15. 7. 2006

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Vydavateľstvo celoslovenského politicko-spoločenského týždenníka Live! - Ela Publishing ďalej nekomentuje dôvody zániku týždenníka Live! a mesačníka Shock! Ako potvrdil konateľ vydavateľstva a šéfredaktor titulu Peter Škorňa, oba tituly prestali vychádzať naraz - posledný júnový týždeň. Politicko-spoločenský týždenník Live! tak vyšiel naposledy 27. júna a júnové vydanie tínedžerského mesačníka Shock! bolo tiež posledné. Dôvody Škorňa nechcel uviesť, ani nijak inak ich komentovať. Vydavateľstvo celoslovenského politicko-spoločenského týždenníka Live! - Ela Publishing sa nechcelo oficiálne vyjadrovať k medializovaným informáciám o možnom zániku týždenníka Live! ani v júni. O očakávanom konci týždenníka Live! informoval ešte 23. júna internetový server Mediálne.sk, ktorý patrí do skupiny eTREND.sk. "Vydavateľ periodika Ela Publishing sa dlhšie obdobie nachádza vo finančných i personálnych problémoch," uvádzalo sa v správe Mediálne.sk s titulkom Týždenník Live! vyjde v utorok naposledy. Mediálny server zároveň avizoval aj koniec druhého titulu vydavateľstva Ela Publishing, tínedžerského mesačníka Shock!

O ČT a STV bez nich ?

O ČT a STV bez nich ?
Na potrebe hľadania ciest ako zabrániť jazykovému vzďaľovaniu sa najmladších generácii sa dnes zhodli český premiér Jiří Paroubek a slovenský premiér Róbert Fico. Fico sa dnes stretol s Paroubkom v Prahe na zámku v Kolodějích. Ide o Ficovu prvú oficiálnu návštevu vo funkcii premiéra. Ako uviedol Fico pre novinármi, ministri kultúry oboch krajín budú mať za úlohu zabezpečiť výmenu televíznych programov medzi našimi krajinami. Potrebu jazykového vzdelávania detí zdôvodnil Fico na príklade svojho 12 - ročného syna, ktorý sa ho pri sledovaní českých filmov pýta na niektoré významy slov.

STV NEWS

STV NEWS
Hlavný ťahák jesenného programu Slovenskej televízie nová reality show SuperTelo, v ktorej sa bude súťažiť v chudnutí, nebude na rozdiel od SuperStar predeľovaná reklamami. "Hlavný program, magazín aj rozhodnutie sa budú vysielať vcelku," povedal pre štatutárny zástupca STV Branislav Zahradník. Ubezpečil, že STV pod dočasným vedením nebude robiť žiadne programové kroky, ktoré by boli z hľadiska zákona sporné a z ktorých by televízii hrozili sankcie od licenčnej rady. STV kúpila licenciu na SuperTelo ešte pod vedením bývalého generálneho riaditeľa STV Richarda Rybníčka, na výrobu programu plánuje minúť do 30 miliónov korún. Podľa Zahradníka bude mať súťaž aj edukačný moment. "Diváci sa dozvedia o zdravom životnom štýle," povedal. V týchto dňoch sa už začali prípravy na SuperTelo pod vedením producentky Aleny Majorošovej, ktorá pracovala aj na SuperStar. Podľa Zahradníka režisér SuperStar Peter Ňunéz v tíme nie je. V auguste začnú na castingoch po celom Slovensku vyberať sedem obéznych mužov a sedem plnších žien. Tí budú od októbra vo výcvikovom kempe chudnúť pod dohľadom divákov, ale aj lekárov a dietológov. Súťažiaci v každom kole vylúčia jedného z tých, ktorí schudli najmenej. Víťaz získa nielen "supertelo", ale aj osobný automobil. Za rozdeľovanie speváckej show Slovensko hľadá SuperStar dostala verejnoprávna televízia miliónové pokuty. Prvá séria ju vyšla na viac ako 8,5 milióna, väčšinu z pokút už potvrdil aj súd. Za rozdeľovanie druhej série dodnes dostala STV pokuty za 16 miliónov korún, a to ešte Rada pre vysielanie a retransmisiu neposúdila všetky vydania relácie.

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Sir Sean Connery sa zúčastní na 60. Medzinárodnom filmovom festivale v Edinburgu. Jedným z premietaných filmov bude jeho dokument z roku 1967 The Bowler and the Bonnet. Ako informoval portál news.bbc.co.uk, po jeho prezentácii odpovie Connery na otázky divákov. Festival sa bude tento rok konať od 14. do 27. augusta. Je známy premietaním kontroverzných filmov a ako informovali organizátori, tentoraz bude hlavnou témou násilie a sex.

Čo sa stane, keď sa zrazia dve supernovy? Rozpúta sa súdny spor. Teda aspoň v americkej Kalifornii, kde rocková skupina Supernova zažalovala reality show producenta Marka Burnetta Rock Star: Supernova na televíznej stanici CBS. Skupina v žalobe tvrdí, že názov patrí jej, pretože ho používala ako prvá. V žalobe, ktorú zástupcovia skupiny podali 27. júna, sa tvrdí, že televízna relácia sa dopustila nekalej súťaže a porušenia ochrannej známky. Skupina žiada okamžité zastavenie programu a pre jej účastníkov zákaz používať označenie Supernova. Okrem toho žiada odškodné a náhradu škody s represívnou funkciou. "Naši klienti veria, že majú prednostné právo na značku Supernova," uviedol právny zástupca skupiny John Mizhir. Ako dodal, skupina má "dlhoročné bežné právo na obchodnú značku". Podľa žaloby skupina po prvý raz pod označením Supernova vystupovala v roku 1991. Pod týmto názvom nahrala tri albumy i niekoľko singlov. Reality show spoločnosti CBS Rock Star: Supernova sa na obrazovkách po prvý raz objavila 5. júna. Súťaží v nej 15 uchádzačov o post hlavného speváka do novej rockovej skupiny Supernova, ktorej členmi budú bývalý bubeník skupiny Mötley Crüe Tommy Lee, bývalý gitarista skupiny Guns N' Roses Gilby Clarke a bývalý basgitarista skupiny Metallica Jason Newsted. Víťaz súťaže so skupinou vyrazí na turné a nahrá s ňou album. Podľa súdnych dokumentov podala produkčná spoločnosť Marka Burnetta sedem žiadostí o registráciu obchodnej značky Supernova a dve na názov Rock Star: Supernova. "Sťažovateľ nemá žiadnu výhodu," uviedol právny zástupca produkčnej spoločnosti Gary Hecker.

