11. 8. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spor medzi dvoma diskutérmi na Facebooku sa tento týždeň preniesol aj do reálneho života a vyvrcholil streľbou na spoludiskutéra. K prípadu došlo v Tampe na americkej Floride. Ako píše agentúra Associated Press (AP), po tom, čo sa 44-ročný Brian Sebring dostal v pondelok do vášnivého, hoci v tej chvíli ešte len virtuálneho, sporu s o dva roky starším Alexom Stephensom, rozhodol sa v jednej chvíli vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Akonáhle sa dozvedel, že jeho spoludiskutér býva v rovnakom meste, v chvate opustil pracovisko, prišiel k jeho domu a začal naňho strieľať. Stephens utrpel strelné zranenia na nohách a na zadku.
Sebring sa v piatok zveril novinárom, že aj keby ho za jeho čin nepostihol žiadny trest, navštívi aj sám od seba psychiatra, pretože sa mu nepáči, ako ľahko sa nechal vyprovokovať. "Nie som zlý človek. Ale tento muž sa vyhrážal, že ublíži mojej rodine," vysvetľuje svoj čin páchateľ.
Útočník sa s obeťou predtým nepoznal a nikdy sa nevideli, na Facebooku sa pohádali o politike. Spor nabral obrátky najmä po tom, čo si obaja začali vymieňať správy aj prostredníctvom aplikácie Messenger, kam Stephens v jednu chvíľu napísal Sebringovi aj svoju adresu s odkazom, že ak je taký "frajer", môže prísť k nemu domov a pod oknom mu zatrúbiť s autom. Sebring presne to aj spravil, len si cestou odskočil domov po zbraň, a keď videl Stephensa vychádzať z domu a zdalo sa mu, že v ruke drží nôž, opakovane naňho vystrelil.
Hoci záľuba v zbraniach je oveľa bližšia stúpencom amerických republikánov a demokrati sú častejšie skôr odporcami zbraní, v tomto prípade to bolo naopak. Útočník je registrovaným členom Demokratickej strany, zatiaľ čo obeť sa v online diskusii vášnivo zastávala republikánov.

Americký herec Paul Rudd si zahrá v pripravovanom novom seriáli spoločnosti Netflix Living With Yourself. Štyridsaťdeväťročný rodák z Passaic v New Jersey v osemdielnom komediálnom projekte stvárni dvojrolu. Novinka sa zameria na muža, ktorý je nespokojný so svojím životom, a tak prejde novou kúrou, aby sa z neho stal lepší človek. Neskôr však zistí, že ho nahradila jeho nová a lepšia verzia, ktorá mu ukáže, že jeho najhorším nepriateľom je on sám.
Tvorcom projektu, ktorý Netflix opisuje ako "novú a vynaliezavú" filozofickú komédiu, ktorá sa pýta ľudí, či chcú byť naozaj lepšími, je Timothy Greenberg. Ten sa spolu s Jonathanom Daytonom, Valerie Faris, Jeffom Blitzom a spomínaným Ruddom pod seriál podpíše aj ako výkonný producent. Dayton a Faris sa ujmú réžie všetkých ôsmich epizód.
Paul Rudd môže byť divákom známy najmä z komédií ako Bezmocná (1995), Nebezpečná zásielka (1998), Hlásateľ správ: Príbeh Rona Burgundyho (2004), 40 rokov panic (2005), Nabúchaná (2007), Kopačky (2008), Kamoš za všetky drobné (2009), Blbec na večeru (2010), Our Idiot Brother (2011), Štyridsiatka na krku (2012) či marveloviek Ant Man (2015), Captain America: Občianska vojna (2016) a Ant-Man a Wasp (2018). Predstavil sa aj v romantických drámach Rómeo a Júlia (1996), Pravidlá muštárne (1999), P. S. (2004) či v seriáli Priatelia (1994 - 2004).


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Reklamná pauza, môžete sa...

Reklamná pauza, môžete sa...

