29. 1. 2022

Česká televízia v ohrození

 Česká televízia v ohrození

 TV and MEDIA: ČESKÁ TELEVÍZIA NEWS

Najvyššiu domácu hokejovú súťaž budú môcť diváci aj naďalej sledovať exkluzívne na televíznom okruhu :Šport

Najvyššiu domácu hokejovú súťaž budú môcť diváci aj naďalej 
 Šport (RTVS) – Wikipédia
 
sledovať exkluzívne na televíznom okruhu :Šport





Po dohode s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov sa RTVS otvára možnosť získania exkluzívnych vysielacích práv na hokejovú Tipos extraligu na tri roky. Dohoda prichádza krátko po rozšírení počtu odvysielaných zápasov základnej časti na dva prenosy týždenne a po spustení nového televízneho okruhu :Šport. RTVS tak dostáva možnosť ešte väčšej variability vo vysielaní a ďalšie možnosti podpory slovenského hokeja vo vysielaní.

RTVS je tradičným a dlhoročným hlavným vysielateľom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Zápasy Tipos extraligy majú na televíznych obrazovkách pravidelne veľmi dobrú sledovanosť, najvyššie čísla pritom dosahujú počas play-off. RTVS, ako verejnoprávny vysielateľ, dokáže navyše garantovať vyvážený výber priamych prenosov z celého Slovenska. Nová dohoda s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov otvára verejnoprávnemu vysielateľovi možnosť získania exkluzívnych vysielacích práv na hokejovú Tipos extraligu na tri roky.

„Hokej je náš národný šport a o slovenskú hokejovú ligu je medzi divákmi veľký záujem, čo dokazuje sledovanosť, ktorá dosahuje v rámci play-off státisícové hodnoty. Práve hokej mimoriadne trpí pandémiou, keďže, ako zimný halový šport, je dlhodobo obmedzovaný čo sa týka divákov. Hokejové kluby tak počítajú finančné výpadky v státisícoch eur už druhú sezónu a je to pre hokej katastrofálny scenár. RTVS si uvedomuje túto vážnu situáciu a chceme sa na riešení podieľať ako partner. Takýmto spôsobom pomôže hokeju žiť na profesionálnej úrovni a zvyšovať jeho kvalitu. Je pre nás dôležité, aby aj malí hokejisti mali vzory nielen v zahraničí, ale aj priamo na slovenských štadiónoch. RTVS touto dohodou získava exkluzívne práva na zápasy Tipos extraligy a už teraz môžeme divákom sľúbiť, že na okruhu :Šport od nasledujúcej sezóny pridáme k stabilným dvom zápasom počas týždňa aj tretí - utorkový, v prípade, že sa bude hrať. Zároveň pripravujeme aj zaujímavé sprievodné formáty,“ vyjadril sa riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

„Uvedomujeme si veľký dopad pandémie práve na športové odvetvie. Absencia divákov na športových podujatiach je veľkou ranou pre slovenský šport. Našou úlohou a aj cieľom televízneho okruhu :Šport je, okrem iného, podpora slovenského športu. Myslím si, že najvyššia slovenská hokejová súťaž patrí na obrazovky RTVS. Vážim si dôveru Asociácie profesionálnych hokejových klubov a teším sa na ďalšiu profesionálnu spoluprácu,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

„Po viacerých intenzívnych rokovaniach so zástupcami televíznych spoločností sme sa, na základe komplexnej ponuky od RTVS, rozhodli pokračovať v doterajšej úspešnej spolupráci. Veríme, že to ocenia predovšetkým naši fanúšikovia a obchodní partneri, keďže kvalitná produkcia v spojení s novým športovým okruhom bude zárukou spoločného úspechu. Zároveň táto ponuka prichádza v čase obrovského prepadu slovenského športu vyplývajúceho z výpadkov divákov na štadiónoch v dôsledku nepriaznivej epidemiologickej situácie. Z uvedeného dôvodu to bude pre každý profesionálny klub jeden z pilierov, na ktorom bude môcť stavať a zároveň je to aj znak stability pre našich existujúcich a budúcich partnerov, že budeme mať po boku silné mediálne zastúpenie. Táto zmluva počíta v 1/12 finančného plnenia aj HC Slovan Bratislava napriek tomu, že nie je členom APHK. Dovolím si povedať, že táto spolupráca môže naštartovať nový potenciál profesionálneho hokeja na Slovensku,“ hovorí riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdi.
Rozšírené vyhľadávanie
VQL Operators:AND | OR | ACCRUE | NOT | NEAR | THESAURUS | TYPO | PARAGRAPH



Všetko
Vlastný
Dnes
-1 deň
-7 dní
-30 dní

Servis:
Všetky servisy
Domáci
Ekonomický
Zahraničný
English News
Športový
Regionálny

 

28. 1. 2022

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS


Aplikácia Telegram zaznamenala 1 miliardu stiahnutí! - Svetapple.sk 

Nemecká vláda zvažuje, že zakáže používanie šifrovanej komunikačnej aplikácie Telegram po tom, čo bola opakovane využívaná ako kanál na šírenie protivakcinačných konšpiračných teórií a dokonca aj vyhrážok smrťou. Uviedla to v stredu agentúra AFP.
Táto aplikácia tiež zohrala kľúčovú úlohu pri mobilizácii účasti na niektorých z najnásilnejších protestov proti politike nemeckej vlády v súvislosti s koronavírusom od začiatku pandémie.
Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová do Veľkej noci predstaví plány, na základe ktorých sa bude od prevádzkovateľa aplikácie vyžadovať odstraňovanie správ obsahujúcich vyhrážky smrťou alebo nenávistné prejavy, ako aj zverejnenie totožnosti ich autorov.
Ak tieto požiadavky nebudú splnené, vláda môže službu úplne zakázať.
"Zabezpečíme, aby tí, ktorí šíria nenávisť, boli identifikovaní a braní na zodpovednosť," povedala Faeserová v polovici januára pred poslancami dolnej komory parlamentu (Bundestag).
Pre denník Die Zeit uviedla, že Telegram by mohol byť v Nemecku deaktivovaný, ak nebude v súlade s tamojšou legislatívou a "všetky ostatné možnosti by zlyhali".
Četovacie skupiny v aplikácii Telegram, ktoré môžu mať až 200.000 členov, niektorí odporcovia očkovania proti koronavírusu využívali na zdieľanie nepravdivých informácií a na podnecovanie násilia voči politikom.



