10. 10. 2005

SRO, s.r.o. ?

SRO, s.r.o. ?

Myšlienky i záujmy členov Rozhlasovej rady smerujú k zajtrajšej voľbe nového generálneho riaditeľa . Dnes však Rozhlasová rada zrušila mimoriadne zasadnutie o vylúčení kandidáta na funkciu generálneho riaditeľa Slovenského rozhlasu Ľuboša Machaja z utorkovej voľby a o situácii v Symfonickom orchestri SRo. správa a to pred zajtrajším prvým kolom voľby generálneho riaditeľa Slovenského rozhlasu.

Čo sa vlastne stalo ?

Machaj je stále vlastníkom akcií rádia Twist.

Machaj si po prípadnom zvolení za šéfa SRo nestihne do 30 dní vyriešiť konflikt záujmov a nevlastniť akcie rádia Twist.

Rada pre vysielanie a retransmisiu sa bude prevodom balíka akcií Twistu, v ktorom by mali byť aj Machajove akcie, zaoberať až 25. októbra. Po tom ako rozhodne, sa môžu účastníci konania ešte odvolať. Pri akomkoľvej rozhodnutí RVR sa odvolá buď Zvršovec alebo súrodenci Majskí, ktorým navyše Hryc podísal zmenku a nesplatil ju.

Vyhlásenia Ľ. Machaja v liste, ktorý 6. októbra adresoval Rozhlasovej rade, že on, jeho žena ani deti nepodnikajú v oblasti médií, nie sú celkom v súlade s realitou. V liste Machaj čestne vyhlasuje, že akcie Twistu už nevlastnia a vo februári 2004 ich predali ERG Media and Broadcasting Holding. Toto však samotné ERG Media and Broadcasting Holding vyvracia.

Machajov syn je členom dozornej rady rádia Twist, čo dosvedčuje úplne čerstvý výpis z Obchodného registra SR* a aj predseda predstavenstva Twistu Bohumír Zvrškovec.

Zdá sa

, že Machaj radu zavádzal.

Člen rady Vladimír Talian však spochybnil dôvody zasadnutia, ktoré inicioval 2. podpredseda rady Jozef Ševec. Ešte pred hlasovaním o programe dal Talian procedurálny návrh, podľa ktorého bolo zvolanie rady "neférové, zmätočné, zbytočné, v rozpore s rokovacím poriadkom". Talian navyše tvrdí, že nemajú dosť informácií o konflikte záujmov niektorého z kandidátov na generálneho riaditeľa SRo. List od predsedníčky Rady pre vysielanie a retransmisiu Valérie Agócz o vlastníckom vzťahu Machaja k rádiu Twist mal podľa Taliana len Ševec. Za zrušenie dnešného zasadnutia hlasovali: Vladimír Talian, Mária Hlucháňová, Peter Juščák, Elena Antalová, Kveta Škvarková, Michal Dzurjanin a Ján Dudra. Proti boli: Jozef Ševec, Anna Miklovičová, Ľubomír Guman, Ingrid Fašiangová a Igor Gallo. Rokovania sa nezúčastnili: Jozef Gazdag, Peter Michalica a Peter Varga. Tu sa treba zastaviť a naliať si čistého vína. Anatalová a Hlucháňová chcú zachovať vplyv KDH,/ čo by iné by mala robiť Hlucháňová ako poradkyňa predsedu NR SR pre vnútornú politiku ?! /

Talian s Juščákom však chcú presadiť, aby sa riadieľom napokon stal Milan Materák, ktorý je v úzkom rodinnom vzťahu s Talianom a nepriamo aj v obchodnom v Hlava 98 . A Machaj ? Ten bude obchodným riaditeľom. Predtým vša bolo potrebné odstaviť jedného z dôležitých kandidátov- Petra Kováča. Tomu už ponúkli miesto riaditeľa SRo v Banskej Bystrici. A predseda rady Mgr. Michal Dzurjanin ? Je nepodstatný a ovplyvniteľný, keďže byť predsedom Rady je jeho najväčší úspech.

Ale, ako hovorí klasik, po hlasovaní Džupu a Kolesára v NR SR môže byť všetko inak. Puchala a Gábrišová forever ? A Rezník ? A čo Media , s.r.o. ?

*RADIO TWIST, a.s.

Dozorná rada:

Ján Machaj - člen Františkánske nám. 412/7 Bratislava 811 01 od: 28.03.2002

V tomto prípade je zaujímavou postavou aj JUDr. Dušan Kollár-Le Montaigne 7, av de Grande Bretagne, Monte Carlo MC 980 00 Monacké kniežatstvo . a jeho sila voči politickým subjektom.