19. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Anglický herec Ben Whishaw si zahrá v seriáli London Spy. Projekt televízie BBC ponúkne päť epizód, ktoré začnú nakrúcať v októbri v Londýne. Tridsaťtriročný Whishaw stvárni Dannyho, ktorý sa zaľúbi do Alexa, no ten zrazu zmizne a Danny po ňom začne pátrať. Autorom príbehu s prvkami špionážneho trileru je Tom Rob Smith. "Ben Whishaw je jednoducho jeden z najlepších hercov v tejto krajine. Pre mňa, ako autora, je to mimoriadna výsada, že stvárni jednu z hlavných postáv," uviedol Smith. Televízia BBC Two plánuje začať vysielať novinku na budúci rok.
Benjamin John Whishaw sa predstavil v snímkach ako Kupec benátsky (2004), Parfum: Príbeh vraha (2006), Partička B.D. (2007) či Atlas mrakov (2012). Okrem toho sa do povedomia divákov dostal aj bondovkou Skyfall (2012), v ktorej stvárnil vedca a vynálezcu Q. Jeho manželom je austrálsky hudobný skladateľ Mark Bradshaw.

Anglický herec James D'Arcy si zahrá v pripravovanom seriáli Marvel's Agent Carter. Informovala o tom spoločnosť Marvel Entertainment. Tridsaťdeväťročný rodák z Londýna by sa mal predstaviť v úlohe komorníka Howarda Starka (otec Tonyho Starka, známeho aj ako Iron Man, pozn. SITA) Edwina Jarvisa, z ktorého sa stane nečakaný spojenec dôstojníčky Peggy Carter. Hlavnú hrdinku stvárni Hayley Atwell, ktorá si Peggy zahrala aj vo filmoch Captain America: Prvý Avenger (2011), Captain America: Zimný vojak (2014) a seriáli Agenti S.H.I.E.L.D. (2013). Po jej boku sa predstavia aj americký herec Chad Michael Murray, ktorý si zahrá agenta tajnej organizácie SSR (Strategic Scientific Reserve) Jacka Thompsona, a Enver Gjokaj, ktorý stelesní jeho kolegu, agenta Daniela Sousu.
Televízny projekt Marvel's Agent Carter bude spinoffom príbehov Kapitána Ameriku. Odohrávať by sa mal v roku 1946, v čase, keď Peggy smúti nad stratou Stevea Rogersa, známeho ako Kapitán Amerika, a zároveň ju po návrate mužov z bojov v druhej svetovej vojne začnú v armáde prehliadať. S agentmi Thompsonom a Sousom sa stretne, keď príjme prácu pre SSR v New Yorku. Popri administratíve však zároveň vyráža na tajné misie pre Howarda Starka, ktorého by si mal rovnako ako v snímke Captain America: Prvý Avenger zahrať Dominic Cooper. Novinku by mali v USA začať vysielať v roku 2015.
James D'Arcy, vlastným menom Simon D'Arcy, si zahral napríklad v seriáloch The History of Tom Jones, a Foundling (1997), Rebel Heart (2001) alebo P.O.W. (2003) a v roku 2010 sa predstavil v projekte Secret Diary of a Call Girl (2007 - 2011). Okrem toho sa objavil napríklad v snímkach Master and Commander: Na opačnom konci sveta (2003), Vyháňač diabla: Počiatok (2004), Atlas mrakov (2012) alebo Hitchcock (2012).


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.