Irán má po 10 rokoch voľné ruky: Už môže nakupovať akékoľvek nevyhnutné  zbrane | Nový Čas 

Sympatizanti exilovej iránskej opozície podnikli hackerský útok na iránsku štátnu televíziu a rozhlas. V ich vysielaní sa vo štvrtok nakrátko objavili slogany na podporu opozície a odsudzujúce najvyššieho iránskeho duchovného vodcu ajatolláha Alího Chameneího.
Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP. Televízia ABC konštatovala, že takýto incident sa v Iráne nestal už roky.
Iránska štátna televízia potvrdila, že sa stala obeťou útoku, pričom uviedla, že trval iba desať sekúnd a je predmetom vyšetrovania.
Podľa snímok zverejnených na sociálnych sieťach boli obvyklé programy v televízii prerušované fotografiami Masúda Radžavího, zakladateľa Organizácie ľudových mudžahedínov Iránu (MEK), a jeho manželky, Marjam Radžavíovej, ktorá vedie jej politické krídlo - Iránska národná rada odporu (NCRI).
Vo vysielaní sa objavili aj preškrtnuté fotografie iránskeho najvyššieho vodcu sprevádzané sloganom "Smrť Chameneímu".
ABC dodala, že Radžáví sa na verejnosti neobjavil už takmer dve desaťročia a predpokladá sa, že zomrel.
Parížsky predstaviteľ NCRI dodal, že takýmto útokom bolo postihnutých najmenej sedem štátnych rozhlasových a televíznych kanálov a program niekoľkých ďalších bol narušený inými spôsobmi.
"Zdá sa, že to urobili prívrženci MEK a členovia buniek odporu (pôsobiaci) v rámci štátneho rozhlasu a televízie," dodal zdroj bez ďalších podrobností. Na podporu tohto tvrdenia však neposkytol žiadne dôkazy.
MEK boli pôvodne zástancami islamskej revolúcie z roku 1979, ktorá pod vedením ajatolláha Rúholláha Chomejního zvrhla šacha. Skupina sa však rýchlo rozišla s novými vodcami krajiny, v iránsko-irackej vojne podporovala Saddáma Husajna a na začiatku 80. rokov bola obvinená zo série útokov - vrátane výbuchu, ktorý zranil samotného Chameneího.
Irán, na ktorý Západ uvalil sankcie, čelí ťažkostiam pri získavaní hardvéru a softvéru, pričom sa často spolieha na elektroniku vyrábanú v Číne alebo staršie systémy. Niektoré priemyselné počítačové systémy v Iráne používajú Windows 7, pre ktorý už Microsoft neposkytuje podporu. Táto situácia môže uľahčovať potenciálne útoky hackerov. Pirátske verzie systému Windows a iného softvéru sú v Iráne bežné.


Európska komisia, oficiálne webové sídlo

Európska komisia (EK) vo štvrtok zverejnila správy digitálnych spoločností Google, Facebook, Microsoft, TikTok a Twitter, signatárov Kódexu postupov EÚ proti šíreniu dezinformácií, o opatreniach, ktoré v novembri a decembri 2021 prijali proti dezinformáciám o pandémii koronavírusu.
Správy uvedených spoločností boli vytvorené v rámci programu monitorovania dezinformácií o ochorení COVID-19, ktorý bol zriadený spoločným oznámením z 10. júna 2020. Vzhľadom na pokračujúci vývoj pandémie bol program monitorovania predĺžený do júna 2022.
Podpredsedníčka EK pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová v tejto súvislosti uviedla, že snahy signatárov kódexu podporovať očkovacie kampane v EÚ sú kľúčové, keďže šírenie variantu omikron predstavuje značné problémy. Podľa jej slov je však stále priestor na zlepšenie a vyjadrila nádej, že do konca marca sa signatári prihlásia k novému, posilnenému kódexu, ktorý by mal riešiť slabé stránky toho súčasného, a to pri rovnocennom používaní všetkých úradných jazykov EÚ.
Diskusie o posilnenom kódexe postupov stále prebiehajú a podľa očakávania nový kódex by mal byť predložený do konca marca.
Eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton sa poďakoval platformám za ich angažovanosť v pravidelnom monitorovaní dezinformácií o COVID-19 a pripomenul, že krajiny EÚ smerujú k prijatiu zákona o digitálnych službách, čo znamená, že aj digitálne platformy zintenzívnia svoju prácu a prijmú silnejší kódex postupov, ktorý bude v súlade s novou európskou digitálnou príručkou.
Spoločnosť TikTok oznámila, že videá so znakom očkovania na jej kanáloch v Európe sa z októbrových 90.000 strojnásobili na 266.000 v decembri.
Spoločnosť Google aktualizovala vyhľadávacie informačné panely o očkovaní proti COVID-19 dostupné vo všetkých 27 krajinách EÚ a začala zbierať informácie súvisiace s očkovaním detí.
Facebook v tomto období odstránil dezinformačnú a obťažovaciu sieť zameranú na zdravotníkov, novinárov a politikov, ktorá bola riadená antivakcinačným konšpiračným hnutím vo Francúzsku a Taliansku známym pod označením V_V. Okrem toho v priebehu novembra a decembra bolo z Facebooku a Instagramu v EÚ odstránených 219.000 obsahov, ktoré prinášali dezinformácie o očkovaní a ochorení COVID-19.
Spoločnosť Microsoft povolila niektoré reklamy na vakcíny šírené verejnými orgánmi, ktoré v období od novembra do decembra v EÚ zaznamenali približne 733.000 zobrazení.
Twitter v sledovanom období informoval o aktualizáciách dizajnu štítkov pre zavádzajúce tweety súvisiace s ochorením COVID-19 a očkovaním, aby ich užívatelia mohli ľahšie rozpoznať. Spoločnosť v novembri a decembri zrušila 1097 účtov a odstránila 8688 lživých obsahov na celom svete.

