7. 1. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Blížiacu sa verejnú rozlúčku so zosnulým frontmanom anglickej kapely Motörhead Lemmym budú vysielať naživo. Podujatie, ktoré sa uskutoční v sobotu 9. januára na celom Sunset Strip v kalifornskom meste West Hollywood, budú môcť fanúšičky a fanúšikovia hudobníka sledovať na oficiálnom Youtube kanáli formácie od 17:00 do 21:00 miestneho času.
Rozlúčka sa mala pôvodne konať len v tamojšej hudobníkovej obľúbenej reštaurácii Rainbow Bar & Grill, no organizátori sa rozhodli pre veľký záujem využiť celú spomínanú časť Sunset Boulevard. Rainbow Bar & Grill, v ktorom sa napokon bude konať súkromná spomienka na zosnulého, bude niekoľko hodín zatvorený. Rodina a priatelia Lemmyho si uctia jeho pamiatku aj na cintoríne Forest Lawn Memorial Park v Hollywoode.
Po spevákovom úmrtí spustili fanúšikovia a fanúšičky kampaň s cieľom dostať hit Ace of Spades na prvé miesto v britskom singlovom rebríčku. Skladba z roku 1980 sa v tejto hitparáde dostala po vydaní najvyššie na 15. priečku. V súčasnosti je na deviatom mieste.
Ian Fraser "Lemmy" Kilmister zomrel 28. decembra v Los Angeles, len štyri dni po 70. narodeninách. Skonal v dôsledku agresívnej rakoviny, o ktorej vedel iba dva dni. Po úmrtí hudobníka Motörhead ukončili činnosť.
Motörhead sa na hudobnej scéne pohybovali od roku 1975 a na konte majú 22 štúdioviek. Medzi ich najznámejšie skladby patria aj Motörhead, Overkill, Bomber či Iron Fist. Poslednú zostavu kapely tvorili Ian "Lemmy" Kilmister (spev, basgitara), Phil "Wizzö" Campbell (gitara, vokály) a Mikkey Dee (bicie). Motörhead sa umiestnili na 26. priečke v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov histórie podľa televízie VH1.


Americký herec, filmár a spisovateľ Alan Alda si uctil zosnulého kolegu Wayna Rogersa, s ktorým účinkoval v seriáli M.A.S.H. (1972 - 1983). Alda tak spravil prostredníctvom článku v časopise The Hollywood Reporter. Rogers, ktorý sa v spomínanom seriáli predstavil ako kapitán "Trapper" John McIntyre, skonal 31. decembra vo veku 82 rokov.
"Wayne Rogers a ja sme sa spoznali až v deň, keď sme začali skúšať M.A.S.H. Nepoznali sme sa, ale obaja sme vedeli, že si nejakým spôsobom budeme musieť vybudovať vzťah, aký mali postavy, ktoré sme stvárňovali. Šli sme v ten večer na večeru a ako sme jedli a pili, tak sme si navzájom sľúbili, že do tohto seriálu dáme všetko. Obaja sme si mysleli, že to môže byť viac než len sitkom, a chceli sme k tomu pristupovať tak seriózne ako k akémukoľvek inému projektu. Raz, po dlhom nakrúcacom dni, sme skúšali jednu scénu stále dokola, aby sme zistili, či by sa dala zahrať ešte lepšie. Tú scénu sme však už predtým nakrútili a nemali sme ju natáčať znova. Jednoducho sme chceli vedieť, či by sa dala ešte vylepšiť. Nikdy sme neprestali snažiť sa zlepšiť - či už ako jednotliví herci alebo ako tím. A to nás, myslím, zblížilo takým spôsobom, ako sa nám to ešte predtým nestalo pri žiadnom inom kolegovi," popísal 79-ročný Alda ako sa s Rogersom spoznal. "Wayne bol srdečný, zábavný a veľmi, veľmi bystrý. Ale aj napriek tomu, aký bol bystrý, nikdy vám nepovedal, čo si máte myslieť. Ak s vami nesúhlasil, tak vám dal iba otázku, ktorá vás nenápadne primäla popremýšľať o vašom názore. Ja teraz myslím naňho. Wayne mi chýbal, keď opustil M.A.S.H., ale vždy keď sme počas nasledujúcich desaťročí boli v rovnakom meste, tak sme sa stretli. Teraz mi však chýba novým, smutným spôsobom. Už sa nikdy v rovnakom meste nestretneme," uzavrel Alda.
William Wayne McMillan Rogers III. sa narodil 7. apríla 1933 v Birminghame v štáte Alabama a vyštudoval históriu na prestížnej Princetonskej univerzite. Pred tým, ako sa stal hercom, slúžil vo vojenskom námorníctve. Hereckú kariéru odštartoval v roku 1959 vo filme Malá nádej na zajtrajšok, neskôr sa predstavil napríklad v seriáloch ako napríklad Stagecoach West (1960 - 1961), The F.B.I. (1965 - 1974) alebo snímkach Frajer Luke (1967) a Stanica WUSA (1970). Známejším sa stal v roku 1972, keď začali vysielať spomínaný seriál M.A.S.H. Rogers v ňom chcel pôvodne hrať Hawkeyho Piercea, no nakoniec uprednostnil Trappera Johna, pričom Piercea stvárnil práve Alda. Rogers opustil seriál už po troch sezónach v roku 1975, pričom jedným z dôvodov bol fakt, že tvorcovia dávali viac priestoru Aldovi. O Trapperovi neskôr vznikol samostatný seriál Trapper John, M.D. (1979 - 1986), v ňom však titulnú postavu stvárnil Pernell Roberts. Rogers sa potom predstavil ešte napríklad v seriáloch House Calls (1979 - 1982) a To je vražda, napísala (1984 - 1996) či filme Attack on Terror: The FBI vs. the Ku Klux Klan (1975). Jeho poslednou snímkou bola komédia Nobody Knows Anything! z roku 2003. O dva roky neskôr dostal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Okrem herectva sa venoval aj finančnému poradenstvu. Rogers bol dva razy ženatý, najprv v rokoch 1960 až 1983 s herečkou Mitzi McWhorter, s ktorou mal dcéru Lauru a syna Billa, a od roku 1988 až do jeho smrti bola jeho manželkou Amy Hirsh. Zomrel v Los Angeles v dôsledku komplikácií spojených so zápalom pľúc.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.