24. 4. 2021

The 41st Golden Raspberry Awards

The 41st Golden Raspberry Awards



Víťazom jednej z kategórií anticien Zlatá malina pre najhoršiu filmy sa tento rok stal právnik amerického exprezidenta Donalda Trumpa Rudy Giuliani, ktorý nedobrovoľne stvárnil jednu z rolí v pokračovaní komédie Borat. Niekoľko trofejí získal aj snímka Music, za ktorý dostala Zlatú malinu jeho režisérka, speváčka Sia, aj predstaviteľky hlavných rolí - Kate Hudson a Maddie ziegler. Napísala o tom dnes agentúra Reuters.


Giuliani padol vlani do pasce britského komika Sacha Baron Cohen, ktorý za ním poslal falošnú novinárku a nechal ho pritom natáčať skrytou kamerou. Mladá herečka, ktorá vo filme vystupuje ako reportérka, čo sa zaujíma o Trumpová reakcii na pandémiu covidu-19, na záver scény právnika pozvala na pohárik a dala dole mu mikrofón. Giuliani si potom ľahol na posteľ a začal si siahať do nohavíc, keď do izby vtrhol Borat a kričal: "Je jej pätnásť, je pre teba príliš stará."

Právnik Giuliani dostal Zlatú malinu za herecký výkon vo vedľajšej úlohe, najhorším hercom v hlavnej úlohe bol vyhlásený Mike Lindell, šéf americkej firmy na výrobu lôžkovín. Ten nakrútil dokument Absolute Proof (Konečný dôkaz), v ktorom sa snažil dokázať tézu o manipuláciách u amerických prezidentských volieb. Jeho snímka získal aj hlavnú cenu.

Víťazmi ďalších kategórií sa stala americká rodinná komédia Dolittle o lekárovi, ktorý vie hovoriť so zvieratami, a poľskej erotické dráma z produkcie Netflix 365 dní.

Ceny za najhoršie snímky a herecké počiny každoročne udeľuje nadácia Golden Raspberry Awards, ktorá má niečo cez 1000 členov a volí z nominovaných víťaza online. S nápadom udeľovať filmovej anticeny prišiel v roku 1980 kalifornský publicista a filmový fanúšik John Wilson.

Copyright © ČTK 2021