Koncertovanie v týchto dňoch chýba umelcom aj ich fanúšikom. O to viac si to vychutnali počas nakrúcania relácie 3 pódiá. Tento raz sa predstavia obľúbení Kandráčovci, talentovaná dvojica Kristína Mihaľová & Jakub Šedivý a tiež indie/synth-popová trojica LUUVER. Všetci ponúknu to najlepšie zo svojej tvorby, ale aj čosi, čo ešte sami nikdy nezažili. Ak chcete napríklad vidieť, ako elektropopová kapela z Nitry tancuje na Kandráčovcov, nenechajte si ujsť 3 pódiá na Jednotke už tento piatok 30. októbra o 22.45.

3 pódiá sú v týchto pandemických časoch jednou z mála možností vidieť a počuť muzikantov na koncerte. V štúdiu RTVS sa totiž stretnú vždy umelci, ktorí spolu hrajú, spievajú a aj improvizujú.

„Som pravidelným divákom tohto vydareného formátu. Páči sa mi žánrová pestrosť relácie i netradičné pohľady a odosobnené polohy rôznych viac i menej známych spevákov a muzikantov. Práve v tomto období si aspoň nachvíľu môžeme pripomenúť atmosféru živého koncertu. Je to po dlhšej dobe jedna z mála možností, kedy sa môžeme prihovoriť fanúšikom. Keďže spolu s nami si zahrajú aj ďalší interpreti, každý si isto vyberie hudbu, ktorá ho nadchne a očarí," prezradil Ondrej Kandráč, primáš kapelyKandráčovci, ktoráponúkne v relácii 3 pódiá ochutnávku z nového albumu Do rána háj.

Temperamentnú hudbu kapely si užil aj ďalší hosť relácie, kapela LUVVER, ktorá si s nadšením zatancovala na ľudovú nôtu. „Spoluhráči boli super, celý čas bola pri nakrúcaní veľmi príjemná, uvoľnená atmosféra. To je vlastne ďalšie pozitívum relácie a obzvlášť takej žánrovo prekombinovanej epizódy, že sa stretneme s interpretmi, s ktorými by sme sa za bežných okolností pravdepodobne na žiadnej inej akcii nestretli. Všetci traja sme z úplne iného odvetvia hudby. Konkrétne Kristínu a Jakuba sledujeme už dlhšie a vedeli sme, že sú šialene dobrí. Naživo sme ich ale videli prvýkrát a len sa nám to tristo násobne potvrdilo,"pochváli kolegov Martin Zaujec z kapely LUVVER.

Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý si takisto projekt 3 pódiá pochvaľujú.

„V prvom rade sme radi, že sa v programe verejnoprávnej televízie ešte vyskytuje živá hudobná produkcia. Sme tiež radi, že sme mohli byť súčasťou tohto formátu, vďaka ktorému sa širšia verejnosť môže dozvedieť o pestrej slovenskej hudobnej scéne. Myslíme si, že kultúra by mala byť najmä v týchto časoch neoddeliteľnou súčasťou našej spoločnosti. Veríme, že sa nám podarilo vkusne skombinovať prvky našich žánrov, o čom sa v tomto diele budete môcť presvedčiť. My zahráme 2 autorské skladby z nášho debutu "Sleepin' With The Lights On", ktorý vyšiel v lete 2020. Taktiež sme si pripravili jedno prekvapenie so špeciálnym hosťom," trochu tajomne dodáva Kristína Mihaľová.

„3 pódiá je výborný nápad ako zviditeľniť menších, zatiaľ menej známych interpretov a prezentovať ich divákom bok po boku s etablovanými kapelami. Je to vlastne spôsob ako strojnásobiť hudobný obzor bežného slovenského diváka, keďže väčšinou tú "hlavnú" kapelu/interpreta pozná a ďalšie dve objaví,"uzatvára Martin Zaujec z kapely LUVVER.

Všetko podstatné o relácii 3 pódiá, ktorú moderuje Peter Bič, nájdete na Facebooku a Instagrame relácie.

Celé epizódy si môžete kedykoľvek pozrieť v Archíve RTVS