1. 7. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Jedna z hviezd seriálu Škaredá Betty (2006) Ana Ortiz porodila v sobotu dievčatko. Ako informovala internetová stránka magazínu People, prvé dieťa 38-ročnej herečky a hudobníka Noaha Lebenzona sa narodilo v New Yorku a dostalo meno Paloma Louise. "Je veľmi pyšná a celá žiari," povedal hovorca Ortiz, ktorá v známom seriáli stvárnila Hildu Suarez. "Je obklopená rodinou a priateľmi a je šťastná, že sa stala matkou. Tieto chvíle si veľmi užíva, dieťatko je prekrásne," dodal. Kolegovia zo seriálu už radostnú novinu vedia a nemocnicu zaplavili blahoželaniami a darčekmi. "Bude úžasnou matkou," povedal herečkin seriálový syn Mark Indelicato. "Ana má to najväčšie srdce. Je uvoľnená, ale zároveň energická a dokáže udržať vo svojom okolí disciplínu, keď musí. A to je podľa mňa skvelá kombinácia pre výbornú mamu. Pre mňa je určite druhou mamou," povedal herec.
Rozhovor britského nedeľníka News of the World s Debbie Rowe, exmanželkou zosnulého Michaela Jacksona, sa nikdy neuskutočnil. Pre Radar Online to povedala jej právnička Marta Almli. "Interview sa neuskutočnilo. Článok je úplný výmysel," uviedla. Bulvárny nedeľník zverejnil rozhovor, ktorý mala Rowe poskytnúť telefonicky zo svojho domu v Kalifornii. Michael Jackson podľa neho nie je biologickým otcom detí bývalej manželky, pretože spermie poskytol neznámy darca. Noviny ďalej uviedli, že Rowe sa vzdáva akýchkoľvek práv na opatrovníctvo dvanásťročného Princea Michaela a jedenásťročnej Paris. Deti údajne vo svojom živote už nechce, vynosila ich ako dar Kráľovi popu. Debbie Rowe pracovala ako recepčná na dermatologickej klinike v Beverly Hills, kam chodil Jackson na vyšetrenia a liečbu pleti. Práve tam sa zoznámili a veľmi zblížili. Zosobášili sa v novembri 1996, len mesiac po ukončení rozvodu Jacksona a Lisy Marie Presley. Rozviedli sa v októbri 1999.
Ihneď po štvrtkovej nečakanej smrti hudobníka Michaela Jacksona stúpla hranosť jeho piesní v amerických rádiách o 1735 percent. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Nielsen BDS, ktorá v týždni od 22. do 28. júna monitorovala 1600 staníc. Tie hrali niektorú zo 143 skladieb Kráľa popu dovedna 67 383-krát a to najmä v dňoch 25. - 28. júna, čiže bezprostredne po jeho úmrtí. Najhranejšou skladbou z jeho rozsiahleho repertoáru bol legendárny singel Billie Jean. Za ním nasledujú Thriller, Rock With You, Don't Stop 'til You Get Enough a P.Y.T. (Pretty Young Thing). Až tri z piatich najhranejších piesní pochádzajú z Jacksonovho komerčne najúspešnejšieho albumu - Thriller (1982).
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Novinár z juhoruského Rostova na Done, ktorý vystupoval proti korupcii medzi miestnymi verejnými činiteľmi, v pondelok večer podľahol ťažkým zraneniam spred dvoch mesiacov. Jeho kolega tvrdí, že sa stal obeťou vraždy. Šéfredaktor Viačeslav Jarošenko (63), ktorý viedol noviny Korupcija i Prestupnosť, utrpel vážne poranenia lebky pri útoku, ku ktorému došlo 30. apríla pred jeho domom. Polícia, citovaná miestnymi médiami, dospela k záveru, že zranenia mohol Jarošenko utrpieť pri bitke alebo pri páde zo schodov. "O tom (že naňho zaútočili kvôli tomu, čomu sa venoval) ani najmenej nepochybujem," povedal zástupca šéfredaktora Sergej Slepcov pre opozičnú skupinu Iné Rusko, vedenú bývalým šachovým veľmajstrom Garrim Kasparovom. "Naše noviny majú osem strán, z ktorých sedem je venovaných korupcii v súdnych orgánoch". Ako uvádza Výbor na ochranu novinárov (CPJ), Jarošenko publikoval pred svojou smrťou veľký počet článkov o korupcii v regionálnej vláde. CPJ vyzval na nezávislé vyšetrenie jeho úmrtia. Výbor pripomína, že Rusko je v celosvetovom meradle po Iraku a Alžírsku treťou najnebezpečnejšou krajinou pre novinárov a zároveň deviatou, pokiaľ ide o nevyriešené prípady vrážd novinárov.

Iránska vláda nariadila zrušenie opozičného denníka Etemad Mellí, ktorý patrí porazenému prezidentskému kandidátovi, proreformnému Mahdímu Karrúbímu. Informovala dnes o tom webová stránka denníka. Umiernený klerik Karrúbí odmietol uznať opätovné zvolenie úradujúceho konzervatívneho prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda do funkcie a dnes označil jeho vládu za nelegitímnu. Karrúbí totiž spolu s ďalším kandidátom Mírom Hosejnom Músávím kritizoval prezidentské voľby z 12. júna a obvinil vládu zo zmanipulovania hlasovania. Po voľbách nasledovali najhoršie nepokoje v Iráne od islamskej revolúcie v roku 1979. Zástancovia tvrdej línie však opätovne nadobudli kontrolu nad piatym najväčším ropným exportérom sveta, ktorého jadrový program vyvoláva na Západe obavy.

Copyright © TASR 2009