Takmer polovica slovenskej internetovej populácie počúva rádio cez internet. Z užívateľov túto alternatívu najčastejšie využívajú študenti a mladší ľudia vo veku do 29 rokov. Denne alebo každý deň rádio cez internet počúva 23 percent poslucháčov, dva až päť dní v týždni 29 percent a takmer polovica využíva túto možnosť najviac raz za týždeň. Šesťdesiatdva percent ľudí si pritom myslí, že kvalita počúvanosti je v porovnaní s klasickým rozhlasovým prijímačom porovnateľná. Viac ako pätina má opačný názor. Najobľúbenejšími rádiami sú Radio Expres (47%) a Fun Rádio (37%). Prostredníctvom rozhlasového prijímača počúva rádio 84 percent užívateľov internetu. Výsledky z aprílového prieskumu na vzorke 1 162 respondentov poskytla spoločnosť TNS SK. Kontroverzná epizóda seriálu South Park Trapped in the Closet, ktorá si zobrala na mušku scientológiu a jej horlivého zástancu, herca Toma Cruisa, pôjde opäť do televízie. Televízna stanica Comedy Central sa totiž rozhodla, že túto epizódu, ktorá získala nomináciu na televíznu cenu Emmy, opätovne uvedie 19. júla. Pôvodne ju stanica mala reprízovať už v marci, no v poslednej chvíli tento zámer zmenila. Ako uviedol hovorca stanice Tony Fox, v televíznom vysielaní v súčasnosti rotuje 150 častí populárneho animovaného seriálu. "Stalo sa iba to, že na ňu opäť prišiel rad," povedal. Tvorcom seriálu Treyovi Parkerovi a Mattovi Stoneovi v máji televízia svoje rozhodnutie o marcovom stiahnutí epizódy zdôvodnila tým, že chcela upokojiť spor s Tomom Cruisom. "Ak by túto epizódu teraz opäť neodvysielali, dostali by sa do sporu s nami a tým by sa naša spolupráca definitívne skončila," povedal Stone pre stredajšie vydanie denníka Variety.

Vlastníci počítačov vo Švédsku budú musieť platiť 218 EUR ročne vďaka zmene zákona o televíznych poplatkoch i napriek tomu, že nebudú mať možnosť sledovať verejnoprávnu SVT. Radiotjänst, egantúra, ktorá manažuje výber poplatkov ešte nevie, ako bude samotný výber prebiehať. Problémom môže byť definícia TV prijímača v novom zákone. Ročné koncesionárske poplatky vo Švédsku s ú 214 EUR

Európsky parlament tento týždeň schválil milión EUR pre projekt internetovej TV . Parlament dúfa, že v druhej polovici roku 2007 sa spustí skúšobné streamingové vysielanie televízneho kanála a na jeseň ostrá prevádzka. Kanál bude vysielať, okrem plenárnych zasadnutí parlamentu a stretnutí výborov aj rozhovory a správy. Náklady sa pohybujú medzi 7 a 9 miliónmi EUR ročne . Zdroj :EU Observer Harry Kewell a Sheree Murphy

Partnerky a priateľky hráčov anglického národného futbalového tímu Wives And Girlfriends / WAGs / by mali účinkovať v novej reality TV show nazvanej FW Boutique. Séria by mala ukazovať dva tímy, ktoré si otvoria konkurenčné butiky, ten tím, ktorého butiky bude mať väčší zisk, vyhrá. Zatiaľ sa hovorí o snúbenici Wayna Roonyho Coleen McLoughlinovej, snúbenici Stevena Gerrarda Alex Curranovej, priateľke Thea Walcotta Melanie Sladovej , partnerke Joe Cola Carly Zuckerovej , snúbenici Franka Lamparda Elen Rivesovej , Sheree Murphyove, žene Harryho Kewella a ex manželke Georga Besta Alex Bestovej. Nakrúcať by sa malo už v auguste v Miláne počas Milan Fashion Week . Tvorcovia údajne oslovili aj Victoriu Beckhamovú, ktorá by pre tento typ reality show bola ideálnou. Po neúspechu futbalistov v Nemecku je však otázne, či produkčná spoločnosť Off The Radar show vôbec spustí.

14. 7. 2006

Asi to Kmotríka s Rozinom jednoducho prestalo baviť

Asi to Kmotríka s Rozinom
jednoducho prestalo baviť

Bratislavský Večerník už dva dni nevychádza. Podľa konateľa spoločnosti Večerník Roberta Rudinského má pauzu. "Vydávanie je zastavené predbežne na dva letné mesiace, potom sa uvidí, či pôjde o jeho prerod," povedal Rudinský. O dôvode zatiaľ hovoriť nechcel. Podľa jeho slov si redaktori Večerníka čerpajú dovolenku. Redakcia sídli na Viedenskej ceste 5 v hoteli Incheba, šéfredaktorom je Peter Kasalovský. Na internetovej stránke je posledné vydanie Večerníka z 11. júla. Večerník má dlhoročnú tradíciu, v Bratislave vychádza už asi 50 rokov. V roku 2003 zmenil svoj formát na menší, dal si nový cieľ osloviť všetky vekové aj záujmové skupiny čitateľov. V tejto forme s farebnou titulnou stranou na 24 až 32 stranách vychádzal doteraz. Večerník poukazoval na bratislavské problémy, predstavoval bratislavské rody a zaujímavé osobnosti z rôznych oblastí, nechýbalo mu aktuálne zahraničné a domáce spravodajstvo. Asi to Kmotríka s Rozinom jednoducho prestalo baviť

