29. 3. 2024

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

















„MOV dokazuje, ako ďaleko sa odklonil od svojich deklarovaných princípov a skĺzol do rasizmu a neonacizmu“.
Maria Zacharovová, hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí

"Ja nechcem byť prezidentom influencerov a hercov, nebudem kalkulovať s tým, ktorá hviezda má koľko followerov a príde mi vyjadriť podporu. To by bol iba obyčajný mocenský kalkul, aby ste sa k stoličke prezidenta dostali, to by nebolo úprimné"
Peter Pellegrini

"Či sa nám niečo nepáči alebo páči na Petrovi Pellegrinim, ide o to, či na čele štátu bude vojnový štváč ako Korčok, ktorý bez zaváhania podporí všetko, čo mu prikáže Západ, vrátane zatiahnutia Slovenska do vojny, alebo umiernený Peter Pellegrini, ktorý si uvedomuje hodnotu mieru."
Robert Fico



„Ako minister zahraničných vecí bol Korčok zodpovedný za antisociálne zverstvá na ohrozených skupinách a urobí všetko pre pád súčasnej vlády Roberta Fica. „Chcem seniorom povedať, že ak padne táto vláda, prídete o všetky tieto benefity.“
Erik Tomáš



„SaS a bývalá vláda seniorov počas pandémie zatvárali doma“.
Peter Pellegrini

"Nevidím absolútne žiadny dôvod na to, aby bol niekto, kto má všetky kvalifikačné a osobnostné predpoklady na výkon akejkoľvek funkcie, diskvalifikovaný len preto, že sa s ním osobne poznám. Deti a mládež potrebujú adekvátnu pozornosť a citlivý prístup, pretože je všeobecne známe, že po spôsobe, akým minulá vláda manažovala covid, máme v spoločnosti enormný nárast psychických porúch u detí."
Martina Šimkovičová



Vážení priatelia, drahé Slovenky a Slováci,
dovoľte nám nadviazať na stanovisko pre médiá z volebnej noci. Ešte raz srdečne ďakujeme všetkým voličom, ktorí dali hlas nášmu kandidátovi Štefanovi Harabinovi a tiež ďakujeme všetkým občanom, ktorí prišli voliť.
Slovensku, všetkým Slovenkám a Slovákom želáme šťastné a pokojné Veľkonočné sviatky, rodinnú pohodu a Božie požehnanie!
Obzvlášť v týchto dňoch si treba pripomínať, ako sa obetoval náš Pán, Ježiš Kristus, za nás všetkých kresťanov a tento odkaz obety pripomínať a žiť podľa Kristovho odkazu.
Ako všetci vieme 6. apríla bude druhé kolo prezidentských volieb. Štefan Harabin vo vyhlásení počas volebnej noci zrozumiteľne povedal:
„Moji voliči sú inteligentní, nepodceňujte ich, moji voliči vedia čo majú robiť a vedia koho majú voliť. Je tu veľmi silná objednávka na národného prezidenta, ktorý :
- zachová Slovenskej republike suverenitu štátu
- nevtiahne Slovensko do vojny
- bude dodržiavať ústavu, zákony a medzinárodné zmluvy
- bude presadzovať mierové riešenia konfliktu na Ukrajine a nikdy nepošle našich vojakov do vojny
Sú to moje princípy, ktoré sa dajú porovnať s tým, ku ktorým častiam programu sa prihlásil pán Pellegrini. Moje názory poznáte, som konzistentný, názory nemením. Rodina, spravodlivosť a mier musia vždy zvíťaziť.“
"V druhom kole prezidentských volieb 6. apríla 2024 poďme voliť. Začala informačná vojna, neverte hoaxom, ktorých je plný internet. Veríme, že aj vďaka všetkým hlasom národných a vlasteneckých voličov zvíťazí záujem Slovenska a jeho ľudí a nie záujmy amerického alebo bruselského diktátu a šorošovských mimovládok.
„Víťazom musí byť Slovensko!"
Miroslav Jureňa, manažér Volebného tímu Štefana Harabina 

"Kto že to povedal? Jureňa? To je podvod, to je nejaká Jureňova partizánčina. Napriek môjmu výslovnému zákazu dávať v tejto spojitosti akékoľvek vyjadrenia. Jureňa bol zbavený s okamžitou platnosťou funkcie vedúceho volebného štábu."
Štefan Harabin

"My potrebujeme silných mužných chlapov, ktorí, takí, tie vzory toho, že idú s tou mačetou za tým mamutom a prinesú to tej žene." 
Martina Šimkovičová



„No nie je toto krajšie, keď sa stretnú dobrí ľudia, pretože sa chcú rozprávať o niečom pozitívnom, než keď niekto chodí na demonštrácie po Slovensku a z tribúny len nadáva?“ Nikdy nedovolím, aby naši chlapci – to je jedno, či maďarskí alebo slovenskí – museli ísť kedykoľvek bojovať na ukrajinský front. Teším sa, že v tejto veci máme rovnaký názor nielen Slováci a Maďari tu na Slovensku, ale že majú veľmi podobný názor aj maďarská vláda, aj slovenská vláda. Pretože obaja hovoríme o mieri, o zastavení krviprelievania a zabíjania. Jednoducho, snažiť sa rokovať o nejakom mierovom riešení tohto konfliktu a nie ho ešte živiť neustálym posielaním zbraní.“
Peter Pellegrini



„Prevádzkovateľ ponúkne cenu, a ak tá je pre nás prijateľná, tak sa dohodneme. Keby to bolo priveľa, tak tým lietadlom, samozrejme, nepôjdeme. A kto ho vlastní, to naozaj nie je dôležité a pre mňa už vôbec nie.“
Peter Pellegrini