21. 8. 2007

Jeden krok vpred, dva vzad

Jeden krok vpred, dva vzad

Výberovú komisiu na konkurz na redaktorov spravodajstva STV tvorili údajne Ján Šmihula, Miriam Žiaková ,Andrea Bugošová ,Emil Preisach, Ján Petrovič a Marek Zgalinovič . STV siahla aj po bývalých moderátoroch Extra / žeby Mária Pietrová a Michal Slanička ?/ Perličkou je, že na mieste vedúcej domáceho spravodajstva je stále Zuzana Štukovská, ktorá sa včera nevrátila z dovolenky.Redakciu Správ a komentárov má doplniť editorka opäť z rozhlasu a dobrým rozhodnutím je , že moderátorkou bude Martina Jančeková . Napätie ale zatiaľ neopadá. Šmihulove spory môžu dokonale otriasť generálnym riaditeľom.

Pre účastníkon konkurzu navrhujeme ešte jednu doplnkovú hru Krok vpred, krok vzad

Aby účastníci začali premýšľať o Božej milosti, zahrajme si s nimi túto hru. Vytvoríme z nich rad na štartovacej čiare. Vysvetlíme im, že na výroky, ktoré povieme, majú reagovať buď krokom vpred, alebo vzad. Snažíme sa, aby hra mala švih a budúci redaktori sa nezačali nudiť. Pridáme niektoré vlastné vyhlásenia, ktoré sú vhodné a aktuálne pre náš kolektív. Pre „víťazov“ si pripravíme drobné darčeky. Výroky: 􀁹 Ak máš na sebe niečo červené, urob krok vpred. 􀁹 Ak si dnes prišiel do školy včas, urob dva kroky vpred. 􀁹 Ak máš rád banány, urob krok vpred. 􀁹 Ak si dnes prišiel do školy neskoro, urob krok vzad. 􀁹 Ak tvoje meno alebo priezvisko začína na „s“, urob krok vzad. 􀁹 Ak rád plávaš, urob krok vpred. 􀁹 Ak si si ráno ustlal posteľ, urob tri kroky vpred. 􀁹 Ak si dnes vstal bez toho, aby ťa niekto musel budiť, urob dva kroky vpred. 􀁹 Ak ťa dnes ráno musel niekto zobudiť, urob dva kroky vzad. 􀁹 Ak si niekomu doma urobil nejakú láskavosť, urob krok vpred. 􀁹 Ak si sa dnes doma zachoval voči niekomu nepekne, urob dva kroky vzad. 􀁹 Ak si sa v tomto týždni s niekým v škole pohádal alebo sa na niekoho nahneval, urob krok vzad. 􀁹 Ak si ani pri jednej otázke neklamal, urob tri kroky vpred. 􀁹 Ak si aspoň raz klamal, urob tri kroky vzad.

Keď sme hru skončili, ideme ku účastníkom, ktorí sú najbližšie k štartovacej čiare. Vyhlásime ich za víťazov a potom ich odmeníme drobnými odmenami.