STV NEWS

STV NEWS
Do polovice augusta sa môžu záujemcovia o kandidatúru do Rady Slovenskej televízie (STV) hlásiť na Výbore Národnej rady SR (NR SR) pre vzdelanie, vedu, šport a mládež, kultúru a médiá. Po neúspešných voľbách chýbajúcej pätice členov Rady STV bývalým parlamentom by tak mal členov rady doplniť už parlament v novom zložení. Posledný termín na predkladanie návrhov je 15. august. Návrhy na kandidátov môžu predložiť právnické osoby pôsobiace v oblasti audiovízie, hromadných informačných prostriedkov, kultúry, vedy, vzdelávania, rozvoja a ochrany duchovných hodnôt, ľudských práv a životného prostredia, ochrany zdravia, reprezentujúce alebo zastupujúce záujmy národnostných menšín alebo etnických skupín, iných menšín alebo registrované cirkvi alebo náboženské spoločnosti na sekretariát výboru. Bližšie informácie môžu záujemcovia získať na internetovej adrese: http://www.nrsr.sk/výbory/ alebo na sekretariáte výboru, na telefónnom čísle: 02/ 5441 2586. Podľa predsedu Rady STV Miroslava Kollára, by nová voľba členov Rady STV mala byť už v úvode septembrovej schôdze NR SR tak, aby Rada STV mohla začiatkom októbra začať voľbu generálneho riaditeľa STV v plnom, 15-člennom zložení. Kandidát na generálneho riaditeľa verejnoprávnej televízie pre svoje zvolenie totiž potrebuje získať aspoň 10 hlasov členov rady. To by mohlo byť v súčasnom, 10-člennom zložení rady komplikované. Záujemcovia o post šéfa STV sa pritom môžu hlásiť do 14. septembra.

Zomrel Red Buttons

Zomrel Red Buttons
Red Buttons, známy americký komik, herec a držiteľ Oscara, zomrel vo veku 87 rokov. Ako uviedol jeho hovorca Warren Cowan, herec zomrel v dôsledku dlhotrvajúceho srdcového ochorenia vo svojom dome v Century City v Los Angeles. Podľa Cowana bol Buttons už dlhší čas vážne chorý a pri jeho posledných minútach s ním bola najbližšia rodina. Buttons bol mimoriadne všestranný herec a komik, čo mu prinieslo slávu tak na poli televízie, ako aj filmu. Medzi jeho nesporne najväčšie úspechy patrí získanie ceny americkej filmovej Akadémie za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za film Sayonara z roku 1958. Josh Logan, ktorý film režíroval, si spočiatku nebol istý, či známemu komikovi dá úlohu po boku Marlona Branda v takejto vážnej snímke. Jeho voľba sa však ukázala ako správna a Buttonsovi sa začali ponuky do vážnych i komediálnych filmov len sypať. Medzi inými sa objavil aj vo filmoch ako Najdlhší deň, Dostavník, Kone sa taktiež strieľajú, Dobrodružstvo Poseidona, Hatari !, Keď vyprší čas či Náš príbeh.

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

"Rada rozhodla, že to bol správny postup predsedníctva napriek tomu, že Robert Fico to odmietol. Je to neudržateľný postoj.Nemyslím si, že Rada KDH odráža názory členskej základne alebo voličov. " Vladimír Palko, KDH

„Už dávnejšie som uvažovala o plastike pŕs. S týmito mojimi terajšími som nespokojná. Túžim po väčších. Aspoň štvorkách. Mojím snom je pracovať v médiách. Buď ako moderátorka, dídžejka, alebo chcem ďalej fotiť akty, ale iba za veľmi výhodných podmienok. Do septembra musím mať nové prsia a hotovo.“ Martina Blechová

"Neurobíme ani maličký ústupok imperialistickým Spojeným štátom, nášmu odvekému nepriateľovi.Ak sa Spojené štáty rozhodnú pre pomstu, bude to znamenať totálnu vojnu".

Severokórejský líder Kim Čong

"V socialistickej frakcii v europarlamente pôsobia maďarskí poslanci, ktorí mali záujem, aby vo vláde sedela SMK. Bývalú vládu Mikuláša Dzurindu riadili finančné spoločnosti, ktoré majú vplyv aj na európsku politiku.Europoslanci majú o 500-tisícových platy a sa potom problémy ľudí na Slovensku nedotýkajú. "

Predsedu vlády Robert Fico

" Dnes je módne hádzať na niekoho, kto nie je medzi nami, špinu. Nemám pocit, že by Roman Deák bol mafián. Podnikal v realitách a výstavníctve. " Zora Czoborová

"Mám svoju reputáciu, a keď Slovenskej republike nepomôžem, tak rozhodne neublížim." Europoslanec za SDKÚ Peter Šťastný

"Pán Hrušovský , urobte štátnický krok a odstúpte z funkcie." Bývalý hovorca ministra vnútra Vladimíra Palka Boris Ažaltovič

„Nepamätám sa, že by v minulosti nejaký minister telefonoval priamo redaktorovi.“

Šéfredaktor spravodajstva STV Roland Kyška

„Som znechutená. Materazzim pohŕdam, a ak to naozaj povedal, chcem jeho gule na podnose. " Zidanova matka Malika

13. 7. 2006

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Členovia mediálnych rád by mali byť odborníci a rešpektovaní ľudia. Organizácie, ktoré v súčasnosti nominujú väčšinou politických nominantov za členov rád, zneužívajú situáciu povedal minister kultúry Marek Maďarič, ktorý tak reagoval na možnosť zmeny systému voľby členov rád. "Uvidíme, ako prebehne voľba riaditeľa Slovenskej televízie a na základe toho sa rozhodneme, či situáciu budeme meniť alebo či zostaneme pri terajšom stave," povedal Maďarič. Zároveň nevylúčil ani možnosť návratu voľby riaditeľa STV na pôdu parlamentu. "Je to jedna z možností. Počkáme si, ako Rada STV zvládne voľbu riaditeľa po tom, čo bude doplnená o ďalších päť členov. Situácia, ktorá vznikla pred časom v rozhlase napovedá, že dnešný systém je ľahko blokovateľný," konštatoval. "Keď mal parlament kompetencie, istá vládna zodpovednosť nútila väčšinu dohodnúť sa na riaditeľovi. Dnes stačí šesť ľudí, ktorých si niekto z nejakých dôvodov získa, a tí môžu blokovať voľbu alebo samotné odvolanie riaditeľa," dodal. Ako ďalej Maďarič uviedol, Ministerstvo kultúry SR uvažuje aj o modeli zlúčenia sa STV, Slovenského rozhlasu (SRo) a Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR). Celá vec však potrebuje dôkladnú analýzu, pretože podľa Maďariča je niečo iné, keď takto vzniká mediálna inštitúcia od samotného začiatku a niečo iné je spájať to, čo je oddelené. "V súčasnej situácii majú verejnoprávne média veľké úlohy aj v oblasti digitalizácie, preto som si nie istý, či by sme ich mali zaťažovať prechodom na digitalizáciu a takisto nejakým zlučovaním. Spojenie je len legitímna úvaha. Je možné, že z ekonomického hľadiska by im to pomohlo, no na druhej strane nemám nič proti tomu, aby aj naďalej fungovali samostatne," dodal. O prepojení STV, SRo a TASR dnes hovoril aj prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý si takúto alternatívu vie predstaviť. Maďarič dúfa, že sa mediálny zákon objaví aj v programovom vyhlásení vlády, keďže patrí k prioritám MK SR. "Pri príprave mediálneho zákona budeme veľmi intenzívne komunikovať s dotknutými stranami - Slovenským syndikátom novinárov ako aj so Združením vydavateľov periodickej tlače tak, aby sme prijali moderný jednoduchý mediálny zákon," dodal.