            

Copyright © TASR 2021

Zomrela Janet Meadová

Zomrela Janet Meadová

From the Archives: Janet Mead, the million-seller nun
Vo veku 84 rokov zomrela v meste Adelaide austrálska mníška Janet Meadová, ktorá sa v 70. rokoch preslávila rock-popovou verziou Motliby Pána. Informovala o tom v piatok agentúra APA.
Meadová, známa ako "spievajúca mníška", bola učiteľkou hudby na univerzite St. Aloisius College v Adelaine, kde bol nakrútený aj hudobný videoklip "The Lord's Prayer".
Rock-popová verzia modlitby Otčenáš prekvapivo priniesla Meadovej tretie miesto v austrálskom hudobnom rebríčku a štvrté miesto v americkom rebríčku Bilboard Hot 100, píše APA.
Singel jej dokonca v roku 2004 priniesol nomináciu na cenu Grammy a cenu Golden Gospel. Predalo sa z neho viac než 1,5 milióna kópií, pričom v Austrálii a Spojených štátoch ho ocenili zlatými platňami.


Zdroj: TASR

Spomienkové miesto pre Kuciaka vznikne na Námestí SNP v Bratislave

Spomienkové miesto pre Kuciaka vznikne 
 
 vražda novinára Jána Kuciaka - téma na Pravde
na Námestí SNP v Bratislave

 

Na Námestí SNP v Bratislave vznikne spomienkové miesto pre novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Nahradí tak spontánne pietne miesto na Námestí SNP v Bratislave, kde sa krátko po tragickej udalosti konali protesty. Informoval o tom na dnešnom tlačovom brífingu predseda výboru Národnej rady SR Kristián Čekovský (OĽaNO) s tým, že tento týždeň dostali ponuku od vydavateľstva Ringier, ktoré plánuje projekt spolufinancovať. Managing Director & COO Ringier Slovakia Michal Maruška uviedol, že preberajú projekt tak, ako je nastavený a pamätník plánujú odhaliť na štvrté výročie vraždy 21. februára. Pamätník pritom vzniká bez akejkoľvek štátnej podpory a pôvodný plán počítal s financovaním cez crowdfundingový projekt. Čekovského asistent Martin Kalužák v tlačovej správe doplnil, že pamätník má odkazovať nielen na pamiatku mladej dvojice, ale aj na význam slobodnej a nezávislej žurnalistiky.

„Vražda Jána a Martiny, ale aj následné protesty ostanú navždy vpísané do našej histórie. Napriek tomu súčasné pietne miesto v podobe roztrúsených sviečok a fotografie položenej na zemi nevyzerá dôstojne,“ vysvetlil Čekovský dôvod, prečo sa v septembri 2021 rozhodol nahradiť improvizované pietne miesto dlhodobým a kultivovaným pamätníkom.

Nové pietne miesto vzniká v spolupráci s rodičmi Jána a Martiny aj rehoľou Milosrdných bratov, ktorí sú vlastníkom budovy na Námestí SNP. Generálny riaditeľ správy majetku rádu Milosrdní bratia Michal Tinák ocenil umelecké stvárnenie pamätníka. Verí, že spoločne vytvoria dôstojné pietne miesto, ktoré vhodne zapadne na fasádu ich budovy a stane sa neoddeliteľnou súčasťou Námestia SNP v Bratislave. „Život človeka musí byť naplnený aj po duchovnej stránke. Pamätníka Jána a Martiny je zosobnením tohto rozmeru,“ dodal prior rádu Richard Jombík.

Umelecké stvárnenie mala na starosti Fakulta architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Odborný garant projektu Marián Králik priblížil, že od začiatku pracovali s motívom trhliny či jazvy, ktorá podľa neho v spoločnosti po vražde ostala.

 Zdroj: SITA

 

VÝROKY TÝŽDNA

 VÝROKY TÝŽDNA


 

 



„Ak to porovnám so stovkami miliónov eur, ktoré rozkradli najmä bratislavské mimovládky, ktoré vykazovali akože bohumilú činnosť tým, že idú učiť Rómov v osadách tancovať, variť, šiť a podobne, ale v skutočnosti mali len jediný cieľ vykrádať tieto prostriedky určené na pomoc najnúdznejším ľuďom, tak je to veľmi efektívny spôsob práce s rómskou komunitou."
Igor Matovič

RTVS pripravila veľké zmeny v novej sérii relácie Tajomstvo mojej kuchyne

 RTVS pripravila veľké zmeny v novej sérii 

 

relácie Tajomstvo mojej kuchyne


Divácky obľúbená relácia RTVS Tajomstvo mojej kuchyne prinesie v novej sezóne na televízne obrazovky hneď niekoľko noviniek. Premiérovú reláciu z ďalšej série uvidia diváci na Jednotke už v nedeľu 30. januára o 18.15 h a okrem skvelých receptov prinesie veľké zmeny v zložení kuchárskeho tímu.

Relácia Tajomstvo mojej kuchyne sa dlhodobo teší veľkej diváckej popularite. Po odchode Kamily Magálovej sa divákom počas uplynulého roka prihovárali Robo Papp a Gabo Kocák. Aj napriek skvelým receptom divákom chýbala v kuchyni ženská ruka a tak sa tvorcovia relácie rozhodli v novej sérii pre zmenu. Po boku šéfkuchára Gaba Kocáka sa každý mesiac objaví dáma, s ktorou budú spoločne pripravovať nové aj tradičné recepty. Vo februári bude tvoriť tandem s Gabom moderátorka Katka Brychtová.

V súvislosti s pripravovanými zmenami sa divákom už nebude prihovárať spevák a vynikajúci kuchár Robo Papp. „Veľmi si vážime spoluprácu s Robom a ďakujeme mu za osvieženie a originálne nápady, ktoré do relácie počas uplynulého roka priniesol. Rovnako sa budeme tešiť na jeho prípadné hosťovanie v relácii v budúcnosti a prajeme mu všetko dobré a veľa úspechov v práci aj v súkromí,“ vyjadrila sa dramaturgička relácie Adriana Hanzelová.

„Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne som opustil po vzájomnej dohode s tvorcami relácie. Diváci boli zvyknutí na dámsku prítomnosť v kuchyni a na viac klasických receptov, ktoré nie sú mojou parketou, keďže som doma viac v "modernej gastronómii". Rozišli sme sa v dobrom a teším sa na ďalšie spolupráce s RTVS. Tvorcom relácie ďakujem za veľa nových zážitkov a skúseností a Katke s Gabom prajem veľa zábavy a dobrých receptov,“ dodal Robo Papp.

