16. 1. 2023

V pondelok štartuje druhý ročník študijného programu CME Content Academy

V pondelok štartuje druhý ročník študijného 
 

programu CME Content Academy



Už o niekoľko dní zasadne prvýkrát do lavíc CME Content Academy ďalších sedem talentovaných študentov zo Slovenska a Česka. Dvojročný unikátny študijný program organizovaný TV Markíza a TV Nova spoločne s Televíznym inštitútom štartuje už tento pondelok 16. januára 2023. Nadväzuje tak na prvý ročník, ktorý odštartoval v októbri 2022. Študentom z jesenného kurzu v pondelok 9. januára 2023 začala trojmesačná stáž v TV Markíza a TV Nova. Jedna zo študentiek je momentálne na stáži v Dominikánskej republike na nakrúcaní reality šou Survivor Česko & Slovensko.


„Študenti sa môžu tešiť na zvučné mená zo sveta filmovej a televíznej tvorby, ktorí ich prevedú zákulisím ich práce a podelia sa nimi o svoje príbehy, skúsenosti i know-how. V lete na nich čaká stáž v Markíze a Nove a na jedného z nich dokonca aj v zahraničí. Vďaka týmto možnostiam je štipendijný program úplne jedinečný. Študentom držím palce a prajem úspešný štart,“ hovorí Martina Vlkovičová, riaditeľka Centra ľudských zdrojov skupiny Markíza.


V dvojročnom štipendijnom študijnom programe CME Content Academy sa študenti naučia písať scenáre, strihať, produkovať, riadiť natáčanie, televízny marketing, dátovú analytiku alebo udržateľné natáčanie. Cieľom programu je pripraviť študentov na prácu pre televíziu, kedy po dokončení kurzu majú záruku dlhodobej spolupráce na programoch a projektoch TV Markíza a TV Nova.


Viac informácií o celom projekte nájdete na webe CME Content Academy.