7. 8. 2015

VÝROKY TÝŽDŇA

                 VÝROKY TÝŽDŇA


„ So všetkou úctou, pani Benítezová je trochu zmätená. Jej manžel išiel do Chelsea po Robertovi Di Matteovi a do Realu Madrid po Carlovi Ancelottim. Jediný klub, kam nastúpil hneď po mne, je Inter Miláno. Tam dokázal za šesť mesiacov zničiť v tom čase najlepší tím na svete. "Myslím si, že sa potrebuje niečím zamestnať, pretože má asi dosť veľa voľného času. Keby sa viac starala o diétu svojho muža, mala by menej času hovoriť o mne."
José Mourinho



“ Ale ak by ste chceli vedieť serióznejšiu odpoveď na túto otázku, tak z antických mysliteľov na mňa urobili najväčší dojem Sokrates, Konfucius, Seneca a Marcus Aurelius.”
Eduard Chmelár



„Grafik použil túto karikatúru bez textu a predpokladal, že ide o karikatúru úžerníka, ako bývala zobrazovaná v minulosti. Netušil, že by malo ísť o Žida, pretože nevie, podľa akých znakov sa Žid dá rozoznať.“
Vladimír Gürtler , Kotlebov hovorca



„Koniec zápasu bude koncom vášho života. Nie sme Slovania, ale Albánci.“
Transparent fanúšikov Kukësi na zápase FK Kukësi- Legia Varšava

3. 8. 2015

RTVS NEWS


RTVS NEWS

Pre absolventov stredných a vysokých škôl je možné začať kariéru v RTVS aj účasťou na absolventskej praxi o dĺžke 3 až 6 mesiacov, vo vyštudovanom odbore.

Absolventská prax je zabezpečená v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny.

V roku 2014 sme zabezpečili prax absolventom rôznych študijných odborov. Praktické skúsenosti tak získali absolventi špecializovaní na strih, zvukovú skladbu, fotografický dizajn, kulturológiu, hudobnú vedu, ekonomiku a manažment.


V roku 2015 pokračujeme a opäť radi poskytneme absolventskú prax v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Košiciach, podľa potrieb RTVS.

O absolventskú prax sa môže uchádzať absolvent spĺňajúci tieto podmienky:

• predloží svoj konkrétny projekt, ktorý by chcel v podmienkach RTVS realizovať
• alebo sa prihlási žiadosťou na konkrétnu zverejnenú absolventskú pozíciu.



Absolvent musí spĺňať nasledovné podmienky:

• je mladší ako 26 rokov a je evidovaný na príslušnom Úrade práce (podľa trvalého bydliska)
• ukončil príslušným stupňom vzdelania sústavnú prípravu na povolanie v dennej forme štúdia pred menej ako dvomi rokmi
• a pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie nemal pravidelne platené zamestnanie.


Pri výbere konkrétnej absolventskej pozície je potrebné spĺňať podmienku absolvovania požadovaného študijného odboru ako posledného v poradí.

Absolventi spĺňajúci zákonom dané požiadavky sa môžu bližšie informovať aj o všetkých zákonom daných podmienkach, vrátane odmeňovania, na príslušnom Úrade práce.

Po absolvovaní praxe absolvent dostane potvrdenie a písomné hodnotenie zo strany RTVS.





AKTUÁLNE VOĽNÉ PRACOVNÉ MIESTA:




Administratívny pracovník pre Odbor rozpočtu a kontrolingu – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou - Gymnázium, Obchodná akadémia
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2.stupeň - odbor: manažment, obchod, financie, ekonomika



Administratívny pracovník pre Obstarávanie – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou - Gymnázium, Obchodná akadémia
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2. stupeň - odbor: manažment, obchod, financie, ekonomika



Grafik (pre TV upútavky) – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou - odbor: grafický dizajn, multimédiá, propagačná grafika, animovaná tvorba, dizajn, fotografický dizajn
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2.stupeň – odbor: grafický dizajn, multimédiá, strih



Referent pre Sekciu techniky – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou, Stredná priemyselná škola elektrotechnická, K. Adlera 5, Bratislava
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2. stupňa – odbor: elektrotechnika



Asistent projektov Rádia Devín – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie - Gymnázium, Obchodná akadémia
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2.stupňa – odbor: masmediálna komunikácia, politológia, kulturológia, marketingová komunikácia



