7. 8. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Sudca, ktorý povolil, aby spoločnosť AT&T prevzala firmu Time Warner, sa očividne mýlil, keď dospel k záveru, že to nepoškodí spotrebiteľov. Vyhlásilo to americké ministerstvo spravodlivosti, ktoré podniká právne kroky s cieľom zrušiť toto rozhodnutie. Sudca Richard Leon nepochopil zložitosť rastúceho trhu platenej televízie a povahu konkurentov spoločnosti AT&T, uviedlo protimonopolné oddelenie ministerstva. Právny zástupca AT&T David McAtee však konštatoval, že v novom podaní zo strany ministerstva nie je nič, čo by malo viesť k zrušeniu Leonovho rozhodnutia.
Sudcovo júnové rozhodnutie otvorilo cestu pre jednu z najväčších transakcií v mediálnej oblasti v histórii, čiže k prevzatiu firmy Time Warner za 81 mld. USD. spoločnosťou AT&T, ktorá je telekomunikačným gigantom a podniká aj v oblasti platenej televízie. Time Warner vlastní televízne stanice CNN a HBO a filmové štúdia Warner Bros.
Mnohí právni experti sú presvedčení, že americká vláda ťažko presvedčí odvolací súd. Keďže federálny protimonopolný úrad je proti tomuto prevzatiu, musí argumentovať proti zavedenej právnej doktríne dovoľujúcej spájanie firiem, ktoré si navzájom nekonkurujú, čiže vertikálne fúzie. Vláda však tvrdí, že táto vertikálna fúzia je odlišná. Kombinovaním programového obsahu Time Warner s rozsiahlou distribučnou sieťou AT&T táto fúzia podľa vlády poškodí hospodársku súťaž a poruší federálny zákon.
Keď bola dohoda o prevzatí v októbri 2016 prvýkrát zverejnená, ostro ju kritizoval vtedajší prezidentský kandidát Donald Trump, ktorý vyhlásil, že fúziu zastaví, "pretože ide o príliš veľkú koncentráciu moci v rukách príliš malého počtu ľudí". Trump verejne kritizoval televíznu stanicu CNN firmy Time Warner a označoval ju za šíriteľa "falošných správ".

Americká herečka Jennifer Aniston uviedla, že sa spolu s Courteney Cox a Lisou Kudrow rozprávali o možnom reboote Priateľov. Prezradila to v rozhovore pre časopis InStyle a dodala, že "fantazíruje" o návrate tohto seriálu. "Courteney, Lisa a ja sa o tom rozprávame. Fantazírujem o tom. Bola to skutočne najlepšia práca, akú som kedy mala," povedala Aniston. "Neviem, ako by dnes vyzeral, ale nikdy neviete. Toľko seriálov sa úspešne vracia," dodala herečka.
Jennifer Joanna Aniston sa preslávila práve úlohou Rachel Greenovej v seriáli Priatelia (1994 - 2004), za ktorú získala cenu Primetime Emmy a Zlatý Glóbus. Okrem toho si zahrala vo filmoch ako Ona, jedine ona (1996), Bruce, Všemohúci (2003), Zbožňujem prachy! (2006), Marley a ja (2008), Nie je z teba až tak paf (2009), Lov na exmanželku (2010), Šéfovia na zabitie (2011), Skús ma rozosmiať (2011), Wanderlust (2012), My sme Millerovci (2013), Šéfovia na zabitie 2 (2014) či Deň matiek (2016).

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.