Spoluprácu s Robom si užil aj jeho kolega Gabo Kocák: „S Robom sa poznáme dlho a je to skvelý človek. Za seba môžem povedať že to bol skvelý rok s ním, veľa pekných situácií a môžem povedať aj skvelých receptov. To, čo predviedol ako amatérsky kuchár, mu môže závidieť každá gazdinka. Ďakujem za túto skúsenosť, za pekné a inšpiratívne chvíle strávené spoločne a viem že on sa nestratí, pretože je srdciar.“

V novom koncepte sa každý mesiac predstaví dáma, ktorá bude variť po boku šéfkuchára Gaba Kocáka. Diváci a diváčky sa tak môžu tešiť nielen na inovatívne, ale aj tradičné domáce recepty šikovných gazdiniek. Vo februári bude žezlo v rukách Katky Brychtovej. Dvojica privíta v kuchyni aj zaujímavých hostí. Medzi nimi napríklad aj víťaza šou Pečie celé Slovensko Miroslava „Miňa“ Macuľu.

„Katka je strela, takže určite to bude zaujímavé. Je šikovná pekárka a prinesie so sebou do relácie nový vietor v rámci pečenia, na čo sa určite môžu tešiť najmä diváčky Tajomstva mojej kuchyne,“ vyjadril sa šéfkuchár Gabo Kocák.

„Som veľmi vďačná za túto príležitosť. Spolupráca s celým tímom bola pre mňa veľkým zážitkom. Gabo je skvelý kuchár, vtipný a šarmantný muž, takže sme si to spolu v kuchyni užili. Jeho polievky i mäská boli skvelé! A pečenie s Miňom, víťazom šou Pečie celé Slovensko, to bola absolútna delikatesa. Urobil najlepšie piškótové cesto, aké som kedy jedla. Diváci sa teda rozhodne majú na čo tešiť,“ vyjadrila sa Katka Brychtová.

Ďalšou drobnou novinkou tejto jari bude výber receptov v relácii. „Vo významnej miere sa chceme vracať k takmer zabudnutým klasikám, k dobrotám, ktoré sa už z našich moderných kuchýň vytratili, no každý z nás si na nich rád pochutí. A tak sa Gabo s nadšením sebe vlastným pustí do prípravy Kapustníkov z Zuckermandlu, Demikátu či Viedenskej roštenky a naši hostia v tomto smere tiež nesklamú,“ doplnila dramaturgička Adriana Hanzelová.

Premiérovú časť Tajomstva mojej kuchyne s Gabom Kocákom a Katkou Brychtovou uvidia diváci už v nedeľu 30. januára o 18.15 h na Jednotke.

27. 1. 2022

Zomrel Petr Našic

Zomrel Petr Našic

Ve věku 57 let zemřel fotograf Petr Našic - Novinky.cz
Vo veku 57 rokov zomrel český filmový a divadelný fotograf Petr Našic, ktorý spolupracoval s režisérom Milošom Formanom či s opernou speváčkou Dagmar Peckovou. Oznámila to v stredu večer spravodajská stanica CNN Prima News. Umelca našli mŕtveho v jeho byte.
"S bolesťou v srdci a so slzami v očiach si vás dovoľujem informovať o úmrtí významného českého fotografa Petra Našica, ktorý zomrel vo veku 57 rokov. Bol nájdený vo svojom byte," informoval novinárov producent Robin Suchánek. Známy fotograf celebrít by o tri dni oslávil svoje 58. narodeniny.
"Okrem toho, že ako jediný český fotograf mal možnosť fotiť zákulisie a priebeh nakrúcania filmu Amadeus od Miloša Formana, bol tiež dvorným fotografom režiséra Emira Kusturicu. Spolupracoval aj s primabalerínou Dariou Klimentovou, hercom Vlastimilom Brodským, hlásateľkou a moderátorkou Kamilou Moučkovou, opernou divou Dagmar Peckovou, módnou návrhárkou Ivanou Follovou, novinárkou Svetlanou Witowskou a s mnohými ďalšími," povedal Suchánek.
Petr Našic mal ako jediný počas niekoľkých dní možnosť zaznamenať na fotografiách zákulisie nakrúcania slávneho Formanovho filmu Amadeus (1984). V čase, keď režisér Miloš Forman v Prahe tento film natáčal, mal Našic 18 rokov a práve dokončoval štúdium na gymnáziu. K americkému štábu sa dostal iba náhodou, píše CNN Prima News.
Našic nemal žiadnych potomkov, informácie o jeho úmrtí preto zverejnil jeho priateľ Robin Suchánek. "Z pozície blízkeho kamaráta si o tejto smutnej udalosti dovoľujem informovať," dodal.



Zdroj: TASR



Poslanci chcú meniť voľbu GR RTVS i výpočet podielu slovenskej hudby

Poslanci chcú meniť voľbu GR RTVS 

Verejnosť a médiá : Udalosti : Národná rada spustila testovacie vysielanie  z rokovaní prostredníctvom služby YouTube - Národná rada Slovenskej  republiky