10. 8. 2018

Agentúra SITA sa ospravedlňuje za nedostupnosť služieb


Agentúra SITA sa ospravedlňuje 
za nedostupnosť služieb


 Agentúra SITA sa ospravedlňuje odberateľom za nedostupnosť časti služieb v dôsledku rozsiahleho výpadku elektriny v Bratislave.

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Bieloruské úrady prepustili v noci na piatok z vyšetrovacej väzby väčšinu nezávislých novinárov a zamestnancov médií zadržaných v rámci vyšetrovania neoprávneného vniknutia do počítačových systémov štátnej tlačovej agentúry BelTA a ukradnutia informácií.
Informoval o tom nezávislý spravodajský portál tut.by, ktorý dodal, že vo väzbe zostáva šéfredaktorka súkromnej tlačovej agentúry BelaPAN Iryna Levšynová a spravodajca rozhlasovej stanice Deutsche Welle Pavľuk Bykovskij.
Novinári po svojom prepustení z väzenia uviedli, že vyšetrovatelia sa k nim správali korektne, a poďakovali sa za podporu, ktorú dostávali od radových občanov i zo zahraničia.
Bieloruský Vyšetrovací výbor (obdoba americkej FBI, tzv. Sledkom) vydal v noci vyhlásenie, v ktorom konštatuje, že výpoveďami v kauze podozrivých zamestnancov vydavateľstiev Belorusskaja nauka a Kuľtura i iskusstvo, ako aj spoločností RieltBaj, AjTiVi, BelaPAN a TutBaj Media sa potvrdili fakty, ktoré viedli k začatiu trestného stíhania vo veci nepovoleného prístupu k počítačovým informáciám.
Potvrdilo sa tiež, že vedúca redakcie portálu tut.by Maryna Zolatavová o neoprávnenom používaní spravodajstva agentúry BelTa vedela, ale nebránila tomu.
Sledkom dodal, že vzhľadom na efektívnu spoluprácu s vyšetrovacími orgánmi rozhodol, že zadržaných prepustí a ich vyšetrovanie bude pokračovať na slobode.
V rámci prípadu BelTA bola v utorok zadržaná skupina novinárov a zamestnancov veľkého nezávislého spravodajského portálu tut.by. O deň neskôr príslušníci Sledkomu zadržali ďalších dvoch nezávislých novinárov, medzi nimi aj spolupracovníka rozhlasovej stanice Deutsche Welle a iné osoby. Vo štvrtok bieloruské orgány zadržali Levšynovú.

Dánskeho vedca Petra Madsena, ktorého odsúdili za vraždu švédskej novinárky na palube jeho ponorky, vo väzení fyzicky napadli. Uviedol to v piatok bulvárny denník B.T s odvolaním sa na jeho obhajkyňu.
K útoku na Madsena došlo ešte v stredu. Vzhľadom na okolnosti sa odsúdený vedec cíti dobre.
Polícia potvrdila len to, že vo väznici Storström, kde si Madsen odpykáva svoj trest, došlo ku konfliktu medzi 18-ročným a 47-ročným mužom. Po údere do tváre museli staršieho z nich nakrátko ošetriť v nemocnici.
Madsenova obhajkyňa pre médiá uviedla, že požiadala o preloženie svojho klienta do inej väznice. Nebolo jasné, či tento krok súvisí s tým, ako sa k Madsenovi správajú spoluväzni. Väznica Storström patrí medzi najmodernejšie väzenské zariadenia v Dánsku, píše agentúra DPA.
Útok sa odohral takmer presne rok po tom, čo Madsen 10. augusta 2017 na palube vlastnoručne zostrojenej ponorky zavraždil švédsku novinárku Kim Wallovú. Žurnalistku mučil a jej mŕtvolu potom rozštvrtil a hodil do mora. V apríli tohto roka bol odsúdený na doživotie, proti čomu sa plánuje odvolať. Odvolací proces sa začne v septembri.


