1. 12. 2008

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americký herec Steve Buscemi sa možno objaví v seriáli Boardwalk Empire, ktorý nakrúti oscarový režisér Martin Scorsese. Ako informovala internetová stránka HollywoodReporter.com, tvorcovia rokujú aj s herečkou Kelly Macdonald. Boardwalk Empire, ktorého scenár napíše Terrence Winter, je o histórii mesta Atlantic City, konkrétne v dvadsiatych rokoch dvadsiateho storočia. Buscemi by mal stvárniť Nuckyho Johnsona, ľstivého obchodníka, ktorý obchoduje počas prohibície s alkoholickými nápojmi. Macdonald, ktorá sa narodila v Škótsku, by si mala zahrať inteligentnú imigrantku z Írska Margaret, ktorá sa vydala len preto, aby mohla odísť z rodičovského domu. Steve Buscemi má na konte pätnásť filmových ocenení, trikrát ho nominovali na televízne ocenenie Emmy. Zahral si v seriáli Sopranovci (1999) a 30 Rock (2006). Kelly Macdonald získala cenu Emmy v roku 2006 za televízny film The Girl in the Café (2005). Objavila sa aj v snímkach Táto krajina nie je pre starých (2007), Hľadanie Krajiny-Nekrajiny (2004) či Trainspotting (1996).
Scenárista a režisér Bruno Heller stále dúfa vo filmovú verziu seriálu Rím (2005), ktorého je spolutvorcom. "Rokujeme o nakrútení filmu," povedal pre internetovú stránku HollywoodReporter.com. Seriál, ktorého dej sa začína v roku 52 pred naším letopočtom, mal len dve série. Televízia HBO, ktorá ho vysielala, ho zrušila pre príliš drahú produkciu. Po čase spoločnosť pripustila, že urobila chybu. Seriál mal totiž úspech medzi divákmi aj kritikmi, na konte má sedem cien Emmy. Denník Hollywood Reporter ho preto nazval "gréckou tragédiou: populárna šou bez budúcnosti". Ak by film naozaj nakrútili, objavila by sa v ňom nová postava - problematický Žid. Heller musel potom, ako mu oznámili koniec seriálu, zmeniť jeho štruktúru. "Druhá séria sa mala skončiť smrťou Brutusa. Tretia a štvrtá séria sa mala odohrávať v Egypte. Piata by bola o objavení sa mesiáša v Palestíne," prezradil. Pre predčasný koniec spojili tvorcovia tretiu a štvrtú sériu do druhej. Nápad pre poslednú si nechali v zálohe. Na scénu sa možno vráti aj hlavná postava Lucius v podaní Kevina McKidda. V poslednej epizóde totiž Lucius zmizol, mnohí si mysleli, že zomrel. "Bol to úmysel, že sme videli, ako zmizol, ale nevideli sme ho na hranici, kde pálili mŕtvoly," povedal Heller. McKidd momentálne hrá v seriáli Klinika Grace (2005).
Izraelskú novinárku, ktorá priplávala do palestínskeho Pásma Gazy na lodi spolu s aktivistami, vyzvalo vládnuce militantné hnutie Hamás na odchod z oblasti. Oceňovaná Amira Hassová píše pre izraelský denník Haarec a je známa tým, že vo svojich článkoch sa prikláňa skôr na palestínsku stranu. Hassová informáciu o svojom odchode z oblasti oznámila v pondelok na hraničnom priechode s Izraelom. Novinárka prišla do uzavretého Pásma Gazy 8. novembra na lodi s aktivistami. Tí chceli zdôrazniť blokádu pobrežnej oblasti zo strany Izraela. Hassová povedala, že v Gaze chcela pôvodne ostať do januára. Hovorca Hamásu sa k situácii zatiaľ nevyjadril, v oblasti sa však v minulosti udialo viacero únosov novinárov, za ktorými stoja menšie ozbrojené skupiny. Militanti spriaznení s Hamásom zároveň zadržiavajú jedného izraelského vojaka.
© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.