i výpočet podielu slovenskej hudby


Do predloženého zákona o mediálnych službách sa majú dostať pozmeňujúce návrhy, ktoré sa týkajú voľby generálneho riaditeľa (GR) RTVS i kvót pre slovenskú hudbu v rádiách. Voľba šéfa RTVS má byť v parlamente verejná, do podielu slovenských pesničiek vo vysielaní sa má zarátavať aj hranosť medzi polnocou a 06.00 h. Zmeny vo vládnom návrhu avizovali koaliční poslanci na utorkovom (26. 1.) rokovaní Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá.
S pozmeňujúcim návrhom týkajúcim sa voľby riaditeľa RTVS prišiel predseda výboru Kristián Čekovský (OĽANO). Výbor by podľa tohto návrhu mal možnosť zriadiť odbornú komisiu, ktorej členovia z radov expertov v oblasti médií budú môcť na verejnom vypočutí klásť otázky kandidátom na post šéfa RTVS. Voľba riaditeľa v pléne má byť výlučne verejná. "Proces voľby by tak mal byť transparentnejší, profesionálnejší a menej politický," uviedol Čekovský pre TASR, upozorňujúc, že zámer odpolitizovať voľbu generálneho riaditeľa RTVS obsahuje aj programové vyhlásenie vlády.
Pozmeňujúci návrh, týkajúci sa kvót pre slovenskú hudbu v rádiách, pochádza z dielne Sme rodina. Ako priblížila členka parlamentného mediálneho výboru Monika Péter, na percentuálnom povinnom podiele (25 percent v prípade súkromných rádií, 35 percent v prípade verejnoprávneho Slovenského rozhlasu) sa nič nezmení. "Zmena je v tom, že celkový čas vysielania sa rozdelí do dvoch blokov, od polnoci do 12.00 h a od 12.00 h do 24.00 h, pre oba časové bloky bude platiť povinná percentuálna kvóta," vysvetlila na zasadnutí výboru o návrhu, s ktorým Sme rodina prišla na pondelkovú koaličnú radu.
Spolupracovník Slovenského ochranného zväzu autorského (SOZA) a hudobný publicista Juraj Čurný na rokovaní výboru upozornil, že táto zmena je v protiklade s predchádzajúcim uznesením výboru o tom, že kvóty pre slovenskú hudbu v rádiách majú ostať zachované tak, ako sú nastavené v súčasnosti. Návrh podľa Čurného implikuje scenár, ktorý bude mať negatívny vplyv na hranosť slovenskej hudby. "Hrozí, že vysielatelia budú koncentrovať slovenskú hudbu v rámci prvého bloku medzi polnocou a 06.00 h, teda v čase, keď je počúvanosť prakticky nulitná. To isté sa bude diať aj v druhom bloku, keď hranosť slovenských pesničiek bude smerovať do večerných časov," upozornil Čurný. V hlavnom vysielacom čase pri najväčšej počúvanosti tak bude podľa neho reálny počuteľný podiel slovenskej hudby ďaleko menší. "Dostaneme sa do stavu, ktorý platil pred zavedením kvót," upozornil.
Členka výboru Monika Kozelová (OĽANO) si, naopak, myslí, že kompromisný návrh uspokojí obe strany, vysielateľov i autorov a interpretov.
Pozmeňujúci návrh v prípade nového zákona o mediálnych službách sa má týkať aj mediálneho registra partnerov verejného sektora, ktorý má sprístupňovať informáciu o konečnom vlastníkovi média. Z dôvodu jeho najrýchlejšej účinnosti sa navrhuje, aby dovtedy, kým nadobudne platnosť zákon o mediálnych službách a zákon o publikáciách, bol register upravený v súčasnom platnom tlačovom zákone.
Verziu zákona o mediálnych službách so zapracovaním pozmeňujúcich návrhov má odobriť mediálny výbor ako gestorský výbor na rokovaní v utorok 1. februára.

Zdroj: TASR

Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má opäť RTVS

Najobjektívnejšie televízne 
 

spravodajstvo má opäť RTVS


Najobjektívnejšie spravodajstvo má zo slovenských televízií opäť RTVS. Za ňou nasledujú spravodajstvo TA3 a TV Markíza. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median SK, ktorý mapoval názory divákov v treťom kvartáli 2021, teda v období od júla do septembra.
Na otázku "Ktorá televízia má podľa vás najobjektívnejšie spravodajstvo?" uviedlo 24,3 percenta respondentov v prieskume verejnoprávne médium. TA3 spomenulo 20,4 percenta divákov, k TV Markíza sa prikláňa 20 percent oslovených. TV Joj za televíziu s najobjektívnejším spravodajstvom označilo v prieskume 16,9 percenta respondentov. Inú televíziu uviedlo 1,7 percenta opýtaných, ďalších 15,7 percenta oslovených sa k otázke nedokázalo vyjadriť.
V prieskume odpovedalo 2077 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.


Zdroj: TASR

Na hrane v TV JOJ

Na hrane v TV JOJ

Televízia JOJ ponúka svojim divákom politickú diskusnú reláciu Na hrane. Každý štvrtok večer si nenechajte ujsť naživo politický duel, aktuálne témy aj exkluzívne prieskumy.

Každý týždeň, vo štvrtok večer, sa v štúdiu Na hrane stretávajú dvaja politici a venujú sa aktuálnym politickým a spoločenským témam. Diskusná relácia je výnimočná aj tým, že diváci majú možnosť zapojiť sa do diskusie a opýtať sa politikov, čo ich zaujíma prostredníctvom aplikácie. Ak sa otázky nepodarí zodpovedať v živom vysielaní, hostia sa im pokúsia venovať po skončení televíznej diskusie na webe www.hrane.joj.sk.

Reláciu moderuje jej dramaturgička a skúsená politická redaktorka spravodajstva TV JOJ Jana Krescanko Dibáková.

Pozvanie do diskusie prijali vo štvrtok 27. januára predseda Klubu poslancov NR SR za OĽANO Michal Šipoš a Juraj Blanár, podpredseda NR SR (SMER-SD). Hostia budú diskutovať o opatreniach proti rastu cien potravín a energií, o konflikte medzi Ukrajinou a Ruskom ako hrozbe pre Slovensko, ale aj o opatreniach v boji proti omicronu.

Sledujte Na hrane vo štvrtok 27. januára o 21:45 na JOJke.

26. 1. 2022

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Z dôvodu ekonomických dopadov spôsobených súčasnou situáciou na elektronické médiá Rada aj na dnešnom zasadnutí v súlade so svojím Vyhlásením zo dňa 25. 3. 2021 ukladala pri porušení zákona sankcie na najnižšej zákonom prípustnej úrovni.

