3. 8. 2014

VYMAĽOVANÉ

VYMAĽOVANÉ

Macquarie European Infrastructure Fund 4 (MEIF4), fond špecializovaný na dlhodobé investície, oznámil podpísanie dohody o akvizícii stopercentného podielu v slovenskej telekomunikačnej spoločnosti Towercom, a.s. Podľa zverejnených informácií je dokončenie akvizície podmienené získaním potrebných regulačných povolení. MEIF4 kupuje Towercom od firmy Hampden Investments Limited. Výšku transakcie firmy nezverejnili.
"Towercom je úspešná spoločnosť operujúca v stabilnej a rastúcej ekonomike. Tešíme sa na spoluprácu so zákazníkmi, vedením a zamestnancami Towercomu, aby sme aj naďalej poskytovali vysoko kvalitné služby odvetviu vysielacích a prenosových služieb na Slovensku," komentoval generálny riaditeľ Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) pre Európu Edward Beckley.
MEIF4 je štvrtým zo skupiny európskych infraštruktúrnych fondov, ktoré spravuje MIRA, najväčší privátny manažér investícii do infraštruktúry. MIRA spravuje investície v mene penzijných fondov, poisťovní, vlád a iných inštitúcii s dlhodobým investičným horizontom.
Spoločnosť Towercom je vlastníkom portfólia 685 vysielacích veží a poskytuje pokrytie televíznym a rádiovým signálom na základe dlhodobých zmlúv s televíznymi a rozhlasovými stanicami po celom Slovensku. Zároveň ponúka satelitné prenosové služby pre väčšinu televíznych spoločností a prenájom vysielacích veží pre mobilných operátorov.

2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.