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Izraelský vrtuľník vystrelil dnes raketu na budovu televízie Hizballáhu, ktorá sa nachádza na južnom predmestí Bejrútu. Útok si vyžiadal šesť zranených. Cieľom bola štvrť Harit Hrajk, kde sídli vedenie Hizballáhu a redakcie médií. Čiastočne bolo poškodené aj sídlo televízie al-Manar, pričom jedným zo zranených bol pracovník stanice.Úder prišiel dve hodiny po tom, ako izraelské letectvo bombardovalo medzinárodné letisko v Bejrúte. Ide o súčasť izraelskej ofenzívy proti Libanonu, ktorá je odvetou na stredajšie útoky Hizballáhu. Pri nich uniesli dvoch izraelských vojakov a ôsmich zabili.

SuperRybníček

SuperRybníček
Richard Rybníček ante mortam podpísal zmluvu na objednávkovú výrobu licencovaného formátu americkej televízie NBC The Biggest Loser pod názvom SuperTelo. Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by ju nepodpísal 25.6.2006 . Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by ju nepodpísal do 31.12.2010 . Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by ju nepodpísal na viac ako 10 miliónov korún. Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by ju nepodpísal pravdepodobne s Marcelom Parom, ktorý už háji záujmy konkurencie . Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by ju nepodpísal s STV Production & Technology. Nebolo by na tom nič zvláštne, ak by táto firma, zhodou okolností nemala zamestancov. Vlastne, ústami Branislava Záhradníka, produkciu STV teda nezadala do vyslovene externého prostredia....
Kto to bude vyrábať bude isto prekvapením.

12. 7. 2006

....also sprach Materazzi 3

....also sprach Materazzi 3
Ikona francúzskeho futbalu Zinedine Zidane sa v stredu ospravedlnila za svoj čin v nedeľňajšom finálovom stretnutí futbalových MS, keď hlavou doslova knokautoval Taliana Marca Materazziho. Podľa vyjadrení Zidana si však túto inzultáciu plne zaslúžil, pretože údajne použil "tvrdé slová", ktorými pošpinil Francúzovu matku a sestru. Vyhlásil však, že svoj čin neľutuje, pretože ak by tak urobil, uznal by, že Materazzi mal pravdu. "Chcel by som požiadať všetky deti, ktoré tento incident sledovali, o odpustenie. Na moje správanie neexistuje ospravedlnenie. Ohľadom tejto záležitosti chcem byť otvorený, pretože ju sledovali približne tri miliardy ľudí na celom svete, z toho boli milióny detí," povedal v rozhovore pre francúzsky televízny kanál Canal plus Zidane. Na otázku, aké boli presne Materazziho slová, Zidane iba vyhýbavo odpovedal, že to boli veľmi osobné veci týkajúce sa jeho matky a sestry. Vzápätí sa však opäť rozhovoril: "Počul som tie slová raz, pre únavu som však kráčal preč. Keď som ich však počul druhýkrát a tretíkrát, nedokázal som sa ovládnuť." Počas rozhovoru nepadlo ani slovo, kde by sa rozoberala jedna z prvých verzií prípadu, podľa ktorej Materazzi označil 34-ročného Zidana ako tuniského teroristu. Po vylúčení francúzskeho futbalového génia v 110. min finálového stretnutia to Taliani dotiahli do víťazného konca, keď po výsledku 1:1 v riadnom hracom čase aj po predlžení vyhrali v rozstrele zo značky pokutového kopu 5:3. Zidane zároveň potvrdil svoje rozhodnutie ukončiť profesionálnu kariéru.

SuperStar SK vs. Svet Again

SuperStar SK vs. Svet Again

Airplay-27.týždeň

1. Williams, Robbie - Sin Sin Sin 2. Sinclair, Bob - World Hold On 3. Cmorik, Peter - Dážď 4. Madonna - get To Together 5. Desmod - Niekto ti to povie skôr než ja 6. Ďurica, Adam - Tam kde slnko 7. Karmah - Just Be Good To Me 8. Rolins, dara - Túžim 9. Hex - Nikdy nebolo lepšie 10. Pink - Who Knew 21. No Name - Stromy 25. Gladiator - Anjel 28. Predná, Zdenka - Vietor 30. P.S. - Ja a Ty 33. Peha - Spomaľ 34. Žbirka, Miro - Domino 37. Gladiator - Bonboniéra 48. Smatanová, Zuzana - Pocestný 52. Kmeťoband - Hoj Amore 54. Polemic - Medzi nebom a zemou 68. Hrdza - Na horách býva 69. I.M.T. Smile - Lietajúca 73. Black Magic - Romano Phiriben 80. Stereo - K oblakom 92.Tomeček, Samo - Wow! 93.U.K.N.D. - O anjeloch

