8. 4. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americký golfista Tiger Woods sa prvý raz od vypuknutia škandálu s niekoľkými mimomanželskými pomermi objaví v televíznej reklame. Jeho ľudské zlyhanie sa rozhodla zužitkovať v prospech svojich marketingových cieľov spoločnosť Nike, ktorá jeden zo svojich spotov sprevádza sugestívnymi otcovskými vetami odkazujúcimi na Woodsove chyby. "Chcel by som vedieť, nad čím si premýšľal. Chcel by som vedieť, čo si cítil. Či si sa poučil," cituje monológ stredajšie vydanie Wall Street Journal. Reklamná kampaň je načasovaná na obdobie, keď sa svetová golfová jednotka po piatich mesiacoch vracia do profesionálneho turnajového kolotoča. Vo štvrtok sa začne jeho účinkovanie na podujatí Masters v Augusta National Golf Clube. Po značne diskreditujúcom odhalení odvrátenej strany Woodsovho osobného života sa od Američana odvrátilo viacero sponzorov. Nike mu za reklamu platí 40 miliónov dolárov ročne.

Thajská vláda vo štvrtok zablokovala 36 internetových stránok a zavrela niekoľko televíznych a rozhlasových staníc, ktoré sú lojálne opozičnému hnutiu takzvaných Červených tričiek. Stúpenci zvrhnutého expremiéra Thaksina Šinawatru už niekoľko dní blokujú obchodné a turistické centrum Bangkoku a odmietajú opustiť svoje pozície. Premiér preto vyhlásil v oblasti výnimočný stav, čo dáva armáde právomoc proti demonštrantom zasiahnuť silou. Úrady tiež môžu rôznym spôsobom obmedziť občianske práva. Premiér Abhisit Vetčačiva je pod stále väčším tlakom opozičného hnutia, ktoré ho žiada, aby rozpustil parlament a vyhlásil nové voľby. Predseda vlády pohrozil, že teraz to bolo iba zablokovanie médií. Neskôr môže prísť zákaz pre rečnícke prejavy na zhromaždeniach. Politická situácia v ázijskej krajine sa už prejavila aj krízou na finančných trhoch. Premiér Vetčačiva tiež pre mimoriadnu situáciu odvolal účasť na summite Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN). Jeho účastníci ho kritizovali za nezvládnutú situáciu v krajine.
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.