10. 9. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Z populárnej moderátorky a herečky Ellen DeGeneres sa stáva štvrtá porotkyňa v súťaži American Idol a nahrádza tak Paulu Abdul. "DeGeneres sa posadí vedľa Simona Cowella, Randyho Jacksona a Kary DioGuardi a bude ponúkať svoj vlastný, jedinečný pohľad na uchádzačov o výhru v súťaži," uviedla vo vyhlásení televízia Fox. Päťdesiatjedenročná DeGeneres tak začne svoje účinkovanie v súťaži po konkurzoch, na ktorých sa zúčastnili rôzne celebrity, medzi inými aj Shania Twain, Victoria Beckham, Mary J. Blige, Joe Jonas či Kristin Chenoweth. "Budem mať prácu na deň aj na noc," povedala v stredu DeGeneres pri nakrúcaní svojej talkšou, čím uistila verejnosť, že The Ellen DeGeneres Show bude aj naďalej pokračovať. "Som z toho taká nadšená," dodala. DeGeneres sa priznala, že o jej účinkovaní v súťaži sa uvažovalo už niekoľko týždňov. "Umierala som od túžby povedať to každému," uviedla. "Bolo také ťažké udržať to ako tajomstvo, no nakoniec sme predsa dostali finálny súhlas. Bude to veľká zábava," dodala. Podľa vlastných slov súťaž sleduje pravidelne a plánuje byť hlasom obyčajných ľudí v hľadisku. "Dúfam, že sa trafím do uhla pohľadu bežných ľudí, pretože som rovnaká ako oni," tvrdí DeGeneres. "Nepozerám sa na súťaž kritickým pohľadom producenta," uzavrela. V auguste krátko pred štartom deviatej série Paula Abdul nečakane oznámila, že "so smútkom v srdci" opúšťa populárnu šou, ktorú moderuje Ryan Seacrest. Vysielanie novej série American Idol začne v januári 2010. Informáciu zverejnila internetová stránka http://www.people.com/.
Zakladateľ magazínu Playboy Hugh Hefner sa rozhodol po jedenástich rokoch oddeleného života rozviesť so svojou druhou manželkou. S bývalou playmate Kimberly Conrad sa oženil v júli 1989, o deväť rokov neskôr už žili oddelene, no naďalej boli manželmi. Ako dôvod rozvodu 83-ročný Hefner uviedol neprekonateľné rozdiely. Štyridsaťsedemročná Conrad je matkou dvoch zo štyroch Hefnerových detí. Ako uviedol pre magazín People, je podľa neho veľmi nepravdepodobné, že by sa rozhodol ísť opäť pred oltár. "Ale všetko je možné," dodal. V súčasnosti randí s 23-ročnou Crystal Harris a 19-ročnými dvojičkami Karissou a Kristinou Shannon. O rozvod sa rozhodol požiadať po tom, ako ho Conrad zažalovala, pretože jej údajne dlží päť miliónov amerických dolárov (asi 3,44 milióna eur) z predaja ich spoločného domu. On však poprel, že by manželke dlhoval akékoľvek peniaze a dodal, že jej ročne platí 250-tisíc dolárov (asi 172-tisíc eur), čo bolo súčasťou ich predmanželskej zmluvy. "Chcel som sa rozviesť, keď sme prestali spolu žiť, ona to však nechcela kvôli našim chlapcom," vysvetlil Hefner. Turecká vojenská polícia oslobodila deväť žien, ktoré viac ako dva mesiace zadržiavali vo vile na predmestí Istanbulu. Nalákali ich tam pod zámienkou, že sa budú zúčastňovať na reality show typu Big Brother, v rámci ktorej ich budú vo vile bez prestania natáčať kamery. Miesto toho ich páchatelia potajomky fotografovali a ich nahé snímky predávali na internete. O prípade informovali vo štvrtok turecké médiá. Policajný zásah, ktorý sa uskutočnil v pondelok, je stále opradený rúškom tajomstva. Podľa tlačovej agentúry Dogan mu predchádzali oznámenia rodín zajatých dievčat, ktoré sa na nich nevedeli nakontaktovať. Podľa štvrtkového vydania denníka HaberTürk však záchrannú akciu spustil telefonát jedného z dievčat, ktorému sa podarilo na chvíľu zmocniť mobilu a zavolať na políciu. Najmladšie zo zajatých dievčat malo podľa HaberTürk len 15 rokov. Účastníčky falošnej reality show, ktoré najprv prešli fingovaným výberovým kolom, po krátkom čase podľa tureckých médií zistili, že ide o podvod. Nevedeli však zjednať nápravu, keďže ich väznitelia sa postarali o to, aby ich čo najviac odrezali od sveta - vo vile neboli žiadne telefóny, bola izolovaná od okolia a nedalo sa z nej vyjsť. Ženy navyše museli podpísať zmluvu s falošnou produkčnou spoločnosťou, v ktorej sa zaväzujú, že ak opustia vilu pred skončením súťaže, budú musieť zaplatiť vysokú pokutu.