Opustili nás

Opustili nás
Posledná rozlúčka so spisovateľkou a publicistkou Libušou Mináčovou sa uskutoční vo štvrtok 13. júla o 14:00 v bratislavskom krematóriu. Spisovateľka a publicistka zomrela v pondelok 10. júla v ranných hodinách vo veku nedožitých 81. rokov. Libuša Mináčová sa narodila 3. októbra 1925 v Rimavskej Sobote. Stredoškolské štúdiá dokončila v Martine a v rokoch 1944 až 1949 študovala francúzštinu na Filozofickej fakulte v Bratislave s niekoľkomesačným pobytom na parížskej Sorbonne. Po štúdiách pracovala ako redaktorka v denníku Pravda, v časopisoch Móda, Kultúrny život, Predvoj a Nové slovo, no bola najmä dlhoročnou (1971 - 1987) šéfredaktorkou týždenníka Slovenka. Aktívne sa zúčastnila Slovenského národného povstania a zastávala viacero kultúrno-spoločenských funkcií v ženskom hnutí. Písala fejtóny, cestopisné reportáže, črty, ale aj poviedky, novely a romány. Počas svojho života vydala viac ako jednu desiatku kníh. Podľa Vladimíra Mináča, si čitateľov medzi iným získala jej kniha cestopisných reportáží Pri brehoch Atlantiku, tiež poviedkové tituly Blato na ceste a Kvet v ohni, ale aj jej posledné dve diela - Putovanie za nežnosťou či Súcit. V svojom diele čerpala zo stretnutí s ľuďmi, z dobrej a úprimnej ľudskej duše. Jej knihy sú sondami do rôznych prostredí a oblastí ľudského života v minulosti i súčasnosti, sú to príbehy zo života žien, o ich emancipácii či medziľudských vzťahoch. Libuša Mináčová preložila román George Sandovej Diablov močiar. Herec Barnard Hughes, ktorý získal cenu Tony za stvárnenie držgroša v hlavnej úlohe hry Da Hugha Leonarda, zomrel vo veku 90 rokov po krátkej chorobe. Ako uviedol jeho hovorca Chris Boneau, herec zomrel v utorok v newyorskej presbyteriánskej nemocnici. Hughes spolu s manželkou Helen Stenborg patril k newyorským divadelným veteránom. Herec na Broadwayi debutoval v hre Herself Mrs. Patrick Crowley v roku 1935, no až o 43 rokov neskôr sa mu vďaka hre Da dostalo najvyššej divadelnej pocty - ceny Tony. V roku 1988 sa po boku Martina Sheena objavil i vo filmovej verzii tejto úspešnej hry. Medzi Hughesove ďalšie divadelné hry patrili i A Majority of One (1959), Advise and Consent (1960), Nobody Loves an Albatross (1963), Hamlet (1964), How Now, Dow Jones (1967), Abelard and Heloise (1971), The Good Doctor (1973), All Over Town (1974), Angels Fall (1983) a Prelude to a Kiss (1990). Okrem toho sa predstavil i vo filmoch ako Polnočný kovboj, Doktor Hollywood, Správna dvojka II, Nemocnica, Sestra v akcii 2: Opäť v habite či Najlepší priatelia.

Pohoda, klídek, tabáček

Pohoda, klídek, tabáček
bleskovky.sk

Aj bývalý riaditeľ Slovenskej televízie Richard Rybníček vystúpi na najnavštevovanejšom hudobnom festivale na Slovensku - Bažant Pohode, ktorý sa začne v piatok. Na trenčianskom letisku "opráši" Rybníček bubenícke paličky ako niekdajší člen kultovej undergroundovej kapely Bez ladu a skladu. Na pódiu si s ním v sobotu o 20.00 h zahrá a zaspieva aj organizátor festivalu Michal Kaščák. Ten totiž v skupine pôsobil ako spevák. Podobné vystúpenie už bývalí muzikantskí kolegovia predviedli v roku 2003. Tentoraz bude o niečo výnimočnejšie. Pokrstia na ňom totiž nové DVD legendárnej skupiny, na ktorom sa objavia rozhovory s členmi formácie, ukážky z koncertov, videoklipy, či prierez celou tvorbou. Dnes už neexistujúcu kapelu Bez ladu a skladu, ktorej vystúpenia boli počas komunizmu často zakazované, založil Richard Rybníček ako 15-ročný s dvoma kamarátmi v roku 1985. Spevákom skupiny sa ako 13-ročný stal Michal Kaščák, ktorý po rozpade kapely v roku 1997 založil momentálne najväčšie hudobné open-air podujatie - Pohodu.

EBU NEWS

EBU NEWS
V Portugalskom Cascaise sa minulý týždeň uskutočnilo Valné zhromaždenie Európskej vysielacej únie (European Broadcasting Union, EBU) Zo Slovenska sa ho zúčastnila generálna riaditeľka Slovenského rozhlasu Miloslava Zemková . Valné zhromaždenie zvolilo nového prezidenta a predsedníctvo Európskej vysielacej únie. Novým prezidentom je Fritz Pleitgen. Bol generálnym riaditeľom WDR / Westdeutscher Rundfunk / Pracoval ako novinár . V roku 1963 nastúpil do WDR ako reportér, neskôr bol korešpondentom v Moskve, šéfom štúdia ARD vo východnom Berlíne, šéfom štúdia ARD vo Washingtone D.C. Od roku 1982 šéfoval štúdiám ARD a od roku 1987 štúdiám ARD v New Yorku. V roku 1988 sa stal editor-in-chiefom WDR Television a šéfom publicistiky. Fritz Pleitgen stále pracuje pre WDR a ARD ako reportér alebo komentátor. Bol viceprezidentom EBU od roku 2002. Za viceprezidentov boli zvolení :Boris Bergant (RTVSLO -Slovinsko) ,Richard Sambrook (BBC - Veľká Británia), Patrick de Carolis (France TV - Francúzsko) ,John G. Bernarder (NRK -Nórsko)

....also sprach Materazzi 2

....also sprach Materazzi 2 Trash Talking

"Tak si treba, ty vyjebaný buzerant! Zaslúžite si to všetci, vyjebaní muzulmani, teroristi špinaví!"

