7. 12. 2009

2009 Washington D.C. Area Film Critics Association Awards

2009 Washington D.C. Area Film Critics Association Awards
Udeľovanie cien Asociácie filmových kritikov z Washington, D.C. ovládla v nedeľu romantická komediálna dráma Lietam v tom, ktorá z ôsmich nominácií premenila na víťazstvo tri. Okrem kategórií Najlepší film a Najlepší adaptovaný scenár uspel aj George Clooney ako najlepší herec. Oceňovaná dráma Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, ktorá mala sedem nominácií, zvíťazila v kategóriách Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe, ktorú si prevzala Mo’Nique, a Prelomový herecký výkon pre debutujúcu Gabourey Sidibe. Vojnová dráma The Hurt Locker, ktorá vstúpila do boja o tohtoročné ceny washingtonských kritikov so siedmimi nomináciami, napokon dostala dve ocenenia - v kategóriách Najlepšia réžia a Najlepšie herecké obsadenie. Washingtonská kritika ocenila tiež Nehanebných bastardov, konkrétne Christopha Waltza za vedľajšiu úlohu Hansa Landu, a Quentina Tarantina za pôvodný scenár. Informácia pochádza z webovej stránky www.altfg.com. Nominácie na ceny Asociácie filmových kritikov z Washington, D.C., ako ich zverejnila oficiálna stránka www.dcfilmcritics.com:

Najlepší film: Lietam v tom ; Najlepší herec: George Clooney, Lietam v tom ; Najlepšia herečka: Carey Mulligan, An Education ; Najlepší herec vo vedľajšej úlohe: Christoph Waltz, Nehanební bastardi ; Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe: Mo’Nique, Precious: Based on the Novel Push by Sapphire ; Najlepšia réžia: Kathryn Bigelow, The Hurt Locker ; Najlepší adaptovaný scenár: Lietam v tom ; Najlepší pôvodný scenár: Nehanební bastardi ; Prelomový herecký výkon: Gabourey Sidibe, Precious: Based on the Novel Push by Sapphire ; Najlepšie herecké obsadenie: The Hurt Locker ; Najlepší animovaný film: Hore ; Najlepší cudzojazyčný film: Sin Nombre ; Najlepšia výprava: Nine ; Najlepší dokumentárny film: Food, Inc. ;

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.