16. 7. 2006

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Rozchody sú ťažké aj pre takú skúsenú herečku akou je Shannen Doherty. Tridsaťpäťročnej hollywoodskej hviezde s dvoma exmanželmi a kontroverznou reputáciou raz pri rozchode s priateľom musel pomôcť jej otec. "Každý si o mne myslí, že som naozaj silná žena, ktorá nemá žiadny problém s niekým sa rozísť," uviedla Doherty tento týždeň na letnom stretnutí Asociácie televíznych kritikov. Ako prezradila, hanbila sa, pretože to bol dlhý vzťah, v ktorom bol pre ňu jej partner niečo ako učiteľ. "Zakaždým, keď som sa s ním snažila rozísť, zvrtlo sa to a ostali sme spolu. Nakoniec musel prísť môj otec, zobral mi veci a povedal: "Stačí. Vy k sebe už viac nepatríte. Naozaj mi to pomohlo," priznala herečka, ktorá uvádza novú televíznu šou Breaking Up With Shannen Doherty. V nej pomáha ľuďom nájsť guráž vzťahy ukončiť. "Väčšinou to býva spojené s pocitom viny alebo zo strachu, že človek zostane sám," dodala predstaviteľka Brendy zo seriálu Beverly Hills, 90210.

Robert Dornhel

Litve začnú budúci mesiac nakrúcať štvordielny epický televízny film, ktorého dej bude založený na románe Leva Tolstého Vojna a mier. "Práce na filme sa začnú 7. augusta a organizovať ich bude talianske štúdio Lux Vide. Na projekte sa zúčastnia aj ruské a nemecké filmové spoločnosti. Otázna je zatiaľ účasť Francúzov a Poliakov," uviedol Ramunas Skikas z Litovského filmového štúdia. Ako dodal, pre krajinu je to najväčší projekt svojho druhu. Má najdlhší čas nakrúcania a zapojí sa doň najviac ľudí. Štvordielny televízny film režírovaný Robertom Dornhelom sa bude nakrúcať 11 týždňov v niekoľkých mestách ako Trakai, Rumsiskes, či Semeliskes. Filmári sa neskôr presunú do ruského Petrohradu, odkiaľ sa do Litvy vrátia v decembri. "Budeme mať niekoľko masových scén, v ktorých si zahrajú stovky ľudí. V týchto dňoch sme začali už aj s kastingom," prezradil Skikas. Vo filme však hlavné úlohy nebudú hrať Litovci, ale nemecký herec Alexander Beyer, Talian Alessio Boni, Francúzka Clemence Poesy a Benjamin Sadler z Kanady. Skiskas odmietol prezradiť, koľko výroba snímky bude stáť, no podľa neho môže finančne pomôcť miestnemu filmu. Litovské filmové štúdia plánujú otvoriť pred hlavným mestom Vilnius budúci rok veľké priestory, aby tak prilákali do krajiny ešte viac zahraničných filmárov. V článku, ktorý sa objavil minulý rok v týždenníku Variety, Skikas uviedol, že Litva ponúka staré mestské lokality vo Vilniuse, vidiecke pobrežia a duny.

Britský fanúšik Star Treku vytvoril v kukurici obrovský obraz inšpirovaný postavami a objektmi z kultovej americkej televíznej šou. Tom Pearcy vytrhal jednotlivé klasy na poli pri jeho farme neďaleko severoanglického Yorku s pomocou satelitnej technológie. Takýmto spôsobom si pripomína 40. výročie vysielania prvej epizódy seriálu. Obrazec, na ktorom sa z výšky dajú rozoznať tvár seriálovej postavy Spocka a vesmírna loď USS Enterprise vytvára 1,5 milióna kukuričných klasov a je najväčší svojho druhu na svete.

Medzi dvanástimi tímami, ktoré túto jeseň budú súťažiť v The Amazing Race sú aj indo-americkí manželia, homosexuálny pár, dvaja moslimskí kamaráti, či žena s umelou nohou. Desiata séria reality šou s cvengom troch získaných televíznych cien Emmy sa začne v americkom meste Seattle. Okrem iných krajín sa tímy po prvýkrát objavia aj v Číne, Mongolsku, Vietname, Kuvajte či Madagaskare. Účastníci pritom v honbe za hlavnou cenou milión dolárov (30,5 milióna Sk) precestujú viac ako 64 tisíc kilometrov za menej ako tridsať dní. "Obsadenie je úplne iné ako kedysi," uviedol producent Bertram van Munster na stretnutí Asociácie televíznych kritikov. Podľa neho cestovanie tímom sťaží najmä jazyková bariéra, teploty 54 stupňov celzia v Kuvajte a nakrúcanie v komunistických krajinách. Vo Vietname, chce vláda kontrolovať materiál nakrútený za deň, no nebude vyžadovať žiadne zmeny alebo prestrihy. "Šou je populárna na celom svete a tom nám pomohlo," vysvetlil van Munster. Spolutvorca seriálu Nezvestní a režisér filmu Mission Impossible 3 J. J. Abrams podpísal zmluvu so štúdiami Paramount Pictures a Warner Bros. Podmienky kontraktu nezverejnili, no Los Angeles Times informovali, že dve viacročné zmluvy majú spolu hodnotu najmenej 55 miliónov dolárov (1,7 miliardy Sk), čo zo 40-ročného scenáristu a producenta robí jedného z najlepšie platených ľudí vo filmovom priemysle. Abrams pôvodne pracoval v Touchstone Television studio spoločnosti Walt Disney Co., kde založil aj svoju produkčnú spoločnosť Bad Robot Productions a vytvoril niekoľko seriálov pre televíziu ABC. "Manažérske tímy v oboch týchto spoločnostiach rozumejú, čo v Bad Robot budujeme a už sa nemôžem dočkať toho, kedy začnem pracovať," uviedol Abrams v stanovisku. Jedným z prvých projektov, ktorý vypracuje v priebehu päťročnej zmluvy s Paramount Pictures je aj oživenie legendárneho sci-fi seriálu Star Trek. V televízii sa spoločnosť Bad Robot na šesť rokov upísala Warner Bros., pre ktorú by mali produkovať niekoľko nových televíznych projektov.