Zdroj: anglický denník Guardian

11. 7. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Egyptský parlament schválil v pondelok nový tlačový zákon upravený po intervencii prezidenta Husního Mubaraka za zrušenie článku o väzenských trestoch pre novinárov, ktorí zverejnia hanlivé korupčné obvinenia. Predseda parlamentu Fáthi Surur ocenil Mubarakov krok ako "víťazstvo demokracie", podľa Ibrahima Mansúra z únie novinárov však nový zákon nie je dostatočný. Zákon, ktorý ponecháva väzenské tresty na úvahe sudcu a teda ich neruší celkove, nie je splnením Mubarakovho sľubu z minuloročnej predvolebnej kampane úplne anulovať tresty väznenia novinárov. "Dodatky k zákonu nie sú dostatočné. Zákon sa musí týkať všetkých väzenských trestov," povedal Mansúr pre agentúru AFP. Nový zákon určuje trest v podobe pokuty vo výške až 40 tisíc egyptských libier (okolo 7 tisíc dolárov) novinárom usvedčeným z ohovárania v prípadoch korupcie. Viacerí novinári sa od začiatku roka ocitli pred súdom za články obviňujúce z korupcie. Koncom júna dostal vedúci redakcie týždenníka Al-Dustúr a novinár dvanásť mesiacov väzenia za útok na prezidenta v tlači. Podľa Mansúra môžu byť novinári útočiaci na prezidenta odsúdení na väzenský trest aj podľa nového zákona. "Zákon určuje také pokuty, ktoré sú absolútne nereálne vzhľadom na priemerné platy novinárov," uviedol a upozornil, že vysoké pokuty môžu viesť k zrušeniu novín, najmä opozičných denníkov, ktoré ich nebudú schopné zaplatiť.

Americký showman William Henry Cosby Jr., známy ako Bill Cosby sa narodil 12. júla 1937 vo Filadelfii ako najstaršie zo štyroch detí. Rodák z amerického štátu Pennsylvánia prežil časť svojej mladosti v armáde ako stewart. Po ukončení druhého ročníka na strednej škole totiž mladý Cosby vstúpil do služieb armádnej flotily. Strednú školu si dokončil formou korešpondencie, ktorá je možná iba vo výnimočných prípadoch. Neskôr získal športové štipendium na Temple University. Na štúdium si privyrábal ako barman, kde často vtipkoval so zákazníkmi. Jeho talent sa teda prejavil už za barovým pultom. Je o ňom známe, že ako dieťa ho veľmi ovplyvnili známi komici Jack Benny, George Burns, Gracie Allen, Jimmy Durante a Fred Allen. Veľkého Billa Cosbyho objavil legendárny skaut nových talentov Carl Reiner. V dvadsiatich rokoch sa začal objavovať v známych varieté ako napríklad Show Eda Sullivana. Veľký zlom v jeho kariére nastal v roku 1965, kedy hral v dobrodružnom filme I Spy. Za svoju postavu Alexandra Scotta vtedy získal ako prvý černoch v histórii cenu Emmy. Od roku 1969 sa objavoval vo vlastnej Show Billa Cosbyho. Táto prvá séria sa vysielala iba dva roky a Cosby v nej vystupoval v úlohe učiteľa. Neskôr sa v roku 1972 podieľal na vzniku animovaného komediálneho seriálu Fat Albert and The Cosby Kids. Príbeh bol vystavaný na jeho zážitkoch s kamarátmi zo strednej školy. Rodinný seriál mala humoristický, ale aj vzdelávací charakter. Cosby sa však neupol iba na herectvo, ale popri budovaní kariéry aj študoval. Výsledkom bolo, že mu na University of Massachusetts udelili doktorát. V 70-tych rokoch sa objavil vo filme Uptown Saturday Night so Sidney Poitierom, ale hral aj v Let's Do It Again a v snímke A Piece of the Action, kde sa zviditeľnil opäť po boku famózneho Poitiera. Okrem toho prijal aj úlohy vo filmoch Mother, Jugs & Speed a Apartmány v Kalifornii. Obľúbený herec zažiaril aj vo varietnej show s názvom Cos. Keď v roku 1984 skončila show Fat Albert and The Cosby Kids, sa Cosby pustil do svojho najveľkolepejšieho projektu - novej Show Billa Cosbyho. Seriál mal pôvodne vyobrazovať život rodiny zo strednej, prípadne najnižšej vrstvy, no nakoniec dali producenti prednosť rodine s bielym golierom. V rokoch 1985 až 1987 lámal seriál všetky rekordy sledovanosti a Cosby sa stal televíznou modlou 80-tych rokov. Jeho príbeh o rodine gynekológa a právničky vyobrazoval život vzdelaných černochov v USA v 80-tych rokoch. Práve túto formu si Cosby zvolil pretože nebol spokojný s vyobrazovaním menšín a hlavne Afroameričanov v televízii. Tento jav bol typický pre 50-te, 60-te aj 70-te roky, a Cosby vedel, že povedomie Američanov sa dá prijateľnejšie a nenásilne zmeniť iba touto cestou. Výsledkom bolo, že v roku 1987 vyprodukoval seriál A Different World. Jeho príbeh sa odohrával na černošskej vysokej škole aké existujú dodnes. Cosbyho zatlačil do úzadia televíznej pozornosti až animovaný seriál Simpsonovci z roku 1989. Show Billa Cosbyho definitívne skončila v roku 1992. Vie sa, že ho celý čas natáčali v New Yorku, pretože Cosby neznášal Hollywood. Množstvo z prvkov, scénok a rozhovorov v show pochádzalo z Cosbyho vlastnej rodiny. Jeho filmová manželka Clair Huxtable mala stredné meno Hanks, čo je dievčenské priezvisko Cosbyho manželky Camille. V seriáli, presne tak, ako v jeho reálnom živote, mala aj rodina Huxtablovcov štyri dcéry a syna. Počas 80-tych rokov hral komik nielen vo vlastnej show, ale aj vo viacerých filmoch. Objavil sa v muzikálovej komédii Lou Rawls Parade of Stars, televíznom muzikáli Motown Returns to the Apollo, dokumentárnej snímke In Remembrance of Martin a v roku 1987 aj vo filme Leonard Part 6. Práve posledný z nich je medzi kritikmi považovaný za jednu z najväčších filmových katastrof. Nové desaťročie odštartoval Cosby filmom Otec je duch v roku 1990. O štyri roky už televízia vysielala jeho show The Cosby Mysteries. V roku 1996 sa na pľaci stretol s Robinom Williamsom pri natáčaní snímky Jack, ktorý vznikol v réžii Francisa Forda Coppolu. V tom istom roku vytvoril aj show s príznačným názvom Cosby. Hviezdou seriálu bola popri Billovi aj Phylicia Rashad, ktorá v Show Billa Cosbyho stvárnila jeho manželku Clair. Neskôr Cosby produkoval filmy ako Little Bill a Ten najlepší. Najväčšou ranou v živote úspešného komika bolo, keď v roku 1997 neznámy páchateľ zavraždil jeho syna Ennisa, ktorý na rýchlostnej komunikácii opravoval odstavené pokazené auto. S manželkou Camille O. Cosby sú spolu od roku 1964 a majú ešte štyri dcéry - Eriku, Erin, Ensu, Evin. Ich mená sa začínajú na písmeno E ako "excellence", teda znamenitosť, dokonalosť. Cosbyho manželke koluje v žilách krv Nancy Hanks, matky prezidenta Abrahama Lincolna, a je tiež príbuznou herca Toma Hanksa. Po úspechoch na televíznom plátne sa Bill Cosby zmocnil pera a začal písať. Je autorom knihy Fatherhood, ktorá sa na 54 týždňov stala najlepšie predávaným bestsellerom. Okrem toho naspieval 21 albumov za ktoré získal osem Gold Records a päť cien Grammy. V roku 1994 ho uviedli do siene slávy.

