7. 3. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Nemecký reprezentačný útočník Lukas Podolski nezvládol stredajšiu prehru s Argentínou 0:1 a po zápase údajne napadol novinára. Dvadsaťštyriročnému útočníkovi Kolína sa nepáčili otázky reportéra nemeckej stanice DSF Christiana Ortleppa a tak ho napadol. "Z vašej strany to nebolo najlepšie predstavenie v národnom drese . To najlepšie, čo ste predviedli, prišlo pravdepodobne ešte počas rozcvičky," povedal Ortlepp v mixzóne. "Máte veľké ústa, keď ste obklopený vašimi kamarátmi žurnalistami, ale chcel by som vás vidieť, ako by ste prišli pred moje dvere. No tak poď," odvetil Podolski a snažil sa reportéra udrieť do tváre. Ortlepp však neskôr poprel, že ho hráč fyzicky napadol. "Lukas pravdepodobne nesprávne pochopil moje slová a stratil nervy. Ale to nie je žiadny problém, už je to všetko v poriadku," uviedol pre portál express.de.

Tridsaťosem zamestnancov dánskeho denníka Politiken vydalo v sobotu list , v ktorom sa vyjadrujú proti ospravedlneniu novín za urážku moslimov, spôsobenú opätovným zverejnením karikatúry proroka Mohameda s turbanom v tvare bomby. V liste uverejnenom v denníku redakcia uviedla, že "Politiken sa nemá za čo ospravedlňovať". "Zmierujúce vyjadrenie vytvára dojem, že ľutujeme, ako sme robili svoju novinársku prácu, ale na to vôbec nie je dôvod," napísali redaktori a dodali, že novinárčina v demokracii znamená "informovať o realite čo najpresnejšie a povzbudzovať verejnosť k diskusii". Redakcia tiež vyjadrila obavy, že snahy zmieriť si moslimov môžu porušovať ich slobodu vyjadrovania. Dánsky denník Politiken má približne 200 zamestnancov redakcie. Minulý týždeň sa ospravedlnil za urážku, ktorú mohlo moslimom spôsobiť opätovné zverejnenie karikatúry, ale za samotné jej uverejnenie sa neospravedlnil. Ospravedlnenie denníka bolo súčasťou dohody o zmierení so saudskoarabským právnikom zastupujúcim moslimské organizácie na Blízkom východe a v Austrálii, ktoré požadovali ospravedlnenie od 11 dánskych novín. Tie totiž znovu zverejnili karikatúru. Kresba bola jednou z 12 karikatúr, ktoré vyvolali rozhnevané protesty v moslimských krajinách už v roku 2006 po tom, čo ich dánske noviny zverejnili prvýkrát. Minulotýždňové ospravedlnenie Politikenu vyvolalo ostrú kritiku zo strany dánskych médií, ktoré dovtedy jednotne odmietali výzvy na ospravedlnenie. Dokonca aj dánsky premiér Lars Lokke Rasmussen vyjadril prekvapenie nad krokom Politikenu a tiež obavy, že dánske médiá už nebudú svorne zastávať jednotné stanovisko k tomuto problému.
Copyright © TASR 2010
Americké komediálne seriály Community (2009), The Office (2005) a 30 Rock (2006) budú pokračovať ďalšími sériami. V piatok o tom informovala televízia NBC, na ktorej sa takmer každý štvrtok populárne sitcomy vysielajú. Už skôr zástupcovia televízie uviedli, že diváci sa môžu tešiť aj na nové časti ďalšieho štvrtkového seriálu Parks and Recreation (2009). "Sme šťastní, že kritikmi dobre prijaté, úžasné komediálne seriály budú pokračovať," uviedla prezidentka NBC prime-time entertainment Angela Bromstad. Hviezda sitcomu Community Yvette Nicole Brown sa už o radosť z potvrdenia nakrúcania druhej série sitcomu podelila s fanúšikmi na Twitteri. Oceňovaný 30 Rock s Tinou Fey v hlavnej úlohe sa dočká už piatej série a o rok starší The Office komedianta Stevea Carella dokonca šiestej série, ktorá bude mať podľa predbežných informácií 25 dielov. Informáciu zverejnila webová stránka aceshowbiz.com.

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.