15. 12. 2005

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Vivendi Universal SA, vlastník francúzskej televíznej stanice Canal Plus začal rozhovory so Societe Television Francaise 1 a M6 Metropole Television o kombinácii ich pay-TV operácií. Spoločnosti uvažujú o spojení Canal Plus a Television Par Satellite / TPS / V.TPS má 66 % podiel TF 1, zyšok má M 6 Vivendi, cez Canal Plus Group, vlastní 49 percent verejne obchodovateľného Canal Plus SA. Canal Plus je najväčšia francúzska pay- TV. Spoločne budú mať lepšiu pozíciu proti narastajúcemj konkurencii , ktorú im začínajú vytvárať telekomunikačnéa internetové spoločnosti. Obchod ` Canal Plus má práva na vysielanie zápasov francúzskej ligy, za ktoré zaplatila v prepočte 23 miliárd korún na jednu sezónu ! / pozn. V tomto kontexte znie ponuka Marcela Paru za jeden zápas slovenskej futbalovej ligy- 7.000,- Sk dosť kuriózne/. Canal Plus tento rok zíslal aj práva na Champions League do roku 2009. Vivendi cez svoju dcérsku spoločnosť , mobilného operátora SFR spustila službu, ktorá umožňuje sledovať televíziu a sťahovať si hudobné videá. Podobnú službu ponúka aj spoločnosť France Telecomu- Orange . France Telecom pripravuje technológiu, ktorá zákazníkom umožní sťahovanie filmov a pozeranie televízie cez internet - MaLigne TV
Novú reality show Black. White si vybrala do svojho vysielania americká káblová televízia FX. Show , ktorú budú produkovať RJ Cutler a Ice Cube začnú vysielať na jar 2006. Reality show sa bude zaoberať najexplozívnejšou témou v USA- rasami. Dve rodiny si v reality show zamenia svoje rasy.
Bývalý riaditeľ Havas advertising agency , šľachtic Alain de Pouzilhac, sa stal novýmn šéfom francúzskej medzinárodnej televíznej siete CFII. Pouzilhac si k sebe zobral dvoch skúsených ľudí- Ulysse Gosseta z francúzskej televízie a . Jean-Pierre Paoliho z TF 1 . 24 hodinový štátny televízny kanál v angličtine začal vysielať z Moskvy v sobotu. Je to spravodajský kanál, ktorý má napomôcť ku zlepšeniu imagu Ruska .Jeho názov Russia Today a headline Russia Today -- "from Russia to the world".