11. 8. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Nový hovorca nemeckej spolkovej vlády kancelárky Angely Merkelovej, bývalý moderátor druhého programu verejnoprávnej televízie ZDF Steffen Seibert (50), sa dnes ujal funkcie. Skúsený novinár, ktorý študoval históriu v Hamburgu i Londýne, bude súčasne aj šéfom Spolkového tlačového úradu, kde sa dnes predstavil už spolupracovníkom. Seiberta uvedú oficiálne do úradu v pondelok 16. augusta. Nový hovorca spolkovej vlády je nástupcom Ulricha Wilhelma, ktorý sa presunul na post intendanta Bavorského rozhlasu v Mníchove. Zdroj: DPA
Copyright © TASR 2010
Dánske noviny, ktoré vyvolali v roku 2005 v moslimskom svete pobúrenie zverejnením karikatúr proroka Mohameda, vybudovali okolo svojho hlavného sídla ochranný plot z ostnatého drôtu, ktorý ich má chrániť pred prípadným teroristickým útokom. Denník Jyllands Posten vztýčil 2,5 metra vysokú a kilometer dlhú bariéru okolo svojich kancelárií vo Visby neďaleko západného mesta Aarhus na odporúčanie dánskych tajných služieb. "Radi by sme nemali tento plot, držíme sa však ich rád," uviedol šéfredaktor Joern Mikkelsen pre dánsku spravodajskú agentúru Ritzau. Dvanásť karikatúr zobrazujúcich proroka Mohameda zverejnili dánske noviny Jyllands Posten na sklonku roka 2005. Na začiatku nasledujúceho roka o týchto kresbách informovali islamské médiá a správa vyvolala masové protesty od Maroka až po Indonéziu. Demonštranti podpaľovali dánske diplomatické zastupiteľstvá vo svojich krajinách a bojkotovali výrobky z Kodane. Zamestnancom denníka sa odvtedy viackrát vyhrážali smrťou. Vtedajší premiér a dnes už generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen sa za zverejnenie karikatúr odmietol ospravedlniť.
Speváčka Britney Spears sa pravdepodobne objaví v epizóde populárneho amerického televízneho seriálu Glee (2009), potvrdil to jeden z tvorcov Ryan Murphy. Ten je fascinovaný tým, ako sa dokáže Spears "popasovať so životom". Speváčka, ktorú v ostatných rokoch niekoľko ráz hospitalizovali pre jej psychický stav, bola vďačným objektom bulvárnych médií. Podľa Murphyho bude epizóda zameraná na jej hudbu a nie na osobný život. "Zaobchádzame s Britney v rukavičkách," dodal. Komediálny hudobný seriál Glee (2009) má veľké šance zabodovať na tohtoročnom, v poradí 62. ročníku udeľovania televíznych Primetime Emmy Awards, na konte má 19 nominácií. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční 29. augusta.

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.