24. 4. 2023

Zábavné relácie RTVS Milujem Slovensko a Záhady tela ovládli televízne vysielanie v piatok a v sobotu


Zábavné relácie RTVS Milujem Slovensko a Záhady tela ovládli
 

 televízne vysielanie v piatok a v sobotu

RTVS kraľovala piatkovému aj sobotnému prime-time zábavnými reláciami, ktoré sa umiestnili na vrchole rebríčkov sledovanosti. V piatok sa najsledovanejšou reláciou dňa stala súťažno-zábavná šou Milujem Slovensko a v sobotu šou Záhady tela. Obe relácie tak predbehli v sledovanosti aj hlavné televízne spravodajské relácie. Diváckemu záujmu sa tešila aj talkšou Petra Marcina Neskoro večer, diskusná relácia O 5 minút 12 či publicistická relácia Občan za dverami s Patrikom Hermanom. Športoví fanúšikovia si nenechali ujsť finálové hokejové zápasy Tipos extraligy na :Športe.



V piatok sledovalo premiérovú epizódu súťažno-zábavnej šou Milujem Slovensko na Jednotke až 359.000 divákov pri trhovom podiele 21,2 % v cieľovej skupine 12+. Relácia bola v danom čase lídrom na trhu a stala sa celkovo najsledovanejším programom dňa. Darilo sa jej aj v cieľovej skupine 12-54, kde bola taktiež lídrom a dosiahla trhový podiel až 19,2 %. Dvojka prilákala divákov popoludní prípravným zápasom Českej republiky a Slovenska pred MS v ľadovom hokeji, ktorý si nenechalo ujsť 61.000 divákov pri trhovom podiele 4,9 % v cieľovej skupine 12+.

V sobotu bola Jednotka opäť celovečerným lídrom na trhu. Divákov prilákala k televíznym obrazovkám premiérovou epizódou šou Záhady tela, ktorú si nenechalo ujsť 397.000 divákov pri trhovom podiele až 24,1 % v univerzálnej cieľovej skupine a relácia sa stala celkovo najsledovanejším programom dňa. Záujmu divákov sa tešila aj talkšou Petra Marcina Neskoro večer, ktorú sledovalo 359.000 divákov pri trhovom podiele až 24,3 % v cieľovej skupine 12+ a v danom čase bola taktiež lídrom v sledovanosti. Diváci si v noci pozreli aj reprízu novej relácie RTVS Hit roka, ktorá dosiahla sledovanosť 155.000 divákov pri trhovom podiele až 17,2 % v univerzálnej cieľovej skupine a v danom čase kraľovala sledovanosti.

V nedeľu prilákala divákov k televíznym obrazovkám diskusná relácia O 5 minút 12, ktorá sav danom čase stala najsledovanejšou televíznou reláciou. Na Jednotke si ju nenechalo ujsť 289.000 divákov pri trhovom podiele 28 % v cieľovej skupine 12+. Na spravodajskom okruhu :24 sledovalo reláciu ďalších 42.000 divákov pri trhovom podiele 4 % v univerzálnej cieľovej skupine. Nasledovala vynovená publicistická relácia Občan za dverami s Patrikom Hermanom, ktorá v silnej konkurencii dosiahla sledovanosť až 143.000 divákov pri trhovom podiele 12,9 % v cieľovej skupine 12+.

Športových fanúšikov lákali hokejové zápasy Tipos extraligy na :Športe. V piatok večer si zápas HKM Zvolen a HC Košice pozrelo 165.000 divákov pri trhovom podiele 10,7 % v cieľovej skupine 12+. V nedeľu večer si finálový duel HC Košice a HKM Zvolen nenechalo ujsť až 194.000 divákov pri trhovom podiele 11,5 % v univerzálnej cieľovej skupine. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA