7. 12. 2022

Pracovné podvečery na Markíze ovládne už začiatkom roka 2023 nový denný seriál Mama na prenájom

 

Pracovné podvečery na Markíze ovládne už začiatkom roka 2023

 


 

 nový denný seriál Mama na prenájom


Adam Bardy a Martina Zábranská sa predstavia v hlavných úlohách dojímavého, vtipného, ale aj napínavého príbehu, v ktorom sa cesty dvoch rodín pretnú vďaka náhode a želaniu malého dievčatka spoznať svoju mamu.

 

Televízia Markíza odštartuje už začiatkom roka 2023 nový romanticko-komediálny denný seriál s názvom Mama na prenájom, ktorý bude vysielať každý pracovný podvečer. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na dojímavý, vtipný, ale aj napínavý príbeh, v ktorom sa cesty dvoch rodín pretnú vďaka náhode a želaniu malého dievčatka spoznať svoju mamu.

Úspešný gynekológ a spolumajiteľ prestížnej pôrodníckej kliniky Martin Toman (Adam Bardy) sám so svojím otcom Edom (Vlado Kobielsky) vychováva škôlkarku Hanku (Larisa Mižigar). Jej mama od nich odišla tak dávno, že Hanka si ju vôbec nepamätá. Martin však Hanke neuvážene sľúbil, že na jej šieste narodeniny mama príde a teraz netuší, ako svoj sľub naplní.

Nečakanú záchranu nájde v nespútanej a trochu bláznivej Nadi Vernerovej (Martina Zábranská), ktorá spolu so svojím otcom Dušanom (Maroš Kramár) a súrodencami Beátou (Kamila Heribanová) a Jurajom (Martin Klinčúch) prevádzkuje rodinnú reštauráciu. Hanku s Naďou spája, že ani Nadina matka Zuzana už dávno nie je prítomná v živote Vernerovcov. Stretnutie Nadi a Martina spustí sled nečakaných zvratov a udalostí, ktoré nakoniec prepletú obe rodiny, vyplavia temné tajomstvá minulosti a zároveň dajú Hanke nádej, že jedného dňa naozaj nájde svoju vysnívanú mamu...

„Mama na prenájom je seriál, v ktorom sa stále niečo deje a kde príbeh nie je predvídateľný,“ hovorí Evita Twardzik, šéfka vývoja hranej tvorby TV Markíza, ktorá je spolu s Petrom Nagyom aj kreatívnou producentkou seriálu. „Láska je to, za čím chodíme domov a čo doma chceme mať. O tom je tento seriál, tým pádom je pre celú rodinu a skrátka pre všetkých,“ dodala.

Novinka vzniká v internej produkcii TV Markíza na základe námetu úspešného tureckého seriálu Moja sladká lož (Benim Tatlı Yalanım resp. My Sweet Lie). „Na seriáli sa podieľa rozsiahly tím naozaj vynikajúcich tvorcov. Rovnako, ako v prípade Oteckov, sme si z originálu ‚požičali‘ základnú dejovú kostru, následne sme sa však už vydali našou vlastnou, slovenskou cestou,“ vysvetľuje šéfproducentka Alexandra Dubovská.  

Ústrednú dvojicu v seriáli budú stvárňovať obľúbený herec zo seriálového hitu Druhá šanca Adam Bardy a Martina Zábranská, ktorá zažiarila v seriáli Svätý Max či ako spolumoderátorka veľkolepej tanečnej šou Let's Dance.

„Mám to šťastie, že pracujem s ľuďmi pred kamerou aj za kamerou, ktorí sú absolútni profesionáli, rozumieme si po pracovnej aj ľudskej stránke, atmosféra na pľaci je výborná, humor nemá hranice. Potom to všetko do seba zapadne a výborne funguje ako celok. Verím, že to tak vo výsledku budú vnímať a vidieť aj diváci a diváčky,“ pochvaľuje si Adam Bardy.

„Nikdy by som si nepomyslela, že niečo také náročné ako denný seriál, môže byť také naplňujúce. Pľac sa stal mojím druhým domovom, na natáčaní trávime viac času ako s rodinami, ale ani po troch mesiacoch ma to neprestáva baviť. Máme výborný tím ľudí, skvelý scenár a nadšenie pre prácu. Herecké obsadenie vyšlo krásne, ľudsky nám to funguje, na pľaci je stále zábava a prijemná atmosféra,“ hovorí Martina Zábranská. „Som veľmi vďačná, že si pre stvárnenie postavy Nadi vybrali práve mňa. Je veľmi pestrá. Spontánna, bláznivá, urečnená ‚správniačka‘ a intelektuálka, ktorá sa vie ľahko dostať do problémov, ale vždy sa z nich svojou šikovnosťou aj vymotá. Nebojí sa života. S Naďou sa skrátka nenudím a dúfam, že bude baviť aj divákov a diváčky pri televíznych obrazovkách,“ dodala.

Hlavnú detskú rolu tvorcovia zverili 6-ročnej Larise Mižigar, ktorá si okamžite získala celý tvorivý tím. „Hľadali sme ju pol roka, ale myslím si, že sa nám nakoniec podarilo nájsť mladú slečnu, ktorá je úplne úžasná,“ teší sa Alexandra Dubovská. Diváci a diváčky sa však môžu tešiť aj na také zvučné herecké mená, ako Vlado Kobielsky, Maroš Kramár, Helena Krajčiová či Lujza Garajová Schrameková, ale tiež na osvedčené mladé talenty, ako Martin Klinčúch, Diana Ristová, Kristína Kanátová, Erik Žibek alebo Peter Kiss. 

Réžiu seriálovej novinky majú pod palcom skúsení spolutvorcovia diváckych hitov Matúš Libovič a Miloš Volný. „Chceli sme docieliť, aby Mama na prenájom bol seriál pozerateľný aj pre mužov. Myslím si, že sa nám to podarilo a verím, že si získa divácku priazeň,“ uzavrel Matúš Libovič.

Výroba seriálu je realizovaná v súlade s princípmi tzv. zeleného natáčania a udržateľnej produkcie, teda s maximálnym ohľadom na životné prostredie.

 

 

Mama na prenájom // žáner: denný romanticko-komediálny seriál // kreatívni producenti: Evita Twardzik, Peter Nagy // producentka TV Markíza: Alexandra Dubovská // výkonná producentka: Ivana Luknárová // hlavný scenárista: Lukáš Obermajer // réžia: Matúš Libovič, Miloš Volný // hrajú: Adam Bardy, Martina Zábranská, Larisa Mižigar, Vlado Kobielsky, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Lujza Garajová Schrameková, Martin Klinčúch, Diana Ristová, Kristína Kanátová, Erik Žibek, Peter Kiss a ďalší