10. 6. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Režisér trilógie Spider-Man Sam Raimi pomôže pri príprave originálnych internetových programov pre stránku FEARnet, zameranú na hororové filmy a thrillery. Spoločnosť Ghost House Pictures zverejnila v stredu prvý z dvoch seriálov s názvom Devil's Trade. Seriál krátkych epizód bude sledovať príbeh troch tínedžerov, ktorí zostanú prekliati po nákupe vecí cez internet. Seriály sú Raimiho prvé projekty po réžii filmu Spider-Man 3. Stránku FEARnet založili spoločnosti Comcast Corp., Sony Pictures Television a Lionsgate Entertainment Corp.

Zástupcovia nemeckej telekomunikačnej spoločnosti T-Mobile oznámili, že v súvislosti s nedávnymi dopingovými škandálmi v nemeckej cyklistike je jej povesť natoľko poškodená, že plánujú stiahnuť logo svojej firmy z vysielania počas priamych televíznych prenosov z Tour de France. Predstavitelia operátora s najväčším pokrytím v Nemecku zároveň nevylúčili ani koniec sponzorovania a odchod z cyklistickej scény, nakoľko medzi mnohými dopingovými priznaniami figurovalo hneď niekoľko pretekárov (bývalých či aktuálnych) z tímu T-Mobile (niekdajší Telekom). Činovníci nemeckej štátnej televízie ARD/ZDF však nechcú rozhodnutie o stiahnutí emblému veľkého ružového "T" z vysielania akceptovať. "T-Mobile si zaplatil milión eur, aby pred každým priamym prenosom naša televízia odprezentovala džingel v znení ´Tour de France vám prináša T-Mobile´. Chápeme obavy šéfov spoločnosti, že imidž ich firmy prípadným ďalším škandálom počas tohtoročnej Tour utrpí na povesti, no zmluvy sa majú dodržiavať," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení ARD/ZDF zverejnenom v pondelkovom vydaní magazínu Der Spiegel.

Kelly A. Franka vedú v marci 2005 z Teton County Court House v Choteau

Muž, ktorého obvinili z prípravy únosu syna populárneho amerického moderátora Davida Lettermana, utiekol spolu so svojím spolubývajúcim z väzenia. Kellymu A. Frankovi a jeho priateľovi, zlodejovi, Williamsovi J. Willcuttovi sa podarilo utiecť v dodávke počas práce na väzenskom ranči. Muži v rámci odpykávania trestu pomáhali premiestňovať zavlažovací systém. Správcovia väznice si až večer všimli, že chýba dodávka a dvaja väzni. Úrad začali okamžite s pátracou akciou. Podarilo sa im nájsť iba dodávku. Franka zadržali v marci 2005 za prípravu únosu Lettermanovo syna. Súd ho odsúdil na 10 rokov.
Hviezdu amerického seriálu z nemocničného prostredia Chirurgovia Isaiaha Washingtona producenti vyhodili. Herec bol po tomto zistení údajne veľmi rozzúrený, lebo podobný krok nečakal. Washingtona prepustili producenti spoločnosti ABC Television Studios minulý týždeň. Celú situáciu odmietli komentovať. Washingoton pobúril minulý rok svojich fanúšikov urážkou kolegu T. R. Knighta, keď ho nazval "buzerantom". Herec všetko popieral, ale Knight, ktorý sa neskôr k homosexualite priznal, urážku potvrdil. Aj napriek snahe Isaiaha Washingtona odčiniť svoj výrok stretnutím s losangeleskou homosexuálnou komunitou, producenti na hercov priestupok nezabudli.