Už tento piatok, 21. mája, odštartujú v Rige MS v ľadovom hokeji 2021 a RTVS bude pri tom. Divákom ponúkne všetky zápasy Slovenska na televíznej Jednotke, rovnako tak aj jeden štvrťfinálový, jeden semifinálový a finálový zápas. Ostatné zápasy odvysiela na Dvojke. Televízni diváci sa môžu tešiť aj na bohatý sprievodný televízny program. Hokejové majstrovstvá sveta budú výrazne rezonovať aj v éteri Slovenského rozhlasu. Aktuálne informácie budeme v rozhlasovom éteri prinášať počas celého dňa vo všetkých spravodajských reláciách a v prúdovom vysielaní.


Kvôli aktuálnej pandemickej situácii bude vysielanie MS 2021 v ľadovom hokeji kompletne zabezpečené z bratislavského štúdia. Ide predovšetkým o zabezpečenie ochrany zdravia tímu športového spravodajstva, ale zároveň aj o zabezpečenie bezproblémového vysielania celého programu MS v ľadovom hokeji 2021. Aj napriek absencii redaktorov priamo v dejisku šampionátu sa diváci môžu tešiť aj na rozhovory s hokejistami. Tie budú zabezpečené prostredníctvom technologického spojenia medzi Rigou a Bratislavou a otázky bude klásť reportér zo štúdia.

Komentátorom zápasov slovenskej reprezentácie bude Pavol Gašpar, ďalší komentátormi a moderátormi štúdií budú Marek Marušiak, Tomáš Košec a Matúš Krutý. Okrem nich sa v hokejovom štúdiu divákom prihovoria aj hosťujúci experti Boris Valábik, Rasťo Konečný, Eduard Hartmann a Roman Sýkora.

Počas šampionátu prinesie RTVS divákom vždy dva zápasy naživo, okrem dní, keď sa hrá 6 zápasov, vtedy sa diváci môžu tešiť na 3 zápasy naživo a 3 zo záznamu. Duely slovenskej reprezentácie, jeden štvrťfinálový, jeden semifinálový a finálový zápas odvysiela RTVS na Jednotke, ostatné zápasy ponúkne na Dvojke a MS v ľadovom hokeji 2021 bude možné sledovať aj na webe rtvs.sk a všetky hokejové zápasy v rámci MS v hokeji 2021 budú pre divákov dostupné aj v našom archíve.

PREHĽAD ZÁPASOV SLOVENSKA

Skupina A

Piatok 21. mája o 19:15: Bielorusko - Slovensko

Nedeľa 23. mája o 11:15 Veľká Británia - Slovensko

Pondelok 24. mája o 15:15: Slovensko - Rusko

Štvrtok 27. mája o 15:15: Švajčiarsko - Slovensko

Sobota 29. mája o 19:15: Slovensko - Dánsko

Nedeľa 30. mája o 19:15: Švédsko - Slovensko

Utorok 1. júna o 15:15: Slovensko - Česko

Predzápasové štúdio bude RTVS vysielať vždy 15 minút pred súbojom Slovenska.

Všetky stretnutia slovenskej reprezentácie na šampionáte priblížia poslucháčom aj živé vstupy v rámci prúdového vysielania Rádia Slovensko. Nebudú chýbať pozápasové reakcie hráčov, členov realizačného tímu, či rozhovory s hokejovými osobnosťami, ktoré zhodnotia výkony našich hokejistov v Rige.

Okrem priamych prenosov a záznamov zápasov sa diváci môžu tešiť aj na pokračovanie seriálu Aj oni boli pri medailách, a tiež na novú rubriku Rozhovor s legendou. Pri všetkých zápasoch nášho tímu, ako aj pri štvrťfinále, semifinále a finále, privítame v štúdiu rôznych hostí. Okrem tradičných expertov to budú aj osobnosti, ktoré výrazne formovali ešte československý hokej, prípadne rané roky toho slovenského. Diváci sa môžu tešiť aj na talkshow Richarda Lintnera Citronáda, ktorú prinesie RTVS naživo v štyroch epizódach na obrazovkách Jednotky a v jednej epizóde na Dvojke.