Hudobný redaktor špecializovaných relácií – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: Konzervatórium
Vysoká škola múzických umení - Hudobná a tanečná fakulta, Katedra teórie hudby; Filmová a televízna fakulta, odbor: zvuková skladba, strihová a zvuková skladba
Univerzita Komenského, Bratislava - Filozofická Fakulta, odbor: Muzikológia



Redaktor pre Náboženskú a kultúrnu redakciu – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené VŠ vzdelanie 2. stupeň - odbor: žurnalistika, publicistika, masmediálna komunikácia, religionistika
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2.stupeň – odbor: kulturológia, politológia, marketingová komunikácia



Redaktor krátkej publicistiky Rádio Devín – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené VŠ vzdelanie 1. stupeň - odbor: žurnalistika, publicistika, masmediálna komunikácia



Asistent produkcie – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: SŠ vzdelanie s maturitou – Obchodná akadémia
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2. stupeň - odbor: žurnalistika, publicistika, masmediálna komunikácia, marketingová komunikácia, ekonomika, manažment



Osvetľovač - miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SOU elektrotechnické alebo ÚSO elektrotechnické, Vyhláška č. 508/2009 MPaSV SR, dobrá fyzická kondícia (práca s bremenami, práca vo výškach)
Nepovinné: VP - C





Prihláste sa prostredníctvom nášho formuláru a nezabudnite uviesť názov praxe, o ktorú máte záujem. Vyplnený formulár spolu s profesijným životopisom nám pošlite na kariera@rtvs.sk .

2. 8. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Japonec žije už dva mesiace na moskovskom Medzinárodnom letisku Moskva-Šeremetievo, do vlasti sa odmieta vrátiť z politických dôvodov.
Pre vyhostenie 36-ročného muža, ktorý si pobyt v letiskovej tranzitnej zóne hradí z vlastných prostriedkov, nemajú úrady nateraz dôvod, povedal dnes hovorca letiska, na ktorého sa odvolala agentúra DPA.
Muž pre ruskú televíznu spoločnosť NTV povedal, že sa tam zdržiava preto, lebo je novinár a v Japonsku ho nútia písať tendenčné politické texty. Japonec sa tak snaží o získanie ruského štátneho občianstva.
Prípad podľa DPA pripomína kauzu okolo bývalého spolupracovníka americkej tajnej služby Edwarda Snowdena. Aj on sa v roku 2013 týždne zdržiaval na letisku Šeremetievo, až pokým nezískal povolenie na pobyt v Rusku.

Ruská olympijská víťazka v krasokorčuľovaní Taťjana Navková sa včera vydala za hovorcu ruského prezidenta Dmitrija Peskova, informovala agentúra RIA Novosti. Svadba sa konala v čiernomorskom letovisku Soči, ktoré bolo vlani dejiskom zimnej olympiády.
V prípade Navkovej ide o druhé manželstvo, Peskov sa dnes ženil tretíkrát. Pár už má spoločného potomka - dcéru Nadeždu.
Peskov bol prvýkrát ženatý s vnučkou sovietskeho veliteľa Semiona Buďonného - Anastasijou, s ktorou má syna. S druhou ženou Jekaterinou, ktorá pochádzala z diplomatickej rodiny, má dcéru a dvoch synov. Navková má z prvého manželstva so svojím niekdajším trénerom a majstrom sveta v tancoch na ľade Alexandrom Žulinom dcéru, ktorá sa narodila v roku 2000.
Krasokorčuliarka od 12. júna v Soči vystupuje ako jedna z účinkujúcich v muzikáli Karmen - ľadovej šou, ktorej režisérom je Iľja Averbuch. V predvečer dnešnej svadby boli na toto predstavenie pozvaní aj všetci svadobní hostia.
Navková svoju športovú kariéru ukončila v roku 2006, ale ešte predtým na olympiáde v talianskom Turíne získala spolu s Romanom Kostomarovom zlato v súťaži tanečných párov.


