26. 2. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Tony Bennett, Diana Ross a Bon Jovi nechýbajú medzi deviatimi hudobnými hviezdami, ktoré sa túto sezónu objavia v "továrni na spevácke talenty", American Idol. Inštruktormi alebo hosťami súťaže budú tiež bývalý Bee Gee, Barry Gibb, country speváčka Martina McBride, škótska speváčka Lulu a Peter Noone z britskej kapely Herman's Hermits. V šou by mala vystúpiť aj predošlá víťazka Carrie Underwood a finalistka Kellie Pickler.

Ex- Spice Girls Geri Halliwell by mala moderovať britskú televíznu show, v ktore bude pomáhať ľuďom s problémami, aby sa stretli so svojimi slávnymi hrdinami a pochopili, že majú rovnaké problémy, ako oni. Geri sa nedávno objavil ako porotkyňa súťaže Popstars: The Rivals .

Vedenie filipínskej káblovej spoločnosti bude musieť čeliť obvineniam z porušenia autorských práv. Do programovej štruktúry totiž údajne zaradili množstvo amerických, britských a ázijských relácií, bez toho, aby za ne zaplatili. Filipínsky justičný úrad odporučil, aby Maguindanao Skycable obvinili v dvanástich prípadoch porušenia autorských práv. K tomuto kroku sa úrady rozhodli potom, ako ázijská asociácia Cable and Satellite Broadcasters Association of Asia (CASBAA) podala proti káblovému operátorovi sťažnosť.

Hugh Grant sa stal obeťou vtipu istej novinárky, ktorá sa k nemu na holandskej premiére nového filmu Hudba a text pripútala kovovým putami. Herec doslova skamenel, keď Cielke Sijben, zamestnaná v televíznej spoločnosti 101 TV priskočila na červenom koberci v Amsterdame k nemu a dala mu policajné putá priamo na zápästie. Prekvapený hollywoodsky lámač ženských sŕdc následne musel čakať asi desať minút, kým ho hasiči vyslobodili a polícia novinárku zadržala. Keď putá prestrihli, pokojný 46-ročný Grant sa vrátil k svojim povinnostiam propagovať film, v ktorom si zahral po boku Drew Barrymore. "Bolo to neuveriteľné. Odrazu sa objavila a Grant zjavne nemohol uveriť tomu, čo sa deje. Správal sa však ako absolútny profesionál. Iba potichu stál a čakal na hasičov, kým ho vyslobodia," uviedol pre internetovú stránku ContactMusic.com jeden zo svedkov incidentu.

Populárny francúzsky moderátor sa na budúci mesiac postaví pred súd, kde sa bude spovedať z údajného sexuálneho útoku na letušku, ktorý sa mal odohrať na palube lietadla z Juhoafrickej republiky. Štyridsaťdvaročného Jeana-Luca Delarue museli v putách odviezť z miesta v prvej triede, keď 13. februára údajne napadol troch členov posádky pričom letušku hrýzol, búchal, chytal ju za prsia a za žalúdok. Keď ho colníci po prílete do Paríža zadržali na výsluch, moderátor sa priznal, že nad sebou stratil kontrolu. Obhajoval sa pritom nevhodnou kombináciou liekov s alkoholom. Oficiálny predstaviteľ očakáva, že ho na budúcomesačnom súde uznajú vinným z útoku, sexuálneho útoku a narušenia letu. Známy svojou pokojnou a tichou povahou, Delarue moderuje talkšou Ca se discute (Hovorme o tom), kde s pomocou rôznych hostí rozoberá témy ako sa vyrovnať so samovraždou tínedžera, vybrať si plastického chirurga, či ako vychádzajú súrodenci vo veľkých rodinách. Populárny moderátor tiež založil úspešnú televíznu produkčnú spoločnosť Reservoir Prod.

Iracká televízna stanica, ktorá bola tŕňom v oku vlády USA pre proti-americké a proti-šiitské spravodajstvo, ukončila svoje vysielanie. Stiahnutie irackého kanálu zo satelitnej ponuky nariadila egyptská vláda. "Irackú televíziu Al-Zawraa, vysielajúcu cez družicu NileSat 101, odpojili potom, čo opakovane narúšala vysielania iných kanálov," uviedli egyptské štátne noviny Al-Gomhuriyah. Viacero televíznych kanálov hlásilo vysielacie problémy, ktorých zdrojom sa ukázala byť televízia Al-Zawraa. Televíziu spočiatku odpojili vo štvrtok a problémy okamžite prestali. Po jej spätnom pripojení sa začali znovu objavovať. Americká vláda a iracké úrady požadovali, aby televíziu Al-Zawraa, ktorú vlastní iracký sunnitský politik Mishan al-Juburi, odpojili od vysielania pre spravodajstvo, ktoré "podporovalo násilie". Väčšina obsahu jej spravodajstva sa zaoberala povstaleckými útokmi proti americkým jednotkám či údajným vraždením príslušníkov sunnitskej menšiny šiitskými vojakmi. Posledných osem mesiacov vysielala televízia cez egyptský satelit NileSat 101, ktorý pokrýva región Blízkeho východu.