3. 3. 2013

Róbert Bezák má zaracha

Róbert Bezák má zaracha



Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák sa má zdržať akýchkoľvek vyjadrení pre médiá, vrátane svojich duchovných príhovorov. Túto požiadavku prefekta Kongregácie pre biskupov kardinála Marca Ouelleta mu v stredu (27. 2.) tlmočil na stretnutí v Ríme generálny predstavený rehole redemptoristov.
"Zástupcov médií prosím o rešpektovanie tejto skutočnosti. Touto cestou ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi doteraz prejavili priazeň, blízkosť, pomoc a podporu. Ostávam s vami spojený v modlitbách a zahŕňam vás do svojich duchovných prosieb," uviedol v stanovisku pre TASR Bezák.
Bezáka odvolal z postu dnes už bývalý pápež Benedikt XVI. začiatkom júla. Podľa nariadenia, ktoré mu listom oznámil apoštolský nuncius, sa Bezák nemal zdržiavať na území Trnavskej arcidiecézy a mal zakázaný kontakt s médiami. Napriek tomu koncom decembra prelomil mlčanie a v diskusných reláciách viacerých televízií sa vyjadril o svojich pocitoch v súvislosti s odvolaním. Od februára navyše uvádzal niekoľko dielov relácie Slovo v čase v spravodajskej televízii TA3. Divákov mal sprevádzať pôstnym predveľkonočným obdobím.


Copyright © TASR 2013