obklopil ľuďmi a štábom, ktorú tú vynikajúcu atmosféru vedia vytvoriť, takže to bola veľmi príjemná práca,“ povedal herec Alexander Bárta. „Na nakrúcanie som sa tešila práve preto, že sme sa opäť stretli s hereckými kolegami a štábom Hniezda, na čele s režisérom Braňom Mišíkom. Pre mňa to bolo veľmi poctivé nakrúcanie, nerobili sa žiadne kompromisy, za čo som veľmi vďačná. Pekne sme sa, v dobrom slova zmysle, vytrápili,“ prezradila herečka Soňa Norisová.

Nový seriál RTVS Priznanie vzniká z idey dramaturgičky Dany Gargulákovej a jeho námet i storyline spracovali Zuzana Líšková, Naďa Jurkemik a Braňo Mišík. Šéfdramaturgičkou projektu je Jana Kákošová a producentkou Zuzana Balkóová. Celý seriál je pôvodný a od námetu až po vysielaciu kópiu vzniká pod strechou RTVS.