24. 2. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Austrálskeho herca Sama Worthingtona zatkli po konflikte s paparazzom. Informovala o tom americká televízia CNN, podľa ktorej došlo k incidentu v nedeľu 23. februára o pol šiestej večer v časti New Yorku zvanej Greenwich Village. Konflikt vyvolal fotograf Shang Li, ktorý údajne kopol hercovu priateľku Laru Bingle do nohy, keď dvojica vychádzala z baru. Následne ho 37-ročný Worthington udrel do tváre, za čo ho polícia zatkla za napadnutie a predvolala na súd. Zatknutiu sa nevyhol ani paparazzo, a to za ohrozenie z nedbanlivosti, napadnutie a obťažovanie.
Samuel Henry John Worthington je rodákom z anglického mesta Godalming, odkiaľ sa už ako šesťmesačný presťahoval s rodinou do austrálskeho Perthu. Zlom v jeho hereckej kariére nastal v roku 2009, keď sa predstavil ako Jake Sully v dobrodružnom fantasy Avatar a tiež ako Marcus Wright v akčnom sci-fi Terminator Salvation. Následne si zahral Persea v snímke Súboj Titanov (2010), pričom túto úlohu si zopakoval aj v jej pokračovaní s názvom Hnev titanov (2012). Okrem toho účinkoval aj vo filmoch ako Last Night (2010), Dlh (2010) či Muž na hrane (2012).


Španielsky Najvyšší súd nariadil francúzskemu denníku Le Monde zaplatiť Realu Madrid odškodné 300 000 eur za spájanie futbalového klubu s lekárom Eufemianom Fuentesom známym pre dopingovú minulosť. Le Monde pre tú istú záležitosť musí 15-tisíc eurami odškodniť aj FC Barcelona.
Francúzske periodikum v decembri 2006 napísalo, že jeho redaktori videli Fuentesove poznámky ohľadom prípravných plánov s týmito dvoma španielskymi tímami. Fuentesa predtým uznali vinným z ohrozovania verejného zdravia v cyklistickej kauze Puerto a dostal podmienku. 
Le Monde sa odvolalo na Najvyšší súd po tom, ako provinčné súdy vyriekli verdikt v prospech Realu a Barcelony. Katalánci požadovali rovnaké odškodné ako "biely balet", ale dostali menej pre technické nezrovnalosti v obsahu svojej žaloby. 

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Dvaja moderátori Českej televízie, Daniela Drtinová a Martin Veselovský, sa rozhodli pre odchod z verejnoprávneho elektronického média. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz.
"Dala som dnes výpoveď. A učinila to aj dramaturgička (relácie) Interview Daniely Drtinové Lenka Vinšová," cituje iDNES.cz slová spomínanej moderátorky, ktorá mala s vedením Českej televízie dlhodobé spory.
Vyhlásenie Daniely Drtinovej prišlo dnes po tom, čo Česká televízia zverejnila informáciu o odchode jej niekdajšieho kolegu z relácie Události, komentáře Martina Veselovského.
"K odchodu ma vedie potreba radiálnej pracovnej zmeny. Uplynulých šesť rokov v redakcii Udalostí, komentárov bolo pre mňa veľmi cenných a inšpiratívnych a Česká televízia je jedným z dvoch médií, ktorým vďačím za to, kde som profesijne," uviedol moderátor, ktorý skončí spoluprácu s ČT na sklonku marca.
Veselovského pôsobenie v spomínanom programe označil za vysoko profesionálne riaditeľ spravodajstva ČT Zdeněk Šámal, ktorý moderátorovo rozhodnutie rešpektuje. Za nasadenie v službách verejnoprávnej inštitúcie sa jednej z výrazných tvárí spravodajskej televízie ČT24 poďakoval.
Pôvodný tím relácie Události, komentáře tak Veselovského odchodom patrí minulosti. Popri Jakubovi Železnom, ktorý už istý čas moderuje hlavnú večernú spravodajskú reláciu Události a dvoch spomínaných moderátoroch opustili rady ČT už skôr postupne i traja editori programu Jan Ouředník, Jan Rozkošný a Ondřej Kopa. Všetci v zdôvodnení konštatovali, že nesúhlasia so zmenami, ktoré presadilo v relácii vedenie ČT.
Jediným moderátorom relácie zostáva dočasne Lukáš Dolanský, ďalšieho vyberie ČT z vlastných zdrojov.
Editorský tím Udalostí, komentárov povedie niekdajšia zástupkyňa šéfredaktora MF Dnes Martina Riebauerová.

Copyright © TASR 2013