Anglickú supermodelku Naomi Campbell uznal v piatok sicílsky súd vinnou z napadnutia fotografa z augusta 2009. Štyridsaťpäťročná rodáčka z Londýna dostala podmienečný trest na šesť mesiacov odňatia slobody.
K spomínanému incidentu došlo na ostrove Lipari, keď sa istý Gaetano Di Giovanni snažil odfotiť Campbell a jej vtedajšieho priateľa, ruského miliardára Vladislava Doronina. Modelka do muža hodila kabelku a poranila mu tak oko, ktoré mu museli ošetriť v nemocnici.
Naomi Campbell sa do sveta modelingu dostala ako 15-ročná. Vypracovala sa na jednu z najúspešnejších modeliek na svete a spolu s ďalšími piatimi kolegyňami Cindy Crawford, Christy Turlington, Lindou Evangelista, Claudiou Schiffer a Kate Moss sa zaradila do kategórie supermodeliek 90. rokov 20. storočia. Zahrala si napríklad vo filmoch Studený ako ľad (1991), Rapsódia v Miami (1995) či Sex po telefóne (1996) a tiež v niekoľkých seriáloch. Okrem svojej kariéry však pútala pozornosť aj výstredným správaním, závislosťou od drog, slávnymi milencami ako Mike Tyson či Robert De Niro, ale aj agresivitou. Niekoľkokrát ju obvinili z násilného útoku na jej zamestnancov, spolupracovníkov a v jednom prípade na policajtov. Objavila sa aj v Madonninej kontroverznej knihe fotografií Sex (1992).

Viac ako 1300 ľudí sa včera zišlo v Berlíne na demonštrácii na podporu slobody tlače a novinárov z webového portálu Netzpolitik.org, ktorých začala vyšetrovať generálna prokuratúra pre podozrenie z vyzradenia štátneho tajomstva.
Účastníci demonštrácie mali v rukách transparenty s nápismi "Demokracia padá po obmedzení slobody" či "Sloboda slova, odpočívaj v pokoji", s ktorými bez incidentov prešli z ulice Friedrichstrasse až pred budovu ministerstva spravodlivosti.
Netzpolitik.org zverejnil vo februári materiál o rozsahu sledovania, ktoré mali v pláne vykonávať nemecké tajné služby a ktoré sa malo týkať posilnenia kontroly internetu v Nemecku.
Podklady, ktoré dvojica novinárov zverejnila a predtým získala od anonymného zdroja, boli údajne štátnym tajomstvom.
Trestné oznámenie na novinárov i ich zdroj podal najvyšší predstaviteľ Federálneho úradu na ochranu ústavy Hans-Georg Maaßen. Začatie vyšetrovania nariadil generálny prokurátor Harald Range, ktorý však svoje rozhodnutie v piatok stiahol s vysvetlením, že tak robí "pre dobro médií a slobody slova". Napriek tomu Range zostal terčom kritiky zo strany nemeckých médií a politických kruhov, najmä ľavicových, ktoré volajú po jeho demisii.
Webový spravodajský portál Netzpolitik.org vznikol v roku 2002. Svoju činnosť financuje z darov a príjmov z reklamy. V roku 2005 sa stal nositeľom ceny od medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Reportéri bez hraníc. Táto webová stránka patrí v nemeckom segmente internetu k jednej z najčítanejších.

Americký rapper, hudobník a herec André 3000 bude účinkovať v druhej sezóne seriálu American Crime (2015). Štyridsaťročný člen dua Outkast stvárni prominentného architekta Michaela Lacroixa. V televíznom projekte si opäť zahrajú Lili Taylor, Felicity Huffman, Timothy Hutton, Elvis Nolasco či Richard Cabral, ktorí sa však predstavia v nových úlohách. Na réžii spolupracuje aj John Ridley, ktorý je tiež jedným z výkonných producentov a scenáristov projektu.
André 3000, vlastným menom André Lauren Benjamin, odštartoval hudobnú kariéru v spomínanej skupine Outkast, v ktorej okrem neho pôsobí aj Big Boi. Debutovali v roku 1994 albumom Southernplayalisticadillacmuzik, po ktorom nasledovali nahrávky ATLiens (1996), Aquemini (1998), Stankonia (2000), dvojalbum Speakerboxxx/The Love Below (2003) a Idlewild (2006), ktorý je taktiež soundtrackom k rovnomennému filmu. Okrem toho majú na konte aj kompiláciu Big Boi and Dre Present... Outkast (2001). Medzi ich najznámejšie hity patria skladby Rosa Parks, B.O.B (Bombs Over Baghdad), Ms. Jackson, Hey Ya! a The Way You Move. Podarilo sa im získať šesť cien Grammy.
André 3000 sa okrem hudby venuje aj herectvu, účinkoval napríklad v snímkach Štyria bratia (2005), Revolver (2005), Buď cool (2005), spomínanej Idlewild (2006), Vzbura v Seattli (2007), Dementi z palubovky (2008) alebo Jimi: Hviezda stúpa hore (2013).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Reklamná pauza, teraz sa môžete...

Reklamná pauza, teraz sa môžete...