Copyright ©TASR 2018

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA








„Rezníkovi sa podarili mnohé veci a nezvládol niektoré ďalšie súvisiace s tým, aby sa posilnila verejnoprávnosť. Stále sú tam jednorozmerní redaktori, ktorí plnia úlohy Pán Boh vie koho, len nie záujmy slovenskej spoločnosti. Mnohé redakcie však začali pôsobiť kvalitnejšie a lepšie, než za predchádzajúceho vedenia, ale spravodajstvo stále pokrivkáva. Stále je neoliberálne a vôbec sa nezohľadňuje široké spektrum slovenskej spoločnosti.“
Anton Hrnko ,podpredseda a poslanec SNS

„Je to už rok, ja už teraz sám neviem, čo sa vlastne stalo. Po tom všetkom, čo sa píše o tom, ja vôbec neviem, ani nad tým nechcem nejak premýšľať, ja si naozaj len robím svoju prácu, nič navyše. Premýšľam o tom, že by sme boli zneužití, vôbec vám neviem povedať.“
Radovan Čulák, šéf protokolu ministerstva vnútra

„Lenže na Slovensku existuje len jedna dominantná mediálna realita hlavného prúdu, ktorá vytvárajú pocit, že na Slovensku sa od rána len kradne, zabíja a vraždí. Tento propagandistický protivládny naratív sa podarilo vtlačiť mnohým mestským mladým ľuďom. Síce sa darí v oblasti zamestnanosti a životnej úrovne, ale vytvára sa pocit, že sa tu stále kradne. K tomu sa pridá prezident SR, ktorý je sám daňový podvodník, ale hrá sa na anjela. Preto ním pohŕdam. Kiska funkciu prezidenta zneužíva. Nie že na funkciu prezidenta SR nedorástol. On by nemohol robiť ani predsedu JRD. Dennodenne zlyháva. Hlava štátu má chrániť vlasť,“ vyhlásil Blaha. Podľa neho kde boli dokázané chyby, boli odvolaní ľudia. Konalo sa vo všetkých reálnych kauzách. „Ale kauzy, kde dôkazy sú len nafúknuté bubliny, sme nemohli konať. Strašná kampaň sa robila proti Robertovi Kaliňákovi, lebo ho potrebovali politicky odkrágľovať. Slovenským médiám sa nedá veriť, vymýšľajú si ako malé deti. Keď do niekoho takto zbesilo útočia, je to len politický lynč, nemôžeme to brať vážne, personálnu politiku na Slovensku nemôžu robiť finančné skupiny, čo vlastnia média.“
Ľuboš Blaha

„Pán Krajčírovič nie je ani podozrivý ani obvinený z trestného činu. Nezdržiava sa na úrade, neriadi ho, a čerpá si dovolenku. Nezavádzali sme. To vyhlásenie sme dali v pondelok s tým, že nebude riadiť úrad. Sa to skomponovalo na tlačovom, že je postavený mimo služby."
Denisa Saková, ministerka vnútra

Rádio_FM bude vysielať z festivalu Grape

Rádio_FM bude vysielať z 

festivalu Grape

Po minuloročnej premiére Rádio_FM nebude chýbať ani v tomto roku na festivale Grape. Návštevníci Ostredok Rádio_FM Stage sa môžu tešiť na minikoncert populárnej moderátorskej dvojice Baláž & Hubiňák, ale aj rozhovor s členmi kapiel alt-J a Warhaus. Živé vysielanie Rádio_FM sa začína v piatok aj v sobotu v podvečerných hodinách od 18:00 do 20:00.
V piatok sa o slovo prihlásia Baláž & Hubinák, ktorí si pripravili minikoncert B&H Bandu s hosťujúcimi členmi Elou Tolstovou (skupina Tolstoys) a Jurajom Podmanickým (skupina Billy Barman). Po tomto koncerte bude vysielanie pokračovať rozhovorom so skupinou Tata Bojs, ktorá na Grape odohrá špeciálny koncert. Návštevníci Ostredok Rádio_FM Stage sa môžu tešiť na malé prekvapenie.
V sobotu sa v netradičnom čase budú poslucháčom prihovárať moderátori Rána na eFeMku Dominika Jašková a Martin Staňo. Exkluzívne ich navštívia členovia kapiel alt-J a Warhaus. Počas ich vysielania zahrá svoj DJský set FVLCRVM a chýbať nebude ani akčná súťaž s obľúbeným Laskym (skupina Para).
Aj na festivale Grape bude v blízkosti Rádio_FM inštalácia Matúša Maťátka. Každý, kto sa s ňou odfotí a zazdieľa obrázok s hashtagom #pocuvamfestivaloveradiofm, bude zaradený do žrebovania o permanentku na Grape 2019. Výhercu Rádio_FM vyhlási v pondelkovom Ráne na eFeMku s Dominikou a Martinom.

