3. 8. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Aj keď tvorcovia súťaže American Idol ešte nič oficiálne nepotvrdili, spevák Steven Tyler hovoril o jeho možnej úlohe porotcu v tejto šou. "Pravdepodobne budem porotcom v American Idol," povedal. Podľa informácií magazínu People, Steven Tyler bude v porote sedieť spolu so speváčkou a herečkou Jennifer Lopez. Odchod z American Idol tento rok oznámilo viacero známych osobností. Už začiatkom roka to potvrdil Simon Cowell, ktorý bol porotcom od jej vzniku v roku 2002. Koncom júla sa k nemu pridala americká moderátorka Ellen DeGeneres. Objavili sa tiež správy o tom, že zo šou odchádza Kara DioGuardi, ktorá bola porotkyňou v ôsmej a deviatej sérii. V porotcovskom kresle tak zdá sa zostáva iba Randy Jackson. Predstavitelia spoločnosti Fox však zatiaľ nepotvrdili fámy, že do poroty populárnej televíznej šou American Idol zasadne rocker Steven Tyler a speváčka a herečka Jennifer Lopez. Tí mali údajne nahradiť Simona Cowella a Ellen DeGeneres, ktorí z porotcovských kresiel odchádzajú. Riaditeľ spoločnosti Peter Rice vyhlásil, že zatiaľ žiadnu zmluvu s náhradným porotcom nepodpísali. Niektoré špekulácie v médiách sú však podľa neho trefné, iné sú nesprávne. Bližšie to však nekomentoval. Odmietol tiež prezradiť, či v šou ostávajú porotcovia Randy Jackson a Kara DioGuardi alebo či sa do procesu výroby opäť zapojí bývalý producent American Idol Nigel Lythgoe. Podľa vedúceho spoločnosti sú pri výbere porotcu kľúčové schopnosť zabaviť diváka a efektívne posúdiť talent. Írsky televízny režisér Graham Linehan a tvorca komediálneho seriálu IT Crowd (2006) potvrdil, že vzniká jeho americká verzia. Televízna stanica NBC ešte v roku 2007 oznámila, že si objedala šesť dielov remakeu, nakoniec však projekt odložila na neurčito, a pilotnú časť dosiaľ neodvysielali. Američania sa už ale pustili do práce. "Práve pripravujú jednu časť, čakám, kým uvidím prvé výsledky. Odporučil som im, aby to robili po svojom a nesnažili sa otrocky napodobňovať originál," povedal režisér, ktorý sa prerábania jeho diela nebojí, napriek tomu na tvorbu seriálu bude dohliadať. "Ak sa bude ich šou priveľmi odkláňať od značky IT Crowd, požiadam ich, aby zmenili názov," dodal. Poslednú epizódu štvrtej série originálu odvysielali v piatok 30. júla, nasledovať bude aj piata. Seriál získal v roku 2008 medzinárodnú cenu Emmy, v roku 2009 cenu Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA) v kategórii najlepšia situačná komédia a tiež írske ocenenie IFTA pre najlepší televízny scenár. Graham Linehan bol tiež spolutvorcom seriálu Black Books (2000-2004). Informáciu zverejnila webová stránka www.digitalspy.co.uk.
Medzinárodný tlačový inštitút (IPI) v pondelok oznámil zmenu na poste šéfa - odchádzajúceho generálneho riaditeľa Davida Dadgea nahradí Alison Bethel McKenzieová, ktorá doteraz pôsobila ako jeho zástupkyňa. Výkonný orgán IPI však potvrdil, že ide o dočasné riešenie. Dadge odchádza na vlastnú žiadosť, keďže sa chce podľa vlastných slov venovať "novým výzvam". Nebude sa tak už podieľať ani na príprave septembrového svetového kongresu, ktorý inštitút organizuje vo Viedni a v Bratislave a oslávi na ňom 60. výročie svojho vzniku. McKenzieová pracuje v oblasti žurnalistiky už viac ako 25 rokov. Novinárka čiernej pleti okrem iného pracovala v denníku Boston Globe a neskôr pre Detroit News, kde mala na starosti spravodajské pokrývanie diania v Bielom dome.
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.