18. 9. 2020

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA







„Romana s dlouhyma nohama xx.“
Romana Tabak v správe pre príjemcu Fondu vzájomnej pomoci

„Mnohí si kladú otázku, či má pre nich zmysel zostať pôsobiť v kultúre. Verte, že má. Ak sa však podarí túto bezprecedentnú kultúrnu pauzu prekonať, tak kultúra následne exploduje od nahromadenej energie do krásy, aká tu roky nebola.“
Natália Milanová, ministerka kultúry


"Rokovať s Palestínčanmi je veľmi ťažké. Napokon prídu aj Palestínčania... A budete mať mier na Blízkom východe bez toho, aby ste boli hlúpi a zabili každého."
Donald Trump

"Áno, Anton Hrnko je mojím poradcom v národných a národnostných témach. Nakoľko v parlamente aktuálne národné sily nemajú svoje zastúpenie."
Boris Kollár

"Pozrite sa na mnohé krajiny, ako je Rakúsko. Žijú tam v lese, sú považované za lesné mestá. A nemajú požiare ako tieto. A to majú oveľa výbušnejšie stromy."
Donald Trump

Na sociálnych sieťach sa viedli vážne aj vtipné rozhovory o spomínaných explodujúcich stromoch, ako aj o skutočnosti, že Trump tvrdil , že žijeme v lesných mestách, ktoré nikdy nezhoria. V skutočnosti je Rakúsko krajina situovaná v srdci Európy, kde ľudia nežijú v lese, ale skôr s ním a v blízkom, udržateľnom vzťahu s prírodným prostredím. Pre objasnenie: Nie, v Rakúsku nemáme žiadne výbušné stromy."
Elisabeth Köstingerová. šéfka rakúskeho rezortu poľnohospodárstva, regiónov a turizmu