Udelila dve licencie, uložila dve sankcie, začala dve správne konania, jedno správne konanie zastavila, ako neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené posúdila šesť sťažností, zvyšok programu tvorila ďalšia licenčná agenda. Rada

  • udelila licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby TV NOVÁKY spoločnosti Kabeltelsat s.r.o., Nováky;
  • udelila licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby TELEVÍZIA ZALUŽICE spoločnosti LOGOS MEDIA, s.r.o., Michalovce;
  • odňala licenciu na regionálne digitálne vysielanie LIFESTYLE TV KARPATY na žiadosť držiteľa licencie spoločnosti TV Karpaty, s.r.o., Piešťany;
  • uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona prevádzkovateľovi retransmisie SLUŽBYT, s.r.o. za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR, ku ktorému došlo tým, že poskytoval retransmisiu programových služieb ČT 1 a ČT 2 bez súhlasu ich pôvodného vysielateľa;
  • uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona prevádzkovateľovi retransmisie SiNET CTV s.r.o. za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR, ku ktorému došlo tým, že poskytoval retransmisiu programových služieb ČT 1 a ČT 2 bez súhlasu ich pôvodného vysielateľa;
  • začala správne konanie voči vysielateľovi Rádio Bojnice s.r.o. (Rádio Beta) vo veci možného porušenia § 68 ods. 7 písm. b) ZVR z dôvodu možného nevyužívania povolených parametrov pridelenej frekvencie 90,5 MHz Banská Bystrica;
  • začala správne konanie voči vysielateľovi RTVS (program. služba Jednotka) vo veci možného porušenia § 16 ods. 3 písm. b) ZVR v súvislosti s tým, že na programovej službe Jednotka odvysielal dňa 3. 11. 2021 v programe Správy RTVS príspevok: Rebelujúce prevádzky, v ktorom mohlo dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti spravodajského programu;
  • zastavila správne konanie voči vysielateľovi MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o. vo veci možného porušenia povinnosti ustanovenej § 18aa ods. 1 písm. b) a c) ZVR (multimodálny prístup - titulky pre osoby so sluchovým postihnutím), pretože nebolo možné jednoznačne dokázať, v ktorom bode technického reťazca došlo k skresleniu s následkom nesprávneho zobrazovania titulkov;
  • uznala za neopodstatnené sťažnosti na vysielanie
    • programov Pozor, zákruta! – ranné radenie (vysielateľ RTVS, program. služba Rádio Slovensko) vysielaných v dňoch 25. 10., 4. 11., 5. 11., 8. 11. a 15. 11. 2021, ktoré podľa sťažovateľa obsahovali viaceré výrazy v nesúlade s kodifikovanou formou štátneho jazyka,(Sťažnosť bola posúdená ako neopodstatnená, keďže vysielaním nedošlo k porušeniu § 16 ods. 3. písm. e) ZVR. Viacerí členovia Rady však považujú niektoré z použitých výrazov a formulácií v uvedených reláciách za neadekvátne z hľadiska jazykovej kultúry vysielania.),
    • programu SuperStar (vysielateľ MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o., program. služba TV MARKÍZA), ktorý bol podľa sťažovateľa prerušený neprimerane dlhými reklamnými blokmi,
    • spravodajských príspevkov z 20. a 21. 11. 2021 odvysielaných na TV Markíza, Jednotke a v Slovenskom rozhlase informujúcich o demonštráciách proti lockdownu v Rakúsku, Holandsku a iných krajinách, ktoré podľa sťažovateľa popudzovali k organizovaniu obdobných demonštrácií na Slovensku.

Zomrel Roman Ráž

Zomrel Roman Ráž

Roman Ráž: Já bych byl rád eurofil
Vo veku 86 rokov zomrel český spisovateľ, scenárista a autor rozhlasových hier Roman Ráž. Informoval o tom v stredu webový spravodajský portál Novinky.cz.
Ráž napísal scenáre napríklad k televíznym filmom Prodavač humoru (1984) či Smrt v kruhu (1989).
Ráž sa narodil v roku 1935 v Prahe, ale vyrastal prevažne v Brne a v Luhačoviciach. Na filozofickej fakulte v Brne vyštudoval dejiny umenia a estetiku, následné štúdium na Filmovej a televíznej fakulte Akadémie múzických umení (FAMU) v Prahe nedokončil.
V rokoch 1967 až 1971 bol dramaturgom brnianskeho štúdia Československej televízie, ale po podpísaní protirežimového vyhlásenia "Dvetisíc slov" ho komunistický aparát prepustil. V televízii v Prahe začal znova pracovať až po niekoľkých rokoch.
Ráž debutoval scenárom k televíznej dráme Pozvání spravedlivých (1968). Okrem už spomínaných filmov napísal scenáre aj k snímkam Žena v kleci (1997), Narcisový dům (1994), In flagranti (1993) či Otravný víkend (1989).
Ako prozaik začal poviedkovou zbierkou Jediná noc (1962). Vydal tiež prózy Učitel ptačího zpěvu, Poznávací znamení, Smrt v kaštanovém domě, Prodavač humoru, Bludné kameny, Lázeňské dobrodružství a mnoho ďalších.


Zdroj: TASR

Na vývoji hraných projektov pre Markízu a VOYO bude spolupracovať Evita Twardzik

 

Na vývoji hraných projektov pre Markízu a VOYO



 

 bude spolupracovať Evita Twardzik


Svojou kreativitou a bohatými skúsenosťami prispeje k ďalšiemu rozvoju a zvyšovaniu kvality pôvodnej hranej tvorby dlhoročného lídra na slovenskom televíznom trhu.


Skupina Markíza od 1. mája 2022 nadviaže dlhodobú spoluprácu s úspešnou spisovateľkou a scenáristkou Evitou Twardzik. Svojou kreativitou a bohatými skúsenosťami prispeje k ďalšiemu rozvoju a zvyšovaniu kvality pôvodnej hranej tvorby dlhoročného lídra na slovenskom televíznom trhu.

„Evitine úspechy na poli literatúry a filmu hovoria samy za seba, sme preto veľmi radi, že bude spolupracovať s naším tvorivým tímom v Markíze. Jej skúsenosti a kreatívne nápady nám pomôžu naplniť našu stratégiu zvyšovania kvality a objemu lokálneho obsahu pre televíziu a VOYO,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Vnímam to ako výzvu, dobrodružstvo. Teším sa, že sa budem môcť podieľať na vývoji nových hraných projektov pre Markízu a VOYO. Verím, že spolu s tvorivým tímom skupiny Markíza nadviažeme na všetky úspešné programy a prinesieme na obrazovky veľa nových,“ povedala Evita Twardzik.

Ako scenáristka a kreatívna producentka Evita Twardzik aktuálne pracuje na adaptácii úspešného francúzskeho seriálu HPI (Haut Potentiel Intellectuel), ktorú pre TV Markíza vyrába skúsený tím produkčnej spoločnosti NUNEZ NFE.


Evita Twardzik (45) je autorkou 14 kníh a scenárov k filmom Všetko alebo nič, Príliš osobná známosť, V lete ti poviem, ako sa mám a Hlavne veľa lásky. V súčasnosti pôsobí aj ako šéfredaktorka ženského mesačníka Evita a vlastnú tolkšou moderuje v Rádiu Expres.

