12. 7. 2022

Robert Fico : Médiá, ak tvrdíte, že ste objektívne, musíte uverejniť aj nasledujúce informácie o jednom z hlavných slovenských udavačov B. Slobodníkovi

Robert Fico

 Ficov prvý rozhovor: Bojovali sme s mimovládnym sektorom, ktorý bol často  dotovaný zo zahraničia

Médiá, ak tvrdíte, že ste objektívne, musíte uverejniť aj nasledujúce informácie o jednom z hlavných slovenských udavačov B. Slobodníkovi


Médiá dnes široko informovali o výpovedi jedného z hlavných slovenských udavačov B. Slobodníka. Teda najmä o tom, keď spomínal moje meno, meno bývalého prezidenta PZ T. Gašpara a niektorých podnikateľov.
B. Slobodníka nepoznám. Je známe, že je obvinený z rady najzávažnejších zločinov okrem jedného, že to je patologický klamár ovplyvnený návykovými látkami. Svedok M. Mihálik vo svojej výpovedi uvádza: "... je vôbec tento človek (Slobodník) schopný čokoľvek čo prežil si zapamätať, spomenúť si a reprodukovať, nakoľko dlhodobo užíva válium, čiže diazepan a lexaurin, čoho som bol svedkom nielen ja, ale aj iní policajti... Mával rôzne stavy a výpadky pamäte..." A bol to nielen tento svedok. Je známa aj komunikácia medzi nebohým novinárom Kuciakom a jeho kolegyňou A. Dömeovou z Aktualít, v ktorej sa jej Kuciak sťažuje, že ho v noci volal Slobodník, ale nezdvihol mu, lebo tipuje, že bol ožratý. Na to mu kolegyňa odpovedá, že nie, on fetuje.
Takýto druh klamárov je ale pre Lipšica a spol. najlepší a najdôveryhodnejší. Za túto špinavú prácu má B. Slobodník, napriek závažnosti obvinení proti nemu, obrovské výhody, vrátane osobnej ochrany.
Niet pochýb, že na cestu udavača a klamára ho naviedol jeho obhajca D. Lipšic (to je náhoda!) a v tomto trende ho udržuje nástupca Lipšica, jeho kolega z právnickej firmy P. Kubina (to je náhoda!). Je verejne známe, že Slobodník, ešte ako policajt pomohol D. Lipšicovi a G. Grendelovi zbaviť ich trestnoprávnych nepríjemností, čo Slobodník aj sám priznal vo výpovedi z 8. apríla 2022. Rovnako je známe, že Slobodník "pomáhal" aj iným klientom D. Lipšica. Nečudujme sa, že špeciálny prokurátor D. Lipšic si ho chráni ako oko v hlave, lebo keby sa Slobodník dostal pod tlak vo väzbe, mal by čo o Lipšicovi porozprávať.
Nedávno bol uverejnený prepis nahrávky medzi Slobodníkom a ďalšími dvoma policajtami, z ktorého jasne vyplýva, že Slobodník si od nich priamo pýtal informácie, ktoré chcel potom ako udavač poskytnúť na výsluchu na ÚŠP prokurátorom Šurekovi a Repovi, pretože sám nič nevedel a nemal čo udať. Slobodník: "Na Tibora (Gašpara), na Hraška niečo... neviete si spomenúť?" V tom istom zázname je jasne preukázané, že obhajca Lipšic dohodoval obsah tohto výsluchu priamo s prokurátorom Šurekom. Slobodník: "Dano (Lipšic)... mi... povedal, že podľa tohto jak rozprával so Šurekom, tak Šurek...". Ešte zábavnejšie je vyjadrenie Slobodníka v tom istom prepise: "Na to mi Dano (Lipšic) hovoril, že dobre by bolo aj konkrétne (povedať niečo), aj keď to neviem presne, tak Makó to bude rozprávať."
To, že Slobodník nikdy nič nevedel, potvrdzuje aj výsluch svedka J. Hazuchu: "Slobodník povedal, že prokurátori ÚŠP, s ktorými sa stretol (Šurek a Repa), chceli od Slobodníka, aby vypovedal... najmä na osoby p. Gašpar, Krajmer, p. Hraško a možno aj p. Kováčik... Slobodník sa pýtal, či k týmto osobám, ktoré som menoval, nevieme poskytnúť nejaké informácie, ktoré by on ponúkol ako svoju spoluprácu s ÚŠP..."
Takíto ľudia dnes tvoria základ zločineckej mašinérie vyšetrovateľov NAKA, prokurátorov ÚŠP a žiaľ aj niektorých sudcov vedenej Matovičom. Týmto ľuďom sa musí veriť, aj keď je evidentné, že sú schopní za svoju slobodu povedať čokoľvek a udať kohokoľvek. Keď som bol predsedom vlády SR, ministerstvo vnútra SR kvalifikovane a s jasným prehľadom a rešpektom riadil R. Kaliňák a na Policajnom zbore SR si rovnako počínal aj prezident T. Gašpar. Neexistovali žiadne tieňové štruktúry, ani osoby v pozadí, ako si dnes vymýšľajú ľudia typu B. Podvodníka.


TASR o tom informoval poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico.