17. 5. 2022

Televízie Markíza a Nova predstavujú CME Content Academy, študijný program pre všetkých televíznych nadšencov

 Televízie Markíza a Nova predstavujú CME Content Academy,

 


 študijný program pre všetkých televíznych nadšencov


Dvojročný intenzívny kurz študentov pripraví na prácu pre televíziu a zabezpečí im po jeho dokončení dlhodobú spoluprácu na programoch pre TV Markíza a TV Nova.


Televízia Markíza na Slovensku a televízia Nova v Česku hľadajú v radoch širokej verejnosti skryté talenty! Pre všetkých záujemcov otvárajú spoločne s Televíznym inštitútom dvojročný štipendijný študijný program CME Content Academy, ktorý ich pripraví na prácu pre televíziu a zabezpečí im po dokončení kurzu dlhodobú spoluprácu na programoch pre TV Markíza a TV Nova.

CME Content Academy je dvojročný intenzívny kurz rozdelený do ôsmich blokov. Počas nich sa študenti naučia písať scenáre, strihať, produkovať alebo riadiť natáčanie. Súčasťou kurzu je aj televízny marketing, dátová analytika alebo udržateľné natáčanie (tzv. green filming). Kurz sa začína tento rok v októbri a prebieha v Brne pod záštitou Televízneho inštitútu.

„Prihlášku Do CME Content Academy si môže podať úplne každý, konkrétne vzdelanie ani dlhoročné skúsenosti v odbore nie sú podmienkou. Ak sršíte kreatívnymi nápadmi, myslíte si, že by ste napríklad scénu zo svojho obľúbeného seriálu vymysleli ešte lepšie, alebo máte túžbu režírovať televíznu minisériu, potom je to kurz ako stvorený presne pre vás. Veríme, že takto objavíme a následne nadviažeme spoluprácu s množstvom skrytých talentov,“ hovorí Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza a člen odbornej rady akadémie.

Medzi prednášajúcimi sú oceňovaní odborníci zo sveta filmu a televízie z Českej republiky aj zo zahraničia, napr. Vratislav Šlajer, producent radu úspešných televíznych formátov a držiteľ ceny Emmy či Českého leva, Piodor Gustafsson, šéf vývoja v najväčšej švédskej komerčnej televízii TV4, Ben Gibson, bývalý dekan londýnskej filmovej školy, Vinca Wiedemannová z dánskej Národnej filmovej školy, alebo Radovan Síbrt, režisér a producent, ktorý stojí napríklad za úspešnými formátmi MasterChef Česko či Malé lásky.

„Máme veľkú radosť, že sa nám podarilo zabezpečiť množstvo renomovaných českých i zahraničných televíznych a filmových odborníkov, ktorí budú na CME Content Academy prednášať. Naši študenti sa môžu tešiť na úplne nový pedagogický prístup s dôrazom na získanie praktických zručností v súčasnej televíznej tvorbe, storytellingu, a to pri využití najnovších technológií,“ dodáva Kamila Zlatušková, riaditeľka Televízneho inštitútu.

Prihláška je k dispozícii na webe www.tvinstitut.tv/cme-content-academy do 6. júna, v rámci výberového konania bude pre štúdium vybraných desať najlepších kandidátov. Po úspešnom dokončení kurzu absolventi automaticky prejdú na platené pozície kreatívnych tvorcov nových projektov v TV Markíza a TV Nova. Viac informácií nájdete na www.tvinstitut.tv.