Dve podozrivé policajtky, ktoré vo februári údajne zneužili fotografiu zbitej speváčky Rihanny a poskytli ju novinárom na zverejnenie, dočasne suspendovali. Informoval o tom magazín The New York Enterprise Report. Ak sa im dokáže vina, budú čeliť disciplinárnemu konaniu a pokute za nepovolenú identifikáciu obete domáceho násilia. Americký r'n'b spevák Chris Brown, ktorý vo februári zaútočil na svoju vtedajšiu priateľku Rihannu, dostal za svoj čin päťročnú podmienku, 180 dní verejnoprospešných prác a musí tiež absolvovať ročný program o rodovo podmienenom násilí. Dvadsaťročný spevák zaútočil na Rihannu 8. februára v aute. Napadnutie malo byť vyvrcholením hádky po tom, ako si 21-ročná speváčka v Brownovom telefóne prečítala správu od inej ženy. Rihanna musela v ten večer pre zranenia zrušiť plánované vystúpenie na ceremoniáli udeľovania hudobných cien Grammy. Brown sa jej neskôr za útok a vyhrážanie verejne ospravedlnil a žiadal o odpustenie. Podľa súdnych spisov Brown zaútočil na Rihannu ešte dva razy. Prvý útok sa údajne stal v Európe tri mesiace pred februárovým napadnutím. Dvojica sa pohádala, Rihanna vraj dala Brownovi facku a ten ju hodil o stenu. K ďalšiemu útoku prišlo tri týždne pred februárovým incidentom. Pár sa viezol v aute, z ktorého Brown vystúpil a rozbil okná. Nikto nebol zranený. Ani jeden z útokov neriešila polícia, informovali súdne spisy. Informáciu zverejnila webová stránka angryape.com.
Utajované informácie o pondelkovom záhadnom zmiznutí izraelského premiéra Benjamina Netanjahua pobúrili médiá v židovskom štáte. Tie odmietajú akceptovať "lživú" kampaň, ktorá celú akcia sprevádzala, narážajúc najmä na stanoviská kancelárie premiéra. Izraelské noviny vo štvrtok vychádzali na prvých stránkach s palcovými titulkami, v ktorých Netanjahua nazývali klamárom a postup jeho kancelárie označili za fiasko. Tá v stredu síce informovala, že premiér bol na utajenom armádnom zariadení na území krajiny, no pravdepodobnejšou sa javí jeho tajná zahraničná cesta. Tieto informácie však oficiálne miesta odmietajú komentovať. Médiá v židovskom štáte už tri dni špekulujú, čo sa skrýva za Netanjahuovým pondelkovým záhadným zmiznutím. Podľa niektorých zdrojov premiér navštívil sídlo tamojšej tajnej služby Mossad. Pravdepodobnejšia však vyzerá byť verzia o návšteve Ruska, ktoré sa už pred rokmi zaviazalo dodávať zbrane pre Irán a Sýriu. Netanjahu tak údajne chcel nadviazať na výzvu prezidenta Šimona Peresa, ktorý počas nedávnej návštevy krajiny požiadal prezidenta Medvedeva, aby Rusi tieto krajiny vojensky a materiálne nepodporovali. Jeruzalem sa o ukončenie kontaktov tohto druhu medzi arabskými krajinami a Moskvou snaží už dlhé roky.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Komando NATO v stredu vyslobodilo z rúk Talibanu britského reportéra novín New York Times, Stephena Farrella. Druhý zajatec militantov, ktorým bol afganský žurnalista a tlmočník Sultán Munadí, však pri prestrelke zahynul. Združenie afganských novinárov v dnešnom vyhlásení viní medzinárodné sily zo spustenia vojenskej operácie bez toho, aby sa predtým vyčerpali iné možnosti. Spolok žurnalistov kritizuje vojakov NATO tiež za to, že Munadího telo nechali na mieste zásahu. Sobotňajší unos oboch mužov príslušníkmi Talibanu novinári odsúdili. Farrella a Munadího uniesli v provincii Kundúz, keď chceli navštíviť miesto vzdušného útoku síl Severoatlantickej aliancie.
Copyright © TASR 2009