9. 8. 2018

Thick as a brick!

Thick as a brick!


MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť Facebook sa v stredu oficiálne ospravedlnila za to, že k správam svojich používateľov z Indonézie, ktorí písali tragické informácie o zemetrasení na ostrove Lombok, pridával ako dekoráciu balóniky a konfety. Pri zemetrasení zahynulo podľa najnovších informácií najmenej 347 ľudí, takmer 1 500 ďalších museli hospitalizovať s ťažkými zraneniami a viac než 165-tisíc osôb prišlo o strechu nad hlavou. Facebook pridával k správam o tomto nešťastí obrázky symbolizujúce oslavy automaticky a omylom. Ako v stredu spoločnosť vysvetlila, mnohí používatelia písali vo svojich príspevkoch slovo selamat, ktoré v indonézštine znamená nezranený, ale tiež gratulácia.
Facebook mal nastavené zobrazovanie balónikov a konfiet k slovíčku gratulácia celosvetovo, ako ale v stredu informoval, pre Indonéziu už ich zobrazovanie vypol. "Je nám ľúto, že sa to objavilo v tomto nešťastnom kontexte, a už sme túto funkciu lokálne vypli," napísala spoločnosť.


"Kosovo je Srbija" a teda "Kosovo je Srbsko" znelo na Štadióne Rajka Mitiča v Belehrade v utorňajšom úvodnom súboji 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 medzi Spartakom Trnava a Crvenou zvezdou Belehrad (1:1). Nebolo by na tom nič nezvyčajné, populárny pokrik je na zápasoch srbských tímov bežný. Na "Marakane" ho však skandovali priaznivci slovenského tímu, ktorí merali do Belehradu cestu, aby podporili svoj obľúbený tím a napokon podporili i Srbsko samotné. Početná skupina fanúšikov FC Spartak si za to vyslúžila potlesk v stoji od vyše 37-tisíc divákov na tribúnach štadióna Crvenej zvezdy.
"V mene všetkých Srbov sa chcem poďakovať fanúšikom Spartaka Trnava, ktorí týmto spôsobom vyjadrili podporu srbskému národu," povedal jeden z domácich novinárov na pozápasovej tlačovej konferencii trénerovi hostí Radoslavovi Látalovi. Miestny žurnalista však zároveň pripomenul, že Európska futbalová únia (UEFA) potrestala v minulosti za rovnaký slogan už viackrát srbské tímy, niekedy aj zatvorením časti štadióna na ďalší zápas. "Neviem, aké sú tam predpisy, netuším, čo sa okolo toho bude diať. Azda to nebude veľký problém a dúfam, že to všetko dobre dopadne," reagoval Látal.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Meanwhile in ČTK

