2. 3. 2008

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Spory okolo 2. dôchodkového piliera, situácia v opozícii a skládka v Pezinku - tieto témy budú dominovať diskusnej relácii STV O 5 minút 12, ktorú Jednotka odvysiela v nedeľu 2. marca 2008 o 11.55 h. Diskutovať o nich budú v prvej časti predseda sociálneho výboru NR SR Jozef Halecký (ĽS-HZDS) s exministerkou, poslankyňou NR SR Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) a v druhej časti vicepremiér Dušan Čaplovič(Smer-SD) s predsedom KDH Pavlom Hrušovským. Reláciu bude moderovať Branislav Závodský.

Hosťami moderátorky Zlatice Puškárovej budú poslanec NR SR za SMK Béla Bugár a poslanec NR SR za SMER-SD Boris Zala, ktorých témami budú: Koalično-opozičné vzťahy a Zahraničná politika SR.

Do relácie V politike, ktorú TA3 odvysiela v nedeľu 2. marca 2008 o 19.55 h, prijali pozvanie Daniel Lipšic, Boris Zala, Ján Kubiš a Eduard Kukan. V prvej časti relácie budú s moderátorom Richardom Dírerom diskutovať podpredseda KDH Daniel Lipšic a poslanec NR SR za Smer-SD Boris Zala o rastúcich sympatiách pre vládnu koalíciu a snahách opozície vytvoriť alternatívu. Hovoriť budú aj o prezidentských kandidátoch, ako aj o pnutí v opozičných stranách a požiadavkách na generačnú výmenu. V druhej časti šéf diplomacie Ján Kubiš a jeho predchodca, podpredseda SDKÚ-DS, Eduard Kukan budú hovoriť o vyhliadkach SR na zrušenie víz do Kanady a USA, ako aj o orientácii slovenskej zahraničnej politiky.