RVR NEWS

 RVR NEWS


 

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) bude v prvom tohtoročnom výberovom konaní rozhodovať o pridelení 36 voľných rozhlasových frekvencií na terestriálne vysielanie. "Uchádzači o jednotlivé frekvencie môžu svoje žiadosti rade doručiť do 16. februára 2022, ústne vypočutie žiadateľov je plánované na 22. marca 2022," priblížila hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková. "Najväčší balík frekvencií tvoria kmitočty uvoľnené po Rádiu Anténa Rock, ktoré vlani v septembri ukončilo vysielanie," podotkla s tým, že ide aj o ďalšie štyri frekvencie uvoľnené ich odňatím v roku 2021. Zvyšných 12 frekvencií je zaradených opakovane, keďže v minulosti o ne nikto neprejavil záujem. 

Zdroj: TASR

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Proces s Denizom Yücelom v Istanbule odročili na 20. decembra
Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) nariadil v utorok Turecku zaplatiť odškodné vo výške 12.300 eur ako náhradu nemajetkovej ujmy a 1000 eur ako náhradu výdavkov nemeckému novinárovi tureckého pôvodu Denizovi Yücelovi. Súd tiež rozhodol, že boli porušené jeho práva, keď strávil rok vo vyšetrovacej väzbe, informovala agentúra AFP.
Tento verdikt zatiaľ nie je právoplatný, keďže do troch mesiacov sa je možné voči nemu odvolať.
Deniz Yücel bol vo vyšetrovacej väzbe v Turecku od februára 2017 do februára nasledujúceho roka. V tom čase pracoval pre denník Die Welt a pred svojím zatknutím informoval o pokuse o vojenský prevrate v Turecku, ku ktorému došlo v noci z 15. na 16. júla 2016.
Yücel bol zadržaný po tom, ako informoval, že hackeri napadli e-mailový účet vtedajšieho tureckého ministra energetiky Berata Albayraka. Ten je zaťom tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, pripomína AFP.
Obvinený bol z niekoľkých zločinov vrátane šírenia teroristickej propagandy a podnecovania k nenávisti, ako aj zo špionáže a napojenia na zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK). Po prepustení na slobodu sa vrátil do Nemecka.
V júli 2020 ho v neprítomnosti odsúdili na dva roky a deväť mesiacov odňatia slobody za šírenie teroristickej propagandy, čo súviselo s tým, že písal o Kurdoch a PKK. V tomto prípade momentálne prebieha odvolacie konanie.
Zadržiavanie Yücela bolo zásahom do jeho práva na slobodu prejavu, keďže "neexistovali vierohodné dôvody na to, aby bol upodozrievaný zo spáchania trestného činu", uviedol vo verdikte ESĽP. Takéto zadržiavanie má vážne následky pre slobodu slova, pretože "zastrašuje spoločnosť a umlčiava hlasy disidentov".
Samotný Yücel pre agentúru AFP uviedol, že rozsudok ESĽP privítal, no čiastočne je aj sklamaný, pretože súd nenamietal proti mučeniu a nerozhodol, že jeho prípad bol politicky motivovaný.
"Ak ten proces nebol politicky motivovaný, potom neviem, čo súd považuje za politicky motivovaný proces," uviedol novinár na Twitteri. Dodal, že voči tomuto bodu utorkového verdiktu plánuje podať odvolanie.
Zadržanie Yücela a ďalších aktivistov a novinárov prispelo k výraznému naštrbeniu vzťahov medzi Ankarou a Berlínom.
Médiá v Turecku sú od pokusu o prevrat priamo či nepriamo takmer úplne kontrolované vládou. Mnohí novinári sú vo väzení alebo čelia súdnym procesom.



 
Americký prezident Joe Biden osobne zatelefonoval spravodajcovi televízie Fox News, ktorému v pondelok adresoval vulgárnu poznámku. Informovala o tom vo vysielaní samotná televízia, ktorá priniesla aj reakciu predmetného novinára.
Spravodajca Fox News Peter Doocy sa stal terčom vulgarizmu priamo v Bielom dome. Nadávka z úst amerického prezidenta zaznela vo chvíli, keď reportéri vykrikovali otázky po zasadnutí rady pre hospodársku súťaž. Peter Doocy sa Bidena spýtal, či nebude inflácia pred voľbami politickou príťažou. Šéf Bieleho domu na to potichu a sarkasticky poznamenal, že novinár je "hlúpy sukin syn" (stupid son of a bitch). Inkriminovaný moment zachytilo viacero televíznych staníc, ktoré dianie v Bielom dome prenášali naživo. Či Biden vedel, že mikrofón na stole pred ním je stále zapnutý, jasné nie je.
Doocy neskôr vo vysielaní Fox News uviedol, že on sám prezidenta nepočul. Doplnil však, že zhruba hodinu po incidente mu Biden zatelefonoval a povedal mu, že nešlo "o nič osobné, kamoš" (It's nothing personal, pal). Na otázku, či sa mu Biden ospravedlnil, Doocy povedal, že prezident "vyčistil vzduch".
"Povedal som mu (Bidenovi), že sa budem vždy snažiť spýtať sa niečo iné, ako sa pýtajú všetci ostatní (novinári). A on na to povedal, že musím. Je to citát od prezidenta, takže v tom budem pokračovať," uviedol Doocy.
Fox News je americká konzervatívna televízna spravodajská stanica, ktorá je všeobecne viac naklonená republikánom než demokratom. Niektorí moderátori tejto televízie boli po vypuknutí koronavírusovej pandémie terčom kritiky za bagatelizovanie následkov covidu. Kritici ju počas predchádzajúcej americkej administratívy označovali za "hlásnu trúbu" Donalda Trumpa. Sám Trump viackrát vyhlásil, že rád pozerá rannú šou Fox & Friends. V roku 2019 však vyhlásil, že je s vysielaním Fox News nespokojný. Neskôr začal preferovať krajne pravicovú stanicu One America News Network (OANN).