Priamy prenos z nedeľného finále majstrovstiev sveta vo futbale z Berlína, v ktorom sa stretli Taliansko s Francúzskom, zaznamenal v USA výrazný divácky úspech. Podľa odhadov tento zápas sledovalo približne 17 miliónov ľudí. Futbalové finále dokonca zaznamenalo o 4 milióny viac divákov ako vyvrcholenie zámorskej basketbalovej profiligy minulý mesiac. Najviac divákov videlo posledný duel na turnaji na stanici ABC (celkovo 11,9 milióna), ostatní ho sledovali na menších staniciach, ktoré vysielajú v španielčine. Toto číslo predstavuje 150-percentný nárast oproti MS 2002 a 30-percentný oproti MS 1998. V krajine, v ktorej sa futbal stále považuje za menšinový šport, je takáto vysoká sledovanosť jedného zápasu výrazným úspechom. Najsledovanejším športovým podujatím v USA je už dlhé desaťročia finále ligy amerického futbalu, tzv. Super Bowl. Posledný prilákal vo februári tohto roku k obrazovkám až 90 miliónov ľudí. Americký herec a režisér Clint Eastwood sa stane držiteľom najprestížnejšieho ocenenia British Academy of Film and Television Arts/Los Angeles (BAFTA/LA) Stanley Kubrick Britannia Award za výnimočný prínos do filmu. Cenu mu odovzdajú počas 15. ročníka Britannia Awards, ktorý by sa mal konať 2. novembra. "Clint Eastwood je bezpochyby ikona s obrovskou kreativitou pred aj za kamerou," povedal prezident BAFTA Peter Morris. "Sme veľmi radi, že mu môžeme vzdať česť týmto najprestížnejším filmovým ocenením," dodal. Eastwood režíroval viac ako 25 filmov, vrátane filmu Million Dolar Baby, za ktorý dostal Oskara za najlepší film a najlepšiu réžiu. Svoju hereckú kariéru začal v polovici 50-tych rokov. Hral vo filmoch Madisonské mosty, Krvná pomsta či Absolútna moc, ktoré zároveň režíroval. Za filmy Nezmieriteľní a Million Dolar Baby bol nominovaný na Oskara za najlepší herecký výkon. Medzi držiteľov ceny BAFTA/LA patria aj herci Tom Cruise, Tom Hanks, Michael Caine a režisér Martin Scorsese.

Komičke Joan Rivers sa pravdepodobne počas 58. ročníka osláv pred odovzdávaním cien Emmy v Los Angeles podarí urobiť tisíci rozhovor na červenom koberci. Na podujatí, ktoré sa začne 27. augusta začne Rivers s 981 interview. Podľa riaditeľa televízneho kanála TV Guide Ryana O'Haru, však s dosiahnutím hranice problémy mať nebude, pretože svoju účasť už potvrdilo množstvo hviezd. Rivers dúfa, že posledný človek

Divná situace, něco se podělalo

Divná situace, něco se podělalo

Denník SME vo svojom včerajšom vydaní uverejnil materiál, v ktorom sa uvádza, že som neprišiel do nedeľňajšej relácie STV O 5 minút 12, a to v kontexte, ktorý evokuje, že som bol do relácie pozvaný a že som nebodaj účasť prisľúbil a napokon sa do televízneho štúdia nedostavil. Nechcem sa bližšie vyjadrovať ku korektnosti materiálu a hlavne vyjadreniam, ktoré odzneli vo verejnoprávnej televízii, chcel by som však zdôrazniť, že nikto z STV nekontaktoval ani mňa, ani iných kompetentných ľudí z tlačového oddelenia MS SR, osobne, telefonicky, ani písomne - jednoducho ma nik do STV nepozval.Ako minister spravodlivosti si plne uvedomujem, aké potrebné je komunikovať s verejnosťou, vysvetľovať a obhajovať zámery a postoje vedenia rezortu pred verejnosťou. Osobne sa rád zúčastním na akejkoľvek odbornej diskusii v elektronickom či printovom médiu, pokiaľ bude spĺňať určité kritériá. Určite nemám záujem o politické debaty - jednoducho som sudca (hoci momentálne vo vysokej funkcii v štátnej administratíve) a nie politik. Predovšetkým však, musím byť na takúto debatu v dostatočnom časovom predstihu pozvaný. Iste uznáte, že je to logická podmienka.

Bratislava, 11. júla 2006. JUDr. Štefan Harabin, podpredseda vlády pre legislatívu a minister spravodlivosti SR

Hledá se řídící

Hledá se řídící

Rada STV schválila vyhlásenie termínu a podmienok voľby nového generálneho riaditeľa televízie. Ako pre médiá povedal predseda rady Miroslav Kollár, rozhodla tak vzhľadom na to, že Richard Rybníček sa v pondelok oficiálne vzdal svojej funkcie generálneho riaditeľa STV. Záujemcovia o post šéfa verejnoprávnej televízie sa môžu hlásiť do 14. septembra. Podrobné podmienky zverejní Rada STV na internetovej stránke televízie www.stv.sk v stredu a tento týždeň aj v celoštátnych denníkoch Sme a Pravda, opakovane tiež vo vysielaní STV. Kollár predpokladá, že rada by mohla začať voľbu začiatkom októbra.

Rada zároveň upravila svoj Rokovací poriadok; doplnila ho o dva body- 1. Člen rady, ktorý kandiduje na funkciu generálneho riaditeľa STV je povinný vopred oboznámiť radu s touto skotočnosťou. 2. Člen rady, ktorý kandiduje na funkciu generálneho riaditeľa STV je vylúčený zo zasadnutí , na ktorých sa rokuje o voĺbe generálneho riditeľa a nie sú mu k dispozícii materiály a projekty ostatných kandidátov.

