17. 1. 2009

STV a Konto nádeje

STV a Konto nádeje
Za minulý rok sa na Konto nádeje vyzbieralo takmer 96-tisíc eur, z toho v priebehu decembra takmer 63,5-tisíca eur. Táto Vianočná zbierka trvala od 4. do 31. decembra. Peniaze pomáhajú zlepšiť život telesne a zdravotne postihnutým deťom, ktoré to najviac potrebujú. Informácie o Konte nádeje a príspevkoch sú na stránke http://www.stv.sk/stv/konto-nadeje/co-je-konto-nadeje-/. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka STV Katarína Nosková. Darcovia prispievali viacerými spôsobmi. Prostredníctvom SMS zbierky, ktorú zriadili spolu s dvomi mobilnými operátormi, alebo poslaním peňazí na účet Konta nádeje. Zbierka vyvrcholila slávnostným vianočným galaprogramom na Štedrý deň, kedy prišli ľudia do štúdií STV v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach osobne prispieť na Konto nádeje. V priestoroch STV predávali tváre televízie medovníčky, z ktorých výťažok putoval na účet Konta nádeje. Súčasťou tohto programu bolo aj odovzdanie vecných darov rodinám postihnutých detí. Slávnostný galaprogram moderovali Paťa Jariabková a Iveta Malachovská. V programe vystúpili bez nároku na honorár viaceré osobnosti spoločenského a kultúrneho života.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

