14. 5. 2020

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS


Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter začala označovať tweety obsahujúce zavádzajúce informácie o ochorení COVID-19. Opatrenie je zamerané na "obmedzenie šírenia potenciálne škodlivého a zavádzajúceho obsahu" súvisiaceho s novým koronavírusom.
Yoel Roth, ktorý je v Twitteri šéfom pre integritu stránky, v jednom zo svojich tweetov vysvetlil, že opatrenie sa týka "kohokoľvek, kto zdieľa zavádzajúce informácie, ktoré spĺňajú podmienky našich pravidiel, vrátane svetových vodcov". Ako pripomína spravodajský portál BBC, napríklad americký prezident Donald Trump nedávno navrhol vstrekovanie dezinfekcie ako možnú liečbu koronavírusu.
Pri označených príspevkoch sa objavia odkazy na stránku spravovanú Twitterom alebo iné dôveryhodné zdroje obsahujúce dodatočné informácie o koronavíruse a ochorení. V niektorých prípadoch používatelia dostanú varovanie, že je tweet v konflikte s názormi odborníkov. Twitter sa zameriava na falošné alebo zavádzajúce informácie, ktoré odborníci vyvrátili, a informácie, ktorých presnosť, pravdivosť alebo dôveryhodnosť je spochybnená alebo neznáma. Opatrenie sa týka aj príspevkov zverejnených pred týmto týždňom.


Americká spoločnosť Twitter oznámila svojim zamestnancom, že môžu z domu pracovať "nastálo", ak si to želajú. Rozhodnutie nasledovalo po tom, čo mediálny gigant oznámil, že práca z domu zavedená v rámci opatrení proti pandémii koronavírusu bola úspechom. Spoločnosť však uviedla, že umožní zamestnancom aj návrat do kancelárií, ak sa preň po opätovnom uvoľnení opatrení rozhodnú.
Skôr počas mája spoločnosti Google a Facebook oznámili, že ich zamestnanci môžu pracovať z domu až do konca roka. Twitter v podobnom stanovisku uviedol: "Posledných niekoľko mesiacov dokazuje, že to funguje. Takže ak našim zamestnancom situácia umožňuje prácu z domu a chcú v nej pokračovať nastálo, umožníme im to".
Expert pre digitálne inovácie, profesor Sree Sreenivasan označil toto rozhodnutie za "historický moment". Podľa neho je totiž dokázané, že ľudia pracujúci z domu sú oveľa produktívnejší a pracujú tvrdšie.
Spoločnosť Twitter sídliaca v San Franciscu v štáte Kalifornia zamestnáva vo svojich pobočkách na celom svete viac než 4 000 ľudí. Z domu mohli pracovať od marca, pričom spoločnosť svoje pracoviská neplánuje otvoriť skôr než v septembri.


Komunikačná aplikácia Rakuten Viber bude obsahovať funkciu skupinových videohovorov až pre 20 osôb bez časového obmedzenia. Novinka vznikla v reakcii na zvýšenú potrebu videohovorov pre väčší počet osôb, ktoré môžu nahradiť osobné stretnutia s rodinou, priateľmi alebo kolegami, a v aplikácii sa objaví čoskoro.
Používatelia môžu počas videohovorov zdieľať obrazovku a spustiť video na mobile i na počítači. Videá môžu vidieť všetci účastníci hovorov. Volajúci si tiež môžu svoje video alebo vybraného účastníka pripnúť počas hovoru na svoju obrazovku. Chýbať nebude ani možnosť stlmenia si vlastného zvuku alebo vypnutia videa počas hovoru, pričom ak tak používateľ spraví, ostatní používatelia to uvidia.
"Sme veľmi radi, že môžeme našim používateľom ponúknuť možnosť videohovorov až pre 20 osôb a veľmi skoro tento počet ešte navýšime," avizoval prevádzkový riaditeľ Viberu Ofir Eval. Nová funkcia v aplikácii dopĺňa skupinové chaty až pre 250 osôb a skupinové hlasové hovory pre maximálne 20 osôb.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.