11. 7. 2006

Hledá se řídící

Hledá se řídící

Rada STV schválila vyhlásenie termínu a podmienok voľby nového generálneho riaditeľa televízie. Ako pre médiá povedal predseda rady Miroslav Kollár, rozhodla tak vzhľadom na to, že Richard Rybníček sa v pondelok oficiálne vzdal svojej funkcie generálneho riaditeľa STV. Záujemcovia o post šéfa verejnoprávnej televízie sa môžu hlásiť do 14. septembra. Podrobné podmienky zverejní Rada STV na internetovej stránke televízie www.stv.sk v stredu a tento týždeň aj v celoštátnych denníkoch Sme a Pravda, opakovane tiež vo vysielaní STV. Kollár predpokladá, že rada by mohla začať voľbu začiatkom októbra.

Rada zároveň upravila svoj Rokovací poriadok; doplnila ho o dva body- 1. Člen rady, ktorý kandiduje na funkciu generálneho riaditeľa STV je povinný vopred oboznámiť radu s touto skotočnosťou. 2. Člen rady, ktorý kandiduje na funkciu generálneho riaditeľa STV je vylúčený zo zasadnutí , na ktorých sa rokuje o voĺbe generálneho riditeľa a nie sú mu k dispozícii materiály a projekty ostatných kandidátov.

VÝZVA NA PRIHLÁSENIE KANDIDÁTOV NA FUNKCIU GENERÁLNEHO RIADITEĽA SLOVENSKEJ TELEVÍZIE S URČENÍM TERMÍNU NA PRIHLÁSENIE KANDIDÁTOV

Rada Slovenskej televízie v súlade s § 19 ods. 6 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii určuje termín na prihlásenie kandidátov/kandidátiek na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie (ďalej len „kandidát/kandidátka“) na deň 14. september 2006.

Vzhľadom na zverejnený termín na prihlásenie kandidátov/kandidátiek Rada Slovenskej televízie v súlade s Čl. 13 bod 3 Rokovacieho poriadku Rady STV týmto zverejňuje výzvu na prihlásenie kandidátov/kandidátiek na funkciu Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie v tomto znení:

Uchádzať sa o funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie môže osoba spĺňajúca podmienky § 18 ods. 2, § 18 ods. 3, § 10 ods. 3 až 5 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii a podmienky určené Radou Slovenskej televízie v tejto výzve.

Obsahom prihlášky kandidáta/kandidátky na funkciu Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie je vyhlásenie kandidáta/kandidátky o kandidatúre na Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie, ktoré obsahuje:

a) titul, meno a priezvisko, príp. rodné priezvisko kandidáta/kandidátky;

b) dátum narodenia kandidáta/kandidátky;

c) adresu trvalého pobytu kandidáta/kandidátky;

d) adresu pre doručovanie písomností kandidáta/kandidátky, ak je odlišná

od adresy trvalého pobytu kandidáta/kandidátky;

e) dátum a vlastnoručný podpis kandidáta/kandidátky.

Prílohami prihlášky kandidáta/kandidátky na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie sú:

a) vyhlásenie kandidáta/kandidátky o splnení podmienky podľa § 18 ods. 2 druhá veta zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii;

b) čestné vyhlásenie kandidáta o spôsobilosti kandidáta/kandidátky na právne úkony v plnom rozsahu;

c) štruktúrovaný životopis kandidáta/kandidátky;

d) originál (odpis) alebo notársky osvedčená kópia dokladu preukazujúceho ukončenie vysokoškolského vzdelania najmenej II. stupňa;

e) čestné vyhlásenie kandidáta/kandidátky o splnení podmienky najmenej trojročnej odbornej praxe v oblasti riadenia s označením subjektov, kde kandidát/kandidátka túto prax vykonával/a;

f) výpis z registra trestov Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky kandidáta/kandidátky, ku dňu zverejneného termínu na prihlásenie kandidátov nie staršieho ako 3 mesiace;

g) čestné vyhlásenie kandidáta/kandidátky o splnení podmienok podľa § 10 ods. 3 až 5 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii alebo čestné vyhlásenie kandidáta/kandidátky so záväzkom splniť tieto podmienky v prípade zvolenia do funkcie generálneho riaditeľa Slovenskej televízii bez zbytočného odkladu po zvolení do funkcie a túto skutočnosť Rade Slovenskej televízie preukázať;

h) projekt riadenia a rozvoja Slovenskej televízie v nastávajúcom funkčnom období, predložený v jednom vyhotovení v tlačenej podobe vo formáte A4 v rozsahu najmenej 10 strán a najviac 50 strán (do tohto rozsahu sa nepočítajú prílohy).

Vzor prihlášky kandidáta/kandidátky a príloh prihlášky kandidáta/kandidátky uvedených v bode 3 písm. a), b) e) a g) tejto výzvy bude zverejnený na internetovej stránke Slovenskej televízie www.stv.sk.

Úplnú prihlášku kandidáta/kandidátky so všetkými prílohami uvedenými v bode 3 možno podať osobne do podateľne Slovenskej televízie najneskôr v deň 14. septembra 2006, BTP: Mlynská dolina, Bratislava, alebo ju najneskôr v deň 14. septembra preukázateľne zaslať poštovou zásielkou na adresu Slovenská televízia, Sekretariát Rady Slovenskej televízie, Mlynská Dolina, 845 45 Bratislava, v zalepenej obálke s viditeľne označeným nápisom „Voľba Generálneho riaditeľa STV – NEOTVÁRAŤ“.

V prípade osobného doručenia prihlášky s prílohami rozhoduje dátum podacej pečiatky podateľne Slovenskej televízie, v prípade doručenia poštovou zásielkou rozhoduje dátum poštovej podacej pečiatky. Na prihlášky odoslané a podané po určenom termíne sa neprihliada.

Prihlášku s prílohami nemožno podať inak než v tlačenej podobe ani iným spôsobom než uvedeným v bode 5.

Odo dňa OFICIÁLNEHO zverejnenia tejto výzvy budú na internetovej stránke Slovenskej televízie k dispozícii nasledovné dokumenty:

a) Štatút Slovenskej televízie zo dňa 12. 10. 2004;

b) Rokovací poriadok Rady Slovenskej televízie zo dňa 14. 3. 2006;

c) Organizačný poriadok Slovenskej televízie účinný od 1. 1. 2005;

d) Programový koncept vysielania Slovenskej televízie na rok 2006;

e) Rozpočet Slovenskej televízie na rok 2006;

f) Výročná správa o činnosti Slovenskej televízie za rok 2003,2004,2005 s náležitosťami podľa § 20 ods. 12 zákona č. 16/2004 z. z. o Slovenskej televízii;

g) Programová stratégia Slovenskej televízie 2005 – 2007.

h ) Správa o čiinosti a hospodárení za I. štvrťrok 2006, ktorá bude zverejnená do 15 dní od uverejnenia výzvy

Voľby Generálneho riaditeľa Slovenskej televízie sa môže zúčastniť kandidát/kandidátka, ktorý/á v termíne na prihlásenie kandidátov predložil/a úplnú prihlášku so všetkými prílohami v tlačenej podobe, spĺňa podmienky podľa § 18 ods. 2 a 3 zákona č. 16/2004 Z. z. o Slovenskej televízii a podmienky tejto výzvy.

Bližšie podrobnosti o postupe voľby generálneho riaditeľa Slovenskej televízie z kandidátov/kandidátiek uchádzajúcich sa o funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie upravuje Rokovací poriadok rady Slovenskej televízie.