            

Copyright © TASR 2021

 

Google

Tri americké štáty a federálny okrsok okolo metropoly Washingtonu podali v pondelok žalobu na americkú technologickú spoločnosť Google, ktorá podľa nich zasahuje do súkromia svojich zákazníkov. Užívatelia podľa sťažnosti v podstate nemajú možnosť zamedziť tomu, aby firma sledovala ich polohu. Google, ktorý prevádzkuje najväčší internetový vyhľadávač rovnakého názvu, podľa žaloby používateľa klame. Dáva im totiž falošný dojem, že sa môžu rozhodnúť, ktoré informácie o nich Google zhromažďuje, informuje agentúra AP. Google sa chce brániť a tvrdí, že žaloba vychádza zo zastaraných a nepresných informácií. "Zákazníci, ktorí používajú produkty Googlu, nemôžu Googlu zabrániť v tom, aby zaznamenával, ukladal a speňažoval ich polohu," píše sa v žalobe podanej na federálnom okrsku. Technologický obor má podľa nej "bezprecedentnú schopnosť monitorovať každodenné aktivity zákazníkov". "Podnikateľský model Googlu závisí od neustáleho sledovania užívateľov," uviedol vo vyjadrení generálny prokurátor federálneho okrsku Karl Racine. Podobné sťažnosti na súd dali aj jeho kolegovia zo štátov Texas, Indiana a Washington. Google má podľa Racina značný finančný záujem na tom, aby zahmlieval ohľadom toho, akým spôsobom zbiera a nakladá s dátami o polohe svojich užívateľov. Podľa žaloby používateľom zámerne komplikuje snahu zo zhromažďovania dát sa vyviazať. Údaje o polohe zákazníkov pritom zohrávajú kľúčovú úlohu v predaji digitálnej reklamy, ktorý materskej spoločnosti Googlu za rok 2020 priniesol na tržbách 150 miliárd dolárov. Hovorca firmy Jose Castaneda médiám povedal, že sa Google chce proti žalobe brániť a "uviesť veci na pravú mieru". "Generálni prokurátori prišli s prípadom založeným na nepresných tvrdeniach a zastaraných vyhláseniach ohľadom našich nastavení," uviedol vo vyjadrení. Google podľa neho v posledných rokoch urobil množstvo vylepšení, vďaka ktorým je možné jednoducho spravovať, ako sa nakladá s dátami o polohe užívateľov. Firma tiež obmedzila množstvo dát, ktoré o svojich zákazníkoch ukladá, pokračuje vyhlásenie. Google sa dostal do viacerých sporov v USA aj v EÚ najmä kvôli zneužívaniu svojho výsadného trhového postavenia pri vyhľadávaní obsahu na internete a poskytovaní reklamy. Novo podaná žaloba je v podstate totožná so sťažnosťou z roku 2020 z Arizony, ktorou sa teraz zaoberajú súdy. V rámci tohto sporu vyšlo najavo, že aj niektorí zamestnanci Googlu vyjadrovali pochybnosti ohľadom toho, ako firma nakladá s dátami užívateľov, ktorí dali najavo, že nechcú, aby firma zaznamenávala ich polohu.

Copyright © ČTK 2021

Novou podpredsedníčkou výboru pre kultúru bude poslankyňa Jana Žitňanská

Novou podpredsedníčkou výboru pre kultúru bude

Jana Zitnanska (@JanaZitnanska) / Twitter 

 poslankyňa Jana Žitňanská

Novou podpredsedníčkou Výboru Národnej rady SR (NR SR) pre kultúru a médiá bude nezaradená poslankyňa parlamentu a členka strany Za ľudí Jana Žitňanská. Zvolili ju na svojom dnešnom stretnutí členovia kultúrneho výboru. Žitňanská tak nahradí na poste Miroslava Kollára (Spolu). Ďalším podpredsedom výboru je Dušan Jarjabek (Smer-SD). Spolu so Žitňanskou sa novou členkou stala aj poslankyňa NR SR Jarmila Vaňová (OĽaNO).


Zdroj : SITA

TA3 zmenila majiteľa, televíziu preberá nový projektový manažér

TA3 zmenila majiteľa, televíziu
Ta3 predstavuje novú staničnú grafiku a logo. Zmeny sprevádza kampaň 
 preberá nový projektový manažér


Spravodajskú televíziu TA3 odkúpil od skupiny Grafobal Group podnikateľa Ivana Kmotríka prostredníctvom svojej spoločnosti Blueberg Media český podnikateľ v oblasti médií Michal Voráček. Do televízie prichádza s novým projektovým manažérom Jánom Svobodom. Informovala o tom v stredu riaditeľka komunikácie a strategického rozvoja TA3 Oľga Dúbravská.
Konateľmi spoločnosti budú Michal Voráček a Ján Svoboda. Treťou konateľkou zostáva Zuzana Martináková, riaditeľka Centra spravodajstva a publicistiky. Doterajšia riaditeľka televízie TA3 Mirjana Hron Sikimič odchádza pracovať do vedenia skupiny Grafobal Group.
Ján Svoboda zavŕšil obdobné strategické procesy aj v spoločnosti Our Media (pôvodne Perex), kde do januára 2022 pôsobil ako predseda predstavenstva. Vydavateľstvo, ktoré má v portfóliu denník Pravda a v súčasnosti je piatym najsilnejším internetovým prevádzkovateľom, dostal po desiatich rokoch do zisku. Počas jeho pôsobenia vydavateľstvo naštartovalo aj online televízie TV Varecha a TV Pravda či najnovšie najsledovanejší mediálny portál Mediaklik.
Vzhľadom na výsledky v Our Media sa nový majiteľ TA3 rozhodol angažovať Svobodu vo svojom novom televíznom projekte. "Na slovenskom mediálnom trhu bol pomerne nový, ale veľmi rýchlo dosiahol výsledky, ktoré sme v podstate až tak rýchlo ani nečakali. Rád pracujem s profesionálmi a viem, že v tomto prípade je to tá najlepšia voľba," uviedol Voráček.
Nový majiteľ TA3 Michal Voráček má viac ako 30 rokov skúseností v oblasti médií. Zakladal a bol spoločníkom vydavateľstva Ringier v SR aj ČR, pôsobil aj v televíziách Nova a Prima. Na Slovensku bol do októbra 2021 spolumajiteľom vydavateľstva Our Media SR. Okrem spoločnosti Blueberg Media sa venuje mediálnemu poradenstvu a nadačnej činnosti.
 
Zdroj: TASR