23. 6. 2005

VOT - BUKVY

VOT - BUKVY
Úplní hlupáci a múdri ľudia sú neškodní. Nebezpeční sú len tí napolovicu hlúpi a napolovicu múdri. Voltaire
Svojou snahou ,protiútokmi v posledných dňoch a poučným, objednaným rozhovorom v nezávislom týždenníku Týždeň, Richard Rybníček dosiahol jedno.
Áno, verejnosť je asi na jeho strane, pretože sa STV dá pozerať, konečne tam nie sú verejno právne sprostosti, ktoré aj tak nikto nevie definovať, pôvodná tvorba, nejaký chudák Chudík ,bažiaci za peniazmi a skupina darmožráčov, ako Vladimír Balco,Eva Borušovičová,Ivan Fíla,Dušan Hanák,Kvetoslav Hečko, Peter Hledík,Juraj Jakubisko, Martin Kákoš,Peter Kerekes,Juraj Lihosit, Miloslav Luther,Matej Mináč, Juraj Nvota,Stanislav Párnický,Roman Petrenko,Dušan Rapoš,Laura Siváková,Peter Solan,Miroslav Šindelka,Martin Šulík,Dušan Trančík.
A to som spomenul len režisérov.
To je to, čo sa nevdojak v úsilí ochrániť seba samého ,Richardovi Rybníčkovi podarilo.
Rozdeliť ľudí.
Z umelcov urobiť nielen nepriateľov STV, ale i národa.
To sú však myšlienky , ktoré som už počul. "Keď počujem slovo kultúra, vyťahujem revolver." Joseph Goebbels A striasa ma. Je povážlivé, ak jediným a neotrasiteľným pomocníkov, ktorý nikdy nepochybuje je vydavateľský dom Ringier Slovakia.
Ten, ktorý vydáva manipulatívny tabloid.
Spojenie v Európe priam nevídané.
A škodlivé pre televíziu verejnej služby. Bližšie by bolo už len pomenovanie televízia verejného domu.... Nakoniec- len na ľud sa treba obracať : "....ozvali ste sa vy, televízny diváci, obrovským množstvom mejlov, listov, podporných reakcií na to, čo sa v Slovenskej televízii deje, na to, akým smerom ide. Ozvali ste sa a nie je vás málo a je vás stále viac, niekoľko tisíc..... ... nedáme sa odradiť, vtesnať do nejakej situácie, ktorá by nás vyprovokovala k nejakej neprimeranej reakcii. Sme štvorčlenná, vysokoškolsky vzdelaná rodina. Nechápeme, prečo istá skupina ľudí si dovoľuje rozprávať za nás všetkých. ....." Nuž a toto obedujem každú nedeľu, po príchode z omše.
P.S. a na okraj :
Je pravdou / a je na to vyše 500 svedkov/, ako Richard Rybníček predbehol celú kondolenčnú radu na pohrebe Stana Radiča Je pravdou ,že sa okázalo sa podpísal na listinu Je pravdou , že potom na kameru, so strašne smutným a odhodlaným výrazom prehlásil, že o Stanovi Slovenská televízia nakrúti dokument. Je pravdou , že keď sa to už nehodilo, začal Radić patriť medzi tých, ktorým doba a diváci nepriali.