9. 4. 2020

Vysielanie bohoslužieb v RTVS počas veľkonočných sviatkov

Vysielanie bohoslužieb v RTVS
 počas veľkonočných sviatkov

RTVS odvysiela v televízii aj v rozhlase počas veľkonočných sviatkov niekoľko bohoslužieb.

Veľký piatok, 10. apríl
Rádio Regina Západ, Stred, Východ o 9:05 – záznam evanjelických pašiových služieb Božích pripraví z Evanjelického kostola na Lazovnej ulici banskobystrické štúdio RTVS. Káže biskup Západného dištriktu ECAV Ján Hroboň.
 
Jednotka o 10:00 - pašiové služby Božie z Nového evanjelického a.v. kostola na Legionárskej ulici v Bratislave s čítaním pašií o umučení a smrti Pána Ježiša Krista. Liturguje generálny biskup ECAV Ivan Eľko. Priamy prenos.

Dvojka o 21:00 - krížová cesta z Námestia sv. Petra vo Vatikáne s pápežom Františkom. Krížová cesta sa pre pandémiu koronavírusu nebude konať tak ako v minulosti v rímskom Koloseu. Priamy prenos.

Biela sobota, 11. apríl
Trojka o 20:00 - veľkonočná vigília z Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Trnave. Celebruje trnavský arcibiskup Ján Orosch. Priamy prenos.

Veľkonočná nedeľa, 12. apríl
Rádio Slovensko a Rádio Regina Západ, Stred a Východ o 9:05 - slávnostná rímskokatolícka sv. omša z kaplnky Kňazského seminára Cyrila a Metoda na Kapitulskej v Bratislave. Priamy prenos.
Jednotka o 10:00 - veľkonočná sv. omša z Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Trnave. Celebruje trnavský arcibiskup Ján Orosch. Priamy prenos.

Rádio Slovensko o 11:30 - veľkonočné požehnanie Urbi et Orbi. Priamy prenos z Vatikánu.
Jednotka o 11:55 - veľkonočné požehnanie Urbi et Orbi – Mestu a svetu pápeža Františka z Vatikánu. Priamy prenos.

Pravoslávna Veľká noc, nedeľa 19. apríl
Rádio Regina Východ o 9:05 - Štúdio RTVS Košice bude vysielať svätú liturgiu Svetlé Kristovo zmŕtvychvstanie – Nedeľa Paschy. Svätú liturgiu z obce Bžany v okrese Stropkov bude pri príležitosti najväčšieho sviatku pravoslávnej cirkvi na Slovensku v roku slúžiť duchovný správca farnosti, protojerej Miroslav Humenník. Živý prenos.