Meanwhile in ČTK

8. 8. 2018

Zomrela Katarína Vanžurová

Zomrela Katarína Vanžurová


Producentka spoločnosti ATTACK film Katarína Vanžurová zomrela za tragických okolností 4.augusta.
V roku 1986 promovala na Ekonomickej Univerzite v Bratislave o odbore zahraničný obchod s titulom Inžinier ekonómie. Pracovala ako zástupca vedúceho výroby a vedúca výroby v Slovenskej televízii v Bratislave v Hlavnej redakcii zábavných programov a Hlavnej redakcii programov pre deti a mládež.
Neskôr pracovala ako vedúca výroby v Štúdiu krátkych filmov Slovenskej filmovej tvorby Koliba.
Od roku 1992 bola obchodnou riaditeľkou Attack filmu.
V roku 1993 zrekonštruovala kino YMCA v Bratislave a prevádzkovala ho do r. 2001. V roku 2001 získava obchodný podiel v spoločnosti, ktorá je nositeľom 30 ročnej licencie IMAX pre územie SR a v rokoch 2002 – 2004 prevádzkuje kino Orange IMAX Bratislava.neskôr bola
spoluvlastník Multikina Metropolis v obchodnom centre Polus.
Produkovala filmy ako Zámocké poviedky, Zelený popol,Jozef a jeho pestrofarebný plášť,Kúzlo fotografie,Fragmenty z malého mesta,Cinka Panna,Láska Baróna Prášila,Konfident,Dôverný nepriateľ.

Marián Kočner zostáva vo väzbe

Marián Kočner zostáva vo väzbe

Obvinený podnikateľ Marián Kočner zostáva podľa informácií Zuzany Petkovej z Nadácie Zastavme korupciu vo väzbe. Informoval o tom dnes podvečer portál Denníka N. Ešte minulý týždeň o tom rozhodoval Špecializovaný trestný súd. Prokurátorovi zatiaľ rozhodnutie súdu nebolo doručené, informuje dennikn.sk . Marián Kočner požiadal o prepustenie z väzby, kde je už vyše mesiaca.
Na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa 1. augusta rozhodovalo o žiadosti obvineného podnikateľa Mariána K. na prepustenie z väzby. Obvinený podnikateľ požiadal o konanie v neprítomnosti, zastupovali ho dvaja advokáti. Sudca pre prípravné konanie si na neverejnom zasadnutí vypočul návrhy prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry aj obhajcov. Informoval, že svoje rozhodnutie oznámi stranám písomne, ale v tomto prípade nemá na to lehotu. Prokurátor Ján Šanta, ktorý navrhol žiadosti Mariana Kočnera nevyhovieť, už vtedy povedal, že verdikt by mohol byť známy tento týždeň.
Obhajoba navrhovala prepustenie z väzby, alebo jej nahradenie napríklad technickým prostriedkom, tzv. náramkom, probačným dohľadom súdu a inými kontrolnými prostriedkami. Kauciu obhajoba neponúkala. Prípad minulý týždeň riešil ten istý sudca, ktorý 23. júna nezobral do väzby Mariána Kočnera ani exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska Po proteste prokurátora najvyšší súd 28. júna väzbu uvalil na Mariána Kočnera a Pavla Ruska ponechal na slobode.
Podnikateľ čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Podľa prokuratúry dôvodom na väzbu je obava, že na slobode by pokračoval v trestnej činnosti.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Televízia JOJ uvedie novú zábavnú talkšou Päťka

Televízia JOJ uvedie 
novú zábavnú talkšou Päťka

Letnú programovú štruktúru TV JOJ oživí v auguste nová zábavná talkšou Päťka. Ako uviedol v pondelok portál medialne.sk, televízia novinku po prvý raz zaradí do vysielania vo štvrtok 9. augusta o 22:00. Relácia by mala mať pritom vyhradený hodinový priestor a vysielať by ju mali v týždennej periodicite.
Podtitul novej šou znie "štyria na jedného". Jej náplň budú totiž tvoriť štyria slovenskí komici, Juraj „Šoko“ Tabaček, Stano Staško, Lukáš Púchovský a Tomáš Hudák, ktorí budú vtipne spovedať známu celebritu, pričom ju vtiahnu aj do svojich hereckých improvizácií.
Štvorica komikov spolupracovala od vlaňajška aj na rozhlasovom formáte Od veci_FM na Rádiu_FM, kde bol účinkujúcim aj Ludwig Bagin. Od veci_FM malo krátko na to aj televíznu verziu na Dvojke. Zabávačov v rovnakej zostave poznajú aj diváci a diváčky stand-up comedy show Silné reči, ktorú zas minulý rok etablovala do televízneho vysielania TV JOJ.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Najmenej troch novinárov zadržali úrady v Bielorusku pre podozrenie z neoprávneného vniknutia do počítačových systémov štátnej tlačovej agentúry BelTA a ukradnutia informácií. Informovali o tom v utorok agentúry AP a Reuters.
Novinárov z dvoch tamojších popredných nezávislých médií zadržali na základe obvinenia, podľa ktorého protizákonne získali prístup k informáciám zo štátnej tlačovej agentúry BelTA a nezaplatili, uviedol v utorok bieloruský vyšetrovací výbor.
Vyšetrovatelia spustili kriminálne vyšetrovanie voči dvom editorom zo súkromného spravodajského portálu Tut.by a jednému novinárovi zo súkromnej tlačovej agentúry BelaPAN.
V prípade preukázanie spáchania trestného činu im hrozia dva roky odňatia slobody.
Predseda bieloruskej asociácie novinárov Andrej Bastunec zadržanie svojich kolegov kritizoval a označil ho za pokus o zastrašovanie nezávislých novinárov. Úrady sa podľa jeho názoru pokúšajú "ekonomickými motívmi zakryť útok na popredné nezávislé médiá".
Prezident Alexander Lukašenko vládne desaťmiliónovému Bielorusku od roku 1994, obmedzuje opozíciu a slobodné médiá a hospodárstvo riadi v sovietskom štýle.

Copyright ©TASR 2018

Austrálska modelka, herečka a dídžejka Ruby Rose si v pripravovanom seriáli zahrá komiksovú hrdinku Batwoman. Projekt, ktorý pripravuje americká televízia CW, by pritom mal byť prvým hraným superhrdinským seriálom s otvorene homosexuálnou hlavnou postavou.
Tridsaťdvaročná rodáčka z Melbourne sa v utorok prostredníctvom služby Instagram vyjadrila, že je nesmierne nadšená a poctená. "Zároveň som plná emócií, pretože toto je môj detský sen. Keď som bola mladou členkou LGBT komunity, ktorá nikdy nemala pocit, že je v televízii reprezentovaná a cítila sa osamelá a iná, dala by som čokoľvek, ak by som niečo takéto mohla vidieť," napísala.
Samostatný seriál o Batwoman pripravujú na televíznu sezónu 2019/2020. Zaradí sa pritom k ďalším projektom z komiksového sveta DC, ktoré vysiela CW, ako Arrow (2012), The Flash (2014), Supergirl (2015) a Legends of Tomorrow (2016). Práve v crossoverovom príbehu Arrowa, Flasha a Supergirl, ktorý tvorcovia plánujú na december, by sa mala Batwoman ukázať prvý raz.
Batwoman sa v komiksoch po prvý raz objavila ešte v päťdesiatych rokoch minulého storočia, ako objekt romantického záujmu Batmana, čo malo rozptýliť klebety o jeho homosexualite. Opätovne ju do príbehov vrátili v roku 2006 - tentoraz ako lesbu menom Kate Kane. Odvtedy sa stala najvýznamnejšou otvorene homosexuálnou postavou z dielne DC Comics.
Ruby Rose Langenheim začínala ako moderátorka v austrálskej MTV, neskôr sa začala venovať aj modelingu a herectvu. Je známa napríklad zo seriálu Orange Is the New Black (2013), kde sa v rokoch 2015 - 2016 predstavila ako väzenkyňa Stella Carlin. Okrem toho si zahrala aj v snímkach Around the Block (2013), Resident Evil: Posledná kapitola (2016), xXx: Návrat Xandera Cagea (2017), John Wick 2 (2017) či Ladíme 3 (2017).


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.