VÝZVA NA PRIHLÁSENIE KANDIDÁTOV NA FUNKCIU GENERÁLNEHO RIADITEĽA SLOVENSKEJ TELEVÍZIE S URČENÍM TERMÍNU NA PRIHLÁSENIE KANDIDÁTOV

Rada Slovenskej televízie v súlade s § 19 ods. 6 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii určuje termín na prihlásenie kandidátov/kandidátiek na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie (ďalej len „kandidát/kandidátka“) na deň 14. september 2006.

Vzhľadom na zverejnený termín na prihlásenie kandidátov/kandidátiek Rada Slovenskej televízie v súlade s Čl. 13 bod 3 Rokovacieho poriadku Rady STV týmto zverejňuje výzvu na prihlásenie kandidátov/kandidátiek na funkciu Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie v tomto znení:

Uchádzať sa o funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie môže osoba spĺňajúca podmienky § 18 ods. 2, § 18 ods. 3, § 10 ods. 3 až 5 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii a podmienky určené Radou Slovenskej televízie v tejto výzve.

Obsahom prihlášky kandidáta/kandidátky na funkciu Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie je vyhlásenie kandidáta/kandidátky o kandidatúre na Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie, ktoré obsahuje:

a) titul, meno a priezvisko, príp. rodné priezvisko kandidáta/kandidátky;

b) dátum narodenia kandidáta/kandidátky;

c) adresu trvalého pobytu kandidáta/kandidátky;

d) adresu pre doručovanie písomností kandidáta/kandidátky, ak je odlišná

od adresy trvalého pobytu kandidáta/kandidátky;

e) dátum a vlastnoručný podpis kandidáta/kandidátky.

Prílohami prihlášky kandidáta/kandidátky na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie sú:

a) vyhlásenie kandidáta/kandidátky o splnení podmienky podľa § 18 ods. 2 druhá veta zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii;

b) čestné vyhlásenie kandidáta o spôsobilosti kandidáta/kandidátky na právne úkony v plnom rozsahu;

c) štruktúrovaný životopis kandidáta/kandidátky;

d) originál (odpis) alebo notársky osvedčená kópia dokladu preukazujúceho ukončenie vysokoškolského vzdelania najmenej II. stupňa;

e) čestné vyhlásenie kandidáta/kandidátky o splnení podmienky najmenej trojročnej odbornej praxe v oblasti riadenia s označením subjektov, kde kandidát/kandidátka túto prax vykonával/a;

f) výpis z registra trestov Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky kandidáta/kandidátky, ku dňu zverejneného termínu na prihlásenie kandidátov nie staršieho ako 3 mesiace;

g) čestné vyhlásenie kandidáta/kandidátky o splnení podmienok podľa § 10 ods. 3 až 5 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii alebo čestné vyhlásenie kandidáta/kandidátky so záväzkom splniť tieto podmienky v prípade zvolenia do funkcie generálneho riaditeľa Slovenskej televízii bez zbytočného odkladu po zvolení do funkcie a túto skutočnosť Rade Slovenskej televízie preukázať;

h) projekt riadenia a rozvoja Slovenskej televízie v nastávajúcom funkčnom období, predložený v jednom vyhotovení v tlačenej podobe vo formáte A4 v rozsahu najmenej 10 strán a najviac 50 strán (do tohto rozsahu sa nepočítajú prílohy).

Vzor prihlášky kandidáta/kandidátky a príloh prihlášky kandidáta/kandidátky uvedených v bode 3 písm. a), b) e) a g) tejto výzvy bude zverejnený na internetovej stránke Slovenskej televízie www.stv.sk.

Úplnú prihlášku kandidáta/kandidátky so všetkými prílohami uvedenými v bode 3 možno podať osobne do podateľne Slovenskej televízie najneskôr v deň 14. septembra 2006, BTP: Mlynská dolina, Bratislava, alebo ju najneskôr v deň 14. septembra preukázateľne zaslať poštovou zásielkou na adresu Slovenská televízia, Sekretariát Rady Slovenskej televízie, Mlynská Dolina, 845 45 Bratislava, v zalepenej obálke s viditeľne označeným nápisom „Voľba Generálneho riaditeľa STV – NEOTVÁRAŤ“.

V prípade osobného doručenia prihlášky s prílohami rozhoduje dátum podacej pečiatky podateľne Slovenskej televízie, v prípade doručenia poštovou zásielkou rozhoduje dátum poštovej podacej pečiatky. Na prihlášky odoslané a podané po určenom termíne sa neprihliada.

Prihlášku s prílohami nemožno podať inak než v tlačenej podobe ani iným spôsobom než uvedeným v bode 5.

Odo dňa OFICIÁLNEHO zverejnenia tejto výzvy budú na internetovej stránke Slovenskej televízie k dispozícii nasledovné dokumenty:

a) Štatút Slovenskej televízie zo dňa 12. 10. 2004;

b) Rokovací poriadok Rady Slovenskej televízie zo dňa 14. 3. 2006;

c) Organizačný poriadok Slovenskej televízie účinný od 1. 1. 2005;

d) Programový koncept vysielania Slovenskej televízie na rok 2006;

e) Rozpočet Slovenskej televízie na rok 2006;

f) Výročná správa o činnosti Slovenskej televízie za rok 2003,2004,2005 s náležitosťami podľa § 20 ods. 12 zákona č. 16/2004 z. z. o Slovenskej televízii;

g) Programová stratégia Slovenskej televízie 2005 – 2007.

h ) Správa o čiinosti a hospodárení za I. štvrťrok 2006, ktorá bude zverejnená do 15 dní od uverejnenia výzvy

Voľby Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie sa môže zúčastniť kandidát/kandidátka, ktorý/á v termíne na prihlásenie kandidátov predložil/a úplnú prihlášku so všetkými prílohami v tlačenej podobe, spĺňa podmienky podľa § 18 ods. 2 a 3 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii a podmienky tejto výzvy.

Bližšie podrobnosti o postupe voľby generálneho riaditeľa Slovenskej televízie z kandidátov/kandidátiek uchádzajúcich sa o funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie upravuje Rokovací poriadok rady Slovenskej televízie.