VÝROKY ROKA alebo 70 422 vedier špiny

VÝROKY ROKA alebo 70 422 vedier špiny
„Jáj, ozaj! Palubný lístok som nemal.“
Ján Počiatek
„HZDS nikdy nezasahovalo do tendrov na ministerstvách.“
Milan Urbáni
"Servet Cetin vyzerá naozaj ... nepríjemne. Večer za šera by mu človek aj peňaženku odovzdal. "
Komentátor STV
"Voľný Ruud van Nistelrooy ide na bránu, ako sa hovorí, zadrbal to."
Komentátor Sport 1
"Udalosť, ktorej prikladám význam a ktorá ovplyvnila v širokom meradle mediálnu sféru, je grafická inovácia Slovenky - lídra vydavateľského domu Star Production."
Mária Reháková
" Ataky niektorých médií ukazujú pre koho pracujú. Okrem verejnoprávnej televízie a možno rozhlasu sú v rukách neviem koho, ale určite nie ľudí, ktorí sú naklonení k SR a slovenskému národu."Pre nich je nepriateľ tohto štátu väčší priateľ, ako bežný Slovák na ulici, alebo hociktorý politik. Radšej budú podporovať názory grónskych Eskimákov, alebo černochov niekde z Konga, ako slovenského politika, ktorého by najradšej utopili v lyžičke vody. Nech sa snažia, nech kydajú, nech pľuvajú. Ja už ani nečítam tú špinu, ktorá sa valí zo všetkých strán. Vôbec ma nevzrušujú klamstvá, dezinformácie, ktoré sa tam objavujú. Keď si myslia, že oni budú robiť politiku, ja si to nemyslím."
Ján Slota
"Ach, vy hlúpučká sliepočka. "
Ján Slota redaktorke SME
"Samozrejme, že vám na žiadne otázky odpovedať nebudem." Robert Fico
"Určite by sme všetci chceli byť tak dobre opálení, ako sú Naomi Campbellová a Barack Obama." Silvio Berlusconi
" Zrejme došlo pri odosielaní zápisu k nejakej technickej chybe alebo inej chybe, ktorú si neviem vysvetliť. Buďto sa neuložili zmeny, ktoré som urobil v zápise v zmysle pripomienok overovateľa, alebo k mailu pripojilo pôvodnú neskrátenú verziu zápisu, ktorá sa dostala na web."
Bohumír Bobocký
„Momentálne je akcia na lacné spacáky, takže pravdepodobne sa vypredajú. Nemyslím si, že v demokratickom štáte je to správne."
Marián Kočner o proteste aktivistov z iniciatívy Skládka nepatrí do mesta
„Niekomu asi prekáža, že som v STV každý deň a že funkciu predsedu vykonávam nie popri zamestnaní, ale na plný úväzok."
Bohumír Bobocký
"Ľudia, ktorí vstúpili do druhého piliera, môžete kľudne napísať, že prišli o celé úspory“.
Dušan Muňko
"Ide o to, že Bathory nie je dobrý film. A akadémia ho práve preto nevybrala. Ak sa s tým niekto nevie vyrovnať, tak to je jeho problém. Pretože ak chcú voľne súťažiť v kategórii hraných filmov, musia akceptovať, že nie sú dosť dobrí. Predstavte si, že by Slovensko reprezentovala v zahraničí Bathory. Čo by si o vás asi pomysleli? Že ste partia magorov, ktorí nakrúcajú televízne filmy za "tristo“ miliónov korún...? "
Petr Zelenka
"Čo môžete očakávať od človeka, ktorý sa ukrýva za meno všeobecne známeho teroristu a ktorý v záhlaví svojho blogu priznáva, že je to „Úplne závislá a neobjektívna stránka o médiách, hlavne o Slovenskej televízii?"
Bohumír Bobocký
" V zmysle zákona o STV člen rady má nárok na úhradu výdavkov spojených s výkonom tejto funkcie podľa osobitného predpisu. Niektorí zamestnanci televízie na rôznych stupňoch riadenia majú k dispozícii služobné vozidlá a STV im platí aj pohonné hmoty.“ Bohumír Bobocký o preplatení 250 000 Sk na cestovnom za rok 2007
,,Som však šokovaný, prečo vytiahli práve moje meno.“ Kamil Šrámek
,,Nemôžem dokazovať niečo, čo sa nestalo. Títo páni asi nepoznajú prezumpciu neviny.“ Bohumír Bobocký
" Finančné trhy sa stabilizujú, vaše úspory nie sú ohrozené, to iba slovenská vláda stráca rozum. "
Július Brocka
" Pravde sa ani nie je čo čudovať, pretože Pravda je, samozrejme, kapitálovo ovládaná maďarským kapitálom, takže musia proste rozprávať už len po maďarsky, môžu začať písať, len to by sme asi my Slováci ťažko rozumeli, ináč je to vlastne maďarský denník. "
Ján Slota
„Tento názor sa objavil v tom slovenskom denníku, ktorý je nielen ostro protivládny, ale aj protinárodný a protiľudový.“
Robert Fico
"Po týždni je trošku predčasné hodnotiť, ako to bolo celé myslené a prečo došlo k zmene. Boli sme trošku prekvapení neochotou prísť o kúsok spravodajstva, ktoré si divák má možnosť nájsť v iných časoch."
Petra Kolevská
„Prečo by Diana mala byť odfotená kvôli nejakému kokotovi ? To si ju on odfotil, mohol si ju nechať pre seba, aby mohol onanovať! „Čo si to on dovolil ju takto odfotiť? Čo je kokot ?! Rozumiete mi, do piče? Čo ste jej chceli zavolať, či sú to jej cecky? Alebo si cecky požičala od Belohorcovej?!“
Juraj Mokrý
"Gaulieder sám požiadal políciu, aby ho odpočúvala. Akurát to potom zabudol odhlásiť.“
Vladimír Mečiar
„Napríklad ten pán stade, tam zozadu, z TA 3, ten plešatý, to je veľmi skutočne nechutný človek, ktorý vytvára dojem, ako keby koalícia bola to najväčšie zlo, ktoré zostúpilo z nebies a všetko, čo robí, tak robí ako keby bol skutočne právoplatným členom SDKÚ, aj keď nie je, samozrejme. Vieme veľmi dobre, za koľko sa platí článok na objednávku. Niektorí mladí redaktori za 50.000 napíšu aj, neviem čo. "
Ján Slota
"Ak by sme mali všetkému veriť, tak medzi majiteľmi slovenských médií sú skoro samí eštebáci. Napríklad vo vedení týždenníka Plus 7 dní. Našli by ste tam pekných fešákov."
Robert Fico
"Váš vedúci spravodajstva pán Šmihula podľa všetkého zakázal uverejňovať informácie o tomto pohybe a rozhovoroch na Slovensku. Čiže ak vám dám odpoveď, riskujete svoju profesijnú kvalifikáciu v Slovenskej televízii, že vás za to váš šéfredaktor spravodajstva vyrazí.“ Vladimír Mečiar
"Africké hyeny sú ohľaduplnejšie ako vy novinári.“
Robert Fico
" S týmito novinami sa rozprávať nebudem, lebo tieto noviny sú amorálne. Prepáčte. Ja sa rozprávam s morálnymi novinami.“
Jozef Rydlo
" Generálnym riaditeľom STV je od júna 2006 aj tak Marek Maďarič. "
Magdaléna Vášáryová
"To som ešte nezažil, nech idú rozhodcovia do riti. To je moje hodnotenie."
Zdeno Cíger v priamom prenose STV
„Sme radi, že Slovensko má moderný tlačový zákon .“ Silvia Glendová
" Nemal som dôvod dôverovať tomu, že voľba v starom zložení by neprebehla do konca .Zodpovednosť za stav televízie počas riaditeľovania Hrehu odmietam".
Bohumír Bobocký, predseda rady STV

" Pán Kollár, nezaťahujte do voľby politiku. "
Bohumír Bobocký
"Po vypočutí tejto reči som chcel obrátiť oči k nebu a zvolať ´Bože pomôž jej´. V Postřižinách ste mali krajší zadok ako ja."
Vladimír Mečiar

„SÚTI robil aj niektoré užitočné veci. Organizoval pre novinárov vzdelávacie podujatia. Robil aj monitoring médií, ale čo sa s ním robilo, netuším, bola som v tom čase len radová redaktorka.“ Zuzana Krútka