26. 8. 2013

MTV Video Music Awards

MTV Video Music Awards



Spevák Justin Timberlake získal v nedeľu večer na jubilejnom 30. ročníku udeľovania cien Video Music Awards hudobnej televízie MTV hlavné ocenenie v kategórii video roka za klip k skladbe Mirrors.
      Na pódium vyšiel Timberlake celkom štyrikrát, keďže získal aj ceny v kategóriách Michael Jackson Video Vanguard Award, najlepšia réžia (klip k skladbe Suit & Tie, ktorý režíroval David Fincher) a najlepší strih (Mirrors).
      Spevák Bruno Mars s klipom Locked Out of Heaven sa stal víťazom kategórie video roka s mužským interpretom. V ženskej kategórii triumfovala Taylor Swiftová s hudobným videom I Knew You Were Trouble.
      Najlepší popový klip má Selena Gomezová (Come & Get It), v hip-hopovej kategórii zvíťazili Macklemore & Ryan Lewis s videom Can't Hold Us a rockovú kategóriu ovládla kapela Thirty Seconds to Mars s klipom Up In the Air.
      Timberlake v New Yorku vystúpil po viac ako desiatich rokoch s ďalšími členmi chlapčenskej kapely 'N Sync, s ktorou zaspieval ukážky zo skladieb Girlfriend, Gone a Bye Bye Bye.
      MTV Video Music Awards sa prvýkrát rozdávali 14. septembra 1984. Televízia MTV ich vysiela v priamom prenose a tento rok sa prvýkrát udeľovali v New Yorku. O nomináciách rozhoduje osobitná porota a víťaza niektorých zo 17 kategórií vyberajú diváci.
      Lídrom v počte ocenení je speváčka Madonna, ktorá ich získala 21. V roku 2010 speváčka Lady Gaga vytvorila rekord s nomináciami v 13 kategóriách, sama doteraz získala osem ocenení. Rovnaký úspech zaznamenal britský rockový hudobník a bývalý člen kapely Genesis Peter